După Olanda și în Germania ecologiștii cer ca prostituatele să fie prescrise pacienților pe rețeta medicală și decontate prin asigurările medicale

Spread the love

Loading

Verzii din Germania  cer prostituate pe bază de rețetă pentru casele de îngrijire medicală și au anunțat intenția  să înscrie în campania electorală asistența medicală sexuală. Modelul este Olanda.

Sursa – fluierul.roCei care au nevoie de îngrijire să primească prostituate pe bază de rețetă. Cu toate acestea, cerințele trebuie să fie stricte. 

Persoanele vulnerabile și grav bolnave ar trebui să-și poată deconta în viitor, asitența sexuală cu prostituate pe baza unei rețete medicale. 

Conform purtătorului de cuvânt al grupului parlamentar al Alianței 90 / Verzii, Elisabeth Scharfenberg, care a răspuns la întrebările puse de revista germană „Welt am Sonntag“: „Finanțarea pentru asistență sexuală este posibilă pentru mine. Municipalitatea ar putea să ofere consultanță cu privire la ofertele și granturile locale adecvate”.

Modelul de referință sunt Țările de Jos: acolo, există, de câțiva ani buni, posibilitatea de a plăti ca pacient, pentru serviciile așa-numitelor asistente sexuale – prostituate certificate.

Persoanele afectate trebuie să dovedească printr-un certificat medical că nu se pot satisface în alt mod și nu pot plăti pentru serviciul însuși.

Asistența sexuală este în prezent o tendință în îngrijirea germană: există tot mai multe prostituate care dau acest nume suplimentar și care își oferă serviciile lor în casele de îngrijire medicală. Spectrul variază de la atingeri delicate la contacte sexuale. Din moment ce titlul de post nu este protejat, există totuși diferențe mari în ceea ce privește calitatea, în ceea ce privește tratamentul persoanelor care practică sexul cu pacienți cu demență.

Conceptul de „asistenți sexuali” și preluarea serviciilor lor de către serviciile publice de sănătate sunt controversate în sectorul îngrijirilor medicale.

Cercetătorul pentru „nursing”, Wilhelm Frieling-Sonnenberg, profesor la Universitatea Nordhausen, descrie conceptul ca fiind „uman”:  „În cel mai bun caz este vorba de dorința de a face din nou oamenii funcționali prin reducerea presiunii sexuale: permiteți bătrânilor să elibereze presiunea, atunci sunt mai ușor de îngrijit”.

În schimb, consilierul de îngrijire medicală, Vanessa del Rae, susține că prostituatele sunt o „binecuvântare” pentru rezidenții și îngrijitorii de la domiciliu.

Să nu ne mire dacă în viitor „asistentele sexuale” se vor răspândi în Uniunea Europeană și vor fi protejate de legislații naționale și comunitare. 

Sursa – fluierul.ro