Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” în parteneriat cu Fundaţia Universitară „Carol I” și Muzeul Național al Literaturii Române organizează, în București, ediția a VII-a a celui mai mare festival multicultural în aer liber: Strada de C’Arte. Festivalul începe luni, 10 septembrie la ora 17:00 și se încheie duminică, 23 septembrie după ora 20:00.
În tot acest interval, bucureștenii și vizitatorii capitalei vor putea vizita o serie de expoziții (între acestea numărându-se și expozițiile tematice realizate de Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” și dedicate omagierii Marelui Război și celebrării Centenarului Unirii ,,Eroinele României Mari. Destine din Linia Întâi” și ,,Marele Război – un pas către Marea Unire”), vor putea participa la dezbateri, lecturi publice, spectacole de muzică și reprezentații teatrale, concerte, proiecții de film, lansări de carte, ateliere pentru copii, conferințe. Participarea este GRATUITĂ.
Arealul statuii ecvestre a Regelui Carol I se va transforma anul acesta în scenă pentru târgul de carte și va strălumina în slova grijită de „Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România”, dar și ca urmare a desfășurării unor concerte de excepție.
Inițiativă îndrăzneață prin diversitatea verbului cultural, continuatoare a nonconformismului (prima ediție a festivalului Strada de C’Arte s-a desfășurat sub titulatura „Legalizăm traficul de cultură”) și a înaltelor standarde ale manifestărilor anterioare, cea de-a VII-a ediție a festivalului, care va scoate în stradă cele șapte arte și le va înlesni întâlnirea cu un public larg, indiferent de vârstă sau venituri, se desfășoară sub sloganul „E COOL să fii CULT!” și s-a putut concretiza datorită și sprijinului acordat de Primăria Municipiului București, prin Muzeul Național al Literaturii Române.
Doamna Mireille Rădoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” și inițiatoarea festivalului devenit deja un fenomen cultural bucureștean, afirmă cu privire la conexiunea dintre această ediție și momentul scrijelit de Istorie în memoria colectivă europeană: „În cadrul Ediției a VII-a a festivalului vom sărbători Centenarul inclusiv prin poezie și jazz cu invitați din Austria, Cehia, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Republica Moldova și România – acțiuni desfășurate în cadrul „Festivalului Capitalelor Națiunilor Centenare”, organizat de Muzeul Național al Literaturii Române, care ne este partener instituțional de excepție.”
Dar să ne amintim că festivalul se adresează inclusiv celor mici, aceștia având parte de multe evenimente dedicate, pe Strada Copiilor, organizată în parteneriat cu „Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă”.
Astfel, spațiile Fundațiunii Universitare „Carol I” vor deveni timp de 14 zile un tărâm încărcat de simbolism şi expresie culturală vie, un tărâm unde „E COOL să fii CULT!”. Pentru programul complet al manifestărilor sau pentru a obține mai multe informații vă invităm să accesați site-ul dedicat festivalului www.stradadecarte.ro și pagina acestuia de Facebook https://www.facebook.com/stradadecarte.ro/.
A consemnat Vlad Teodor Petcu