E strigător la cer! Liberalii au desființat și „Ziua Lugojului”

Spread the love

Loading

Autor: Nicolae TOMA

După alegerile locale din septembrie 2020, a început o perioadă neagră pentru lugojeni. Pentru prima dată după decembrie 1989, liberalii liberi și libertini (pardon, liberalii altoiți cu pedeleii) au ajuns să aibă o majoritate în consiliul local.

Primarul lor „minune”, al liberalilor altoiți cu pedeleii, s-a dovedit a fi un mare „fâs electoral”, dar, cu toate că a fost azvârlit și din administrația locală și de la conducerea PNL Lugoj, profitând de indulgența actualului primar și de caracterul fără caracter al consilierilor liberali fără libertate, fără coloană, continuă să-și bată joc de lugojeni.

Da, continuă să-și bată joc de lugojeni, desființând (că atâta știe el!) tot ce se mai poate desființa.

Dar nimeni nu s-a gândit vreodată că poate desființa și Ziua Lugojului.

Culmea este că un primar demis desființează! Iar vicele, actualul interimar, și secondhandul vice, nu reacționează.

După doi ani în care „Ziua Lugojului – 20 Decembrie” a fost sub incidența restricțiilor din cauza covidului, Asociația 16 – 21 Decembrie 1989 Lugoj a solicitat Primăriei Lugoj să organizeze manifestările pentru comemorarea eroilor din Decembrie 1989 și Victoria Revoluției Române, la care lugojenii și-au adus un aport substanțial, declarând Lugojul „al doilea oraș liber de comunism” în seara zilei de 20 decembrie 1989.

În acest context, trebuie amintit că, în aceeași zi, la ora 12, Timișoara s-a declarat primul oraș liber de comunism.

Revoluționarii lugojeni au cerut doar să se respecte „Ziua Lugojului”, iar Primăria Lugoj să se implice cum a făcut-o pe timpul primarilor Sorin Stragea, Virgil Turcan, Marius Martinescu și Francisc Boldea.

Însă camarila liberală a decis să anuleze „Ziua Lugojului” sub pretextul că trebuia să fie depus un proiect cultural, pentru ca lugojenii să beneficieze de tradiționala fasole cu ciolan pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor Lugoj.

Vreau să le reamintesc celor care suferă de amnezie că 20 Decembrie, această zi măreață pentru lugojeni, nu este un proiect cultural, este ziua orașului nostru, este un eveniment care trebuie să fie rememorat an de an și păstrat în memoria urmașilor urmașilor noștri, pentru că, dacă nu ar fi existat Decembrie 1989, nici Buciu, nici Blidariu, nici vicele second-hand nu ar fi existat.

Este, în același timp, și o obligație a Primăriei și a Consiliului Local față de zecile de mii de lugojeni care au fost în stradă în 20 Decembrie 1989 și mai ales pentru eroii lugojeni care și-au dat viața pentru Revoluție.

Dar liberalii lugojeni au ales să desființeze „Ziua Lugojului”, transformând această zi într-una obișnuită, fără nicio semnificație.

Anul acesta, Primăria Lugoj și Consiliul Local au oferit cu cea mai mare generozitate din sacul cu bani al contribuabililor sume uriașe pentru diverse paranghelii, care nu au nicio legătură cu Lugojul și tradițiile locale.

Dar poate că decizia de a desființa și Ziua Lugojului va fi o învățătură de minte pentru lugojenii care mai doresc un astfel de primar, iar la alegerile următoare vor fi mai atenți cu cine votează.

Consilierii liberali, o turmă fără caracter și fără libertate, fără coloană,  au transfomat Consiliul Local în „Consiliul Rușinii”, pentru că au îngropat în mizerie un oraș viu, de care eram mândri altădată, și au girat ca banii lugojenilor să fie folosiți nesăbuit pentru organizarea unor evenimente de către ONG-uri din Timișoara.

Sursa – Articol preluat de la Actualitatea

 

Tagged: