Enigme inexplicabile ale naturii

Spread the love

Loading

Pietre care se mișcă singure, roci imense care seamănă cu niște trepte care ies din mare, sau Ochiul Saharei, sunt doar câteva dintre locurile care atrag în fiecare clipă mii de întrebări. Cum s-au format, de ce arată așa, sunt doar simple coincidențe sau în trecut alte forme de viață ne-au vizitat și au lăsat în urma lor dovezi că au trecut pe aici? Iată care sunt cele mai misterioase zone de pe Pământ și încearcă să găsești o explicație logică.

enigme ale lumiiGoblin Valley, SUA – Utah. Dacă ajungi în statul american Utah poți să ai parte de o priveliște incredibilă: Un peisaj extraterestru în Goblin Valley. Surprinzător, dar oamenii de știință nu au putut sa înțeleagă de ce rocile arată în felul acesta.

Great Blue Hole insulele Belize. Pare „dubios” de sincer, dar Great Blue Hole chiar este cea mai adâncă gaură din lume. Nu s-a format nici în urma unei erupții vulcanice, nici în urma prăbușirii vreunui versant ci pur și simplu acolo nu există decât „mult gol” acoperit cu apă.

 

Moeraki Boulders Noua Zeelanda. Pietrele de pe plaja Koekohe Beach fascinează oamenii de știință de pretutindeni. Acești bolovani sunt perfect sferici și nu se știe încă cum s-au format.

Mono Lake California. Format acum 800,000 de ani în urmă prin retragerea oceanului, Mono Lake este unic în lume pentru micro-organismele care s-au dezvoltat aici.

Ochiul Africii Mauritania. Ochiul Africii este o enigmă pentru oamenii de știință. Încă nu se poate explica cum s-a format roca în forma actuală în zona respectivă din Mauritania. Explicația plauzibilă este aceea că vânturile au modelat rocile în felul acesta, iar explicația mai puțin plauzibilă este aceea că în trecut aici a existat o pistă de aterizare pentru extratereștrii.

Valea Morții, SUA. Unul dintre cele mai marti mistere ale naturii este cunoscut sub numele de Fenomenul de la Racetrak Valea Morții din California.
Pe o suprafață absolut uscată, perfect plană, pietrele se mișcă fără ca niciun om sau animal să intervină asupra lor. Pietrele se mișcă și lasă în urma lor o dâră în noroiul uscat.
Niciodată nu a fost filmat acest fenomen, dar pietrele își schimbă poziția o dată la câțiva ani, atunci când se „plimbă” de mai multe ori prin valea aridă.

Rosin Split Apple Rock – Noua Zeelandă. Această piatra enormă este despicata perfect în două părți. Nu se știe care este motivul și cum s-a format aceasta.

Padurea de Piatră – China. Asemănătoare cu Goblin Valley, Pădurea de Piatră din China rămâne un mister pentru modul în care s-a format. Formațiunile seamănă perfect cu niște copaci înghețați.

Giant’s Couseway. Una dintre principalele atracții din Irlanda este Calea Giganților. Aceste roci s-au format în mod natural, dar încă nu se știe cum…

{gallery}misterelelumii{/gallery}

Surse: 2012en.ro, fiicurios.ro, incont.ro