După 35 de ani un violator a fost condamnat la 650 de ani de închisoare pentru infracțiuni sexuale

Spread the love

Loading

Timp de zeci de ani, poliția din comitatul Shelby din Indiana, SUA, nu a reușit să identifice bărbatul care a pătruns într-o casă noaptea, înarmat cu un cuțit sau o armă, și-a trezi victimele, două femei, apoi le-a legat și le-a fi torturat sexual. De obicei se deghiza cu un sac voluminos și își acoperea fața cu o cagulă.
Apoi, în 2020, la 35 de ani după ultimul său viol, anchetatorii au reușit în sfârșit să identifice atacatorul drept Steven Ray Hessler, iar acesta a fost arestat imediat.
Procuratura a dezvăluit că au reușit să facă acest lucru atunci când a fost extras AND-ul de pe plicul unei facturi de apă, care aparținea lui Hessler. Aceste urme ADN erau în concordanță cu urmele pe care l-a lăsat la locul ultimei sale infracțiuni comise pe data 17 martie. 1985.
Săptămâna trecută, Hessler, în vârstă de 59 de ani, a fost condamnat la 650 de ani de închisoare. Sentința a venit la o lună după ce un juriu l-a condamnat pe Hessler pentru două capete de acuzare de viol, șase capete de acuzare pentru comportament deviant ilegal, șapte capete de acuzare pentru efracție care a rezultat în vătămarea corporală a victimelor sale, trei capete de acuzare pentru comportament deviant criminal și o acuzație de furt.
James B. Landwerlen, procuror pentru comitatul Shelby, la sud-est de Indianapolis, a declarat că, între 14 august 1982 și 17 august 1985, Hessler a atacat cu brutalitate 10 victime, 10 femei, o fată de 16 ani și doi bărbați, inclusiv un fost marinar pe care l-a încătușat, încătușat și bătut cu o armă, lăsându-l luni în comă.
„Steven Ray Hessler este unul dintre cei mai diabolici, periculoși și sadici prădători pe care am i-am urmărit într-o carieră de peste 30 de ani”, a spus Landwerlen într-un comunicat.
Landwerlen a recunoscut valoarea victimelor pentru că au mărturisit o parte din chinurile pe care le-au îndurat în mâinile lui Hessler.
„Acele atacuri au avut un impact profund asupra vieții lor, trăind într-o stare recurentă de frică”, a spus el, descriind victimele lui Hessler.
Hessler plănuiește să facă apel la condamnarea sa, potrivit avocatului său, Bryan L. Cook, care a criticat ancheta.
Anchetatorii au percheziționat casa lui Hessler pe 17 august 2020, la exact 35 de ani de la ultimul său atac, și au găsit mai multe dovezi care îl leagă de atacuri, inclusiv fotografii furate de la victime, buzunare de cagoule și cătușe.

Sursa se poate citi AICI

 

Tagged: