Elevi ai Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Buzău pe podium

Spread the love

Loading

Autor: Violeta Bobocea

E adevărat că se vorbește mult despre învățământ în ultimul timp. Avizați sau nu, mulți comentează despre anumite aspecte legate de activitatea didactică. Trebuie să precizăm că se întâmplă și lucruri frumoase în cariera didactică, în colegiul nostru, colegiu cu tradiție, înființat în anul 1919 ca “Școală secundară de fete”, în anul 1948 a devenit “Școala Medie”, iar în anul 1958 liceul a primit numele lui Mihai Eminescu. În anul 2000, liceul a primit titulatura de “Colegiu Național”. Și eu am fost elevă a acestui liceu de prestigiu și mărturisesc că sunt mândră că am absolvit acest liceu drag sufletului meu. De acest liceu mă leagă amintiri de neuitat, deoarece am participat la diferite concursuri și olimpiade, fiind olimpică națională trei ani la rând, obținând multe premii județene și naționale.

    De peste 30 de ani sunt profesor  la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Buzău și-i încurajez pe elevii mei să participe la diferite concursuri naționale și internaționale. Mulți dintre ei au obținut rezultate bune și foarte bune la diferite concursuri și proiecte.

    E adevărat că fără școală , fără studiu nu putem trăi. La Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Buzău sunt copii talentați, copii conștiincioși care sunt tot mai interesați de studiu, de poezie, dar și de proză. Nimic nu se realizează în viață fără sacrificiu. Chiar dacă trăim într-o lume tot mai incertă, trebuie să recunoaștem că acești elevi minunați obțin tot mai multe rezultate care ne onorează .

    A doua ediție a Concursului de creație pentru elevi, “Copiii din Țara Dorului”, organizat de Filiala Buzău a Ligii Scriitorilor , în parteneriat cu Centrul Cultural și Educațional “Alexandru Marghiloman “ Buzău a reușit să polarizeze și elevi de liceu care, prin scrierile lor în versuri sau proză, au descris copilăria cu talent și sensibilitate , dar și cu candoare, invitându- ne într-o lume de basm, pe aripile inconfundabile ale copilăriei din “Țara Dorului”.

   Astfel, eleva Maria Anisia Todea a obținut premiul al III-lea cu poezia “Floare albă”, iar Rosetta Marchidan mențiune 1 , cu poezia “Rămas bun, copilărie!”.

   Cristina Bisoceanu a obținut mențiune cu lucrarea “Sasha”, descriind iubirea necondiționată a unui cățeluș, un ghemotoc de blană mic.

   La secțiunea proză, eleva Miriana Magheru a fascinat juriul și a luat Trofeul, cu lucrarea “Regăsirea de sine”.

   Eleva Andra Rogoz a obținut premiul I, cu lucrarea “Eu sunt schimbarea”, elevul Horhocea Cristian- premiul al II-lea cu lucrarea “Fii tu însuți”, Ilinca Adamescu- mențiune cu lucrarea “Ea”. Tot mențiune cu lucrarea “Mama” – eleva Beatrice Alexandru și Maria -Anisia Todea( Bunicul fetiței cu visuri de argint).

   Eleva Andra Petre a obținut premiul CCAM( Centrul Cultural Alexandru Marghiloman) cu lucrarea “Toamna”, iar eleva Katrin Ștefănescu- Premiul Ligii Scriitorilor( Pasiunea mea). Vlăduț- Costel Slavaston a obținut Premiul revistei “Origini” cu lucrarea “O călătorie cu peripeții”.

   Eleva Todea Maria- Anisia ( clasa a X-a) a participat la concursul județean Cultural-artistic “Fă rai din ce ai”, la secțiunea literară, în anul școlar 2022-2023, concurs organizat de Inspectoratul Școlar Județean, dar și de Ministerul Educației și a obținut premiul I.

   Mulți dintre elevii mei au obținut rezultate bune și foarte bune și la Concursul literar “Lăsați copiii să vină la mine”, ediția a II-a, 2023.

   Elevei Adamescu Ilinca Ioana i s-a acordat mențiune, pentru rezultatele deosebite obținute la Olimpiada “Lectura ca Abilitate de Viață”, nivelul III, etapa județeană, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Buzău, în 25.03.2023.

   Ediția a treia a Concursului de creație “Copiii din Țara Dorului”a adus un strop de bucurie în inimile elevilor de liceu. Rosetta -Maria Marchidan a luat premiul al III-lea la secțiunea versuri, cu poezia “O viață mai bună”. La secțiunea proză, elevii clasei a IX-a G au obținut rezultate frumoase. Bianca -Ștefania Dinu- premiul I cu lucrarea “Tărâmul magic al copilăriei”,Livia Andreea Voicu- premiul al II-lea(“Stele de pe cer”), tot premiul al II-lea i se acordă elevei Maria-Bianca Agapie, cu lucrarea “Dorul în viața noastră”. Maria -Alexandra Șerbu-premiul CCAM- lucrarea “Țara Dorului”. Elevul Eduard Zamfir primește premiul revistei “Origini” la secțiunea proză, cu lucrarea “Descoperind lumea”. Elevele Bianca -Elena Matei, Iulia Țopan și Ștefania Gabriela Barbu au obținut mențiune 1 cu lucrările “0 perioadă inocentă”, “Din prima clipă” și”Inocența copilăriei”.

   Pătrașcu Briana ( XI B) a obținut premiul I  la concursul internațional “Canto tradițional românesc și din alte țări europene”.

   Maria Anisia Todea a obținut premiul al III-lea la Concursul Județean de Creație Literară “Gusturile nu se discută”, domeniul Cultural artistic – Literatură , secțiunea Eseu- Poezie( liceu), 20 mai 2023.

   Radu Alessia Maria (IX G)- premiul I la faza județeană a Olimpiadei interdisciplinare “ Cultură și Spiritualitate românească”, după care a participat la etapa națională, în perioada 3-7 mai 2023.

   La Festivalul CDIdei în cărți , proiect cuprins în Calendarul Activităților Educative Naționale, cu avizul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, elevii mei au obținut premii și mențiuni. Elevele Aldea Alexandru, Dumitru Cameluța, Ștefănescu Katrin, pentru participarea cu lucrarea “Fata cu palton albastru”, de Monica Hesse, la secțiunea “Lucrări în limba română , categoria clasa a X-a au obținut Mențiune. Tot Mențiune au obținut și elevele Adamescu Ilinca, Bălan Bianca, Maria Grigorescu, la același Festival-Concurs, cu lucrarea “Romeo și Julieta”, de William Shakespeare.

   Elevii Todea Anisia, Nan Denis și Florea Bianca au obținut premiul al III-lea , cu lucrarea “Inocenții”, de Ioana Pîrvulescu, la același Festival -Concurs, în anul 2022.

  Premiul al II-lea a fost obținut de către elevii Irimia Theodor, Marchidan Rosetta și Ștefan Alexia, cu lucrarea “De veghe în lanul de secară”, de J.D. Salinger.

  Anul acesta, la același Festival-Concurs CDIdei în cărți, elevii Horhocea Cristian, Florea Mario și Anisia Todea au obținut cele mai mare punctaj la faza județeană , participând astfel și la etapa națională .

   Elevii Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Buzău au primit premii la Taranto, în Italia la Concursul Internațional “Picături de memorie”- CONCORSO di POESIA INTERNAZIONALE- “GOCCE di MEMORIA”. Maria Anisia Todea a obținut premiul al III-lea , cu poezia “Soarele”( trofeu la secțiunea elevi), mențiuni de onoare elevele Rosetta Marchidan( poezia “Schimbarea”) și Cristina Bisoceanu ( poezia “Dulce și amară”) -președintele juriului domnul Giovanni Monopoli, iar traducerea în limba italiană îi aparține doamnei Elena Spataru, căreia îi mulțumim din suflet pentru ajutor.

   Elevi minunați cu care ne mândrim, Eminescieni care au reușit atât la concursurile naționale , dar și la cele internaționale! Vă prețuim și vă dorim mult succes mai departe!

 

Tagged: