Efectele războiului din Ucraina asupra copiilor

Spread the love

Loading

Doi băieți care poartă veste militare și cască ajută la un punct de control militar.

Unul dintre copii poartă un AK-47 al unui soldat. 

Prima doamnă ucraineană, Olena Zelenska, a declarat miercuri, 20 iulie 2022, că războiul în desfășurare al Rusiei în Ucraina l-a făcut pe tânărul ei fiul să-și piardă interesul pentru hobby-urile din trecut și l-a împins să vrea să devină soldat.
Foto: RICK MAVE / SOPA IMAGES, SIPA USA PRIN AP

Un adolescent ucrainean sapă tranșee pentru soldații care servesc pe frontul de est al țării lor și se confruntă cu separatiștii susținuți de ruși, în apropiere de satul Chervone, regiunea Mariupol, din estul Ucrainei, pe 11 februarie 2022.

Foto: ALEKSEY FILIPPOV, AFP PRIN GETTY IMAGES

Soldatul ucrainean Sasha, în vârstă de 18 ani, s-a îmbrăcat într-un costum național ucrainean pentru a sărbători Ziua Vyshyvanka pe 21 mai 2022. Sasha a fost student la medicină în primul an din Lviv înainte de război și acum s-a oferit voluntar să se alăture armatei ucrainene ca medic de luptă la marginea regiunii separatiste Donbas.

Foto: ALEX CHAN TSZ YUK / SOPA IMAGES, SIPA USA PRIN AP

Ucraineanul Mykhailo Anopa (C) și colegii adolescenți ascultă un pastor penticostal care îi învață cum să consolideze subsolurile unui centru pentru copii, care obișnuiesc să sape tranșee pentru soldații care servesc pe frontul de est al țării lor și se confruntă cu separatiștii susținuți de ruși în Mariupol. regiune pe 11 februarie 2022.

Foto: ALEKSEY FILIPPOV, AFP PRIN GETTY IMAGES

Cei îndoliați participă la înmormântarea soldatului ucrainean Danylo Yevtyshenko, în vârstă de 19 ani, care a fost ucis în lupta cu invazia rusă pe 4 iunie 2022, la Kiev, Ucraina.

Foto: CHRISTOPHER FURLONG, GETTY IMAGES

Băieții ucraineni Andrii, de 12 ani, și prietenul său Valentyn, de 6 ani, pozează în timp ce se joacă soldați și ocupă punctul de control improvizat din satul lor de lângă o trecere a școlii.

Foto: CHRISTOPHER FURLONG, GETTY IMAGES

Un participant la o tabără militară pentru tineri ține o pușcă de asalt în timpul unei patrule de noapte pe 4 august 2012. Pentru a învăța să fie soldați, unii copii din această tabără de vară încep tineri, cu vârsta cuprinsă între 18 și 8 ani. Cei 100 băieți din Rusia și Ucraina sunt antrenați de cazaci care îl numesc drept tabără „patriotică militară”. Organizatorii sunt Uniunea Cazacilor din Crimeea, descendenți ai unei caste de războinici slavi care timp de secole au apărat granițele Rusiei împotriva invaziei.

Foto: ANDREW LUBIMOV, AP

Participanții la o tabără militară pentru tineri, unul ținând o pușcă de asalt, traversează un râu în timpul antrenamentului, la 38 de mile în afara Simferopolului, în Peninsula Crimeea ucraineană a Mării Negre, 3 august 2012.

FotO: ANDREW LUBIMOV, AP

Participanții la o tabără militară pentru tineri urmează un antrenament pe un versant de munte în tabără pe 7 august 2012.

Foto: ANDREW LUBIMOV, AP

Un coleg de tabără se plimbă pe burtă în timp ce participanții la o tabără militară pentru tineri fac exerciții fizice grele în timpul antrenamentului pe 3 august 2012.

Foto: ANDREW LUBIMOV, AP

Participanții la o tabără militară pentru tineri dețin puști de asalt în timp ce călătoresc în spatele unui camion în timpul antrenamentului din 3 august 2012.

Foto: ANDREW LUBIMOV, AP

Participanții la o tabără militară de tineret poartă blocuri în timpul antrenamentului în tabăra lor pe 2 august 2012.

Sursa: eu.usatoday.com

Tagged: