DUMINICA URII – Victorie amară pentru România Zi tristă pentru România, pe care suntem convinși ca mulți dintre români, chiar și actuali simpatizanți ai lui Klaus Iohannis, o vor regreta

Spread the love

Loading

După o campanie în care nimeni nu l-a atacat, și după ani de semănare a urii și a mesajelor extremiste împotriva contracandidaților, Klaus Iohannis devine pentru încă cinci ani stăpânul României.

Nu a meritat nici primul mandat, dar l-a câștigat pe al doilea fără să facă nimic în afara de diseminarea urii între “românii mei” și “pesediști”.
Klaus Iohannis va fi stăpânul României pentru încă alți cinci ani. Și nu doar atât. Intuim că Iohannis va fi mai „tătic” decât Băsescu și încă din primele luni ale celui de-al doilea mandat își va consolida puterea și își va defini controlul asupra instituțiilor țării. Are deja “Guvernul meu” și urmează să numească oamenii preferați la instituțiile de forță, cum ar fi marile parchete. Practic, se va întâmpla ce s-a întâmplat în perioada 2010-2012, atunci când Traian Băsescu a avut toată puterea în mâinile sale. Or, deținerea de către un singur om a întregii puteri reprezintă un pericol real la adresa unei democrații.
Dar, ce mai vorbim acum de democrație când europenii au înlocuit, cu ajutorul PNL, Guvernul României doar să iasă bine majoritatea bună la Comisia Europeană, și astfel Iohannis s-a prididit din nou cu „Guvernul meu” – Orban I. Și cum mai putem vorbi despre democrație când în toată țara se vorbește că, pentru a doua oară, serviciile secrete au pus președintele țării. Ba chiar, mai trist, în spațiul public circulă glume legate de faptul ca indiferent ce votează românii, președintele nu este ales de popor…
Klaus Iohannis a câștigat lejer turul al doilea al alegerilor prezidențiale, organizat duminica, 24 noiembrie 2019, după o campanie în care cea mai mare parte a presei nu a îndrăznit să îl atace sau să îl dernajeze cu întrebari sau dezvăluiri incomode, în timp ce susținătorii actualului și viitorului președinte lansau cu furie mesaje extremiste împotriva contracandidaților săi, catalogând PSD drept un partid comunist, deși această formațiune nu mai are la vârful său vreun politician provenit din regimul Ceaușescu, cu excepția președintelui de onoare Ion Iliescu, acesta neavând însă vreo implicare în activitatea și deciziile PSD.
George TARATA

Mai mult pe luju.ro