Evenimente culturale sub egida STARPRESS sau menționate de scriitoarea Ligya Diaconescu

Spread the love

Loading

BUCURII! D-l Corneliu Zeana a vorbit despre…si prezentat cateva Antologii STARPRESS !

Distinsi colaboratori,
D-l Corneliu Zeana a vorbit despre … si prezentat cateva Antologii STARPRESS !

LIGYA DIACONESCU – Mulțumesc tare mult, distinsului colaborator , renumitului om de cultură de origine vâlceană CORNELIU ZEANA, Conf Dr., medic cardiolog, colaborator al TV. TRINITAS și a multor altor posturi de radio Tv. , reviste, ziare, pentru prezentarea mea, a revistei mele, a festivalurilor pe care le organizez, a antologiilor scriitorilor care…ajung pe toate meridianele lumii și a activității mele din țară și diaspora , ultimul mesaj primit de la domnia sa ( în urmă emisiunii de săptămâna trecută) mi-a bucurat sufletul și determinarea de a …merge mai departe, deși în aceste condiții…grele!
Cu deosebită apreciere, considerație și prețuire, distinse domule Corneliu Zeana!
LIGYA DIACONESCU / STARPRESS

Corneliu Zeana

Felicitări! Dvs faceți cât un întreg Minister al Culturii pe Relații externe. Nu mai vorbim de Românii de pretutindeni (nu știu cât vă sprijină acest Departament)!

 

LIGYA DIACONESCU – Pictură pe sticlă – VITRALII

LIGYA DIACONESCU – Fără pretenția de a mă numi pictor (sunt amatoare, nu am luat o lecție de pictură, am început să pictez acum 4 ani, după decesul fulgerător al soțului meu, la rugămintea fiicei mele, pentru a nu intră în depresie, fiica dându-mi pânze și culori pentru a așterne curcubee sufletești !).
Am participat le expoziții mici dar și la două mari, la Moneasa și Brașov. Toate picturile, pe lemn, pânză, sticlă, obiecte decorative, icoane, vaze, sticle, sfeșnice, pahare, pietre, castane, portrete etc., le-am dăruit cu drag prietenilor, la întâlniri, festivaluri organizate de mine în țară și diaspora și alte întâlniri … de suflet! Create din suflet, pentru suflet! Inclusiv portrete.
Pictura mă liniștește! Când sunt tristă sau foarte obosită dar și … veselă, mă “apuc” să pictez, pentru a-mi liniști sufletul!
Multi dintre domniile voastre ati primit daruri, pictate de mine. Altii, veti primi! va voi darui cu drag, tuturor celor cu … care ma voi vedea!
Va doresc mult succes, belsug, bucurii, Doamne, Ajuta-ne!
LIGYA DIACONESCU / STARPRESS

 

Bucurii / Revistei de Filologie, Limbă, Literatură şi Folclor/- plurilingve ,,LOGOS” din SERBIA, Voivodina, nr. 6 , septembrie 2020, editată de SOCIETATEA DE LIMBA ROMÂNĂ DIN VOIVODINA-REPUBLICA SERBIA în parteneriat cu UNIVERSITATEA DE VEST „VASILE GOLDIŞ” DIN ARAD, ROMÂNIA

LIGYA DIACONESCU – Mulțumesc renumitului om de cultură LUCIAN MARINA, redactor-șef și responabil al Revistei de Filologie, Limbă, Literatură şi Folclor/- plurilingve ,,LOGOS” din SERBIA, Voivodina, nr. 6 , septembrie 2020, pentru apariția mea și a acțiunii organizate de mine și revista pe care o conduc, romano-canado-americană STARPRESS – “ZIUA LIMBII ROMÂNE “în minunata revista pe care o conduce.
Revista “LOGOS” este editată de SOCIETATEA DE LIMBA ROMÂNĂ DIN VOIVODINA-REPUBLICA SERBIA în parteneriat cu UNIVERSITATEA DE VEST „VASILE GOLDIŞ” DIN ARAD, ROMÂNIA

Revistă de Filologie, Limbă, Literatură şi Folclor/ Часопис за
филологију, језик, књижевност и фолклор/ Magazine for
Philological Studies, Language, Literature and Folklore
editată de / у издању / edited by:
SOCIETATEA DE LIMBA ROMÂNĂ DIN VOIVODINA-REPUBLICA SERBIA
în parteneriat cu / у партнерству са / in partnership with
UNIVERSITATEA DE VEST „VASILE GOLDIŞ” DIN ARAD, ROMÂNIA

 

BENTODICA / Radio AUSTRALIA, Sydney / MELANIA RUSU CARAGIOIU – SCRISOARE DESCHISA LIGYEIDIACONESCU, director al Revistei romano-canado-americane STARPRESS

 

http://bentodica.blogspot.com/2020/10/multumiri-si-raspuns-scrisoare-deschisa.html

BEN TODICA / Radio AUSTRALIA, Sydney / MELANIA RUSU CARAGIOIU – SCRISOARE DESCHISA LIGYEI DIACONESCU, director al Revistei romano-canado-americane STARPRESS

SCRISOARE DESCHISĂ,
Mult Iubită și Distinsă Doamnă Ligya Diaconescu, Director STARPRESS, Canada, România, USA,
Vă mulțumim, noi toți, pentru sufletul generos al Domniei voastre, pentru frumoasa orânduire în timp și organizare a evenimentelor, pentru rezolvarea doleanțelor acestui întreg norod de colaboratori și binevoitori. Noi , toți aceștia, vă felicităm și vă mulțumim primind individual câte un răspuns.
Cred că vă trebuie, pentru toate acestea și o forță și o rezistență de fier, dar Îngerul Domnului este cu Dumneavoastră.
Am aflat, deci, cu plăcere, despre organizarea unui festival ,,Limba română” în primăvara 2021, și despre Festivitatea de la 31 august ,,Limba română”,2021.
Antologiile în care am scris cu drag, vor fi lansate. Ideile sunt minunate și să ne ajute Domnul la îndeplinire.
Îmi scrieți despre importantele felicitări, acordate Dumneavoastră și Prestigiosului Curent ,,Limba Română”, felicitări primite de la Dl. Doctor Dr. Corneliu Zeana și Dl. Dr. Lucian Marina, pe care și noi le apreciem cu plecăciune.
Ne spuneți și despre gândul frumos de a avea în rândul ,,Ziua Limbii Române -cum laudae” și fii ai localităților, fiindcă nu se mai poartă denumirea ,,fiul satului”, drept denumire a cinstei recunoașterii celui născut acolo și ajuns o somitate de fală a locului nașterii sale. Este vorba de o atare festivitate în localitatea Drăgășani pentru desemnarea D -lui Al. Florin Țene, Drăgășani, iar acum 12 ani în urmă, în Tuzla pentru Dl. George Filip.
Aflând eu din mesajele Dumneavoastră de atât de frumoase planuri, realizări
deja împlinite și toate puse îngrijit printre mesajele îmbucurătoare cu frumoasele picturi de icoane, vitralii, obiecte măiestrit decorate de mâna Dumneavoastră , vin și eu cu o destăinuire.
Fac această destăinuire privind lista diplomelor mele, dar, spre a da un aspect mai spectaculos al acelei împrejurări care m-a bucurat și pe mine cândva, prin acea diplomă, prezint și poza originalului. Sper prin tot ce intreprind să mă găsec demnă de a mă găsi în jurul Domniei voastre. Anexez cu titlu informativ diploma de onoare, Melania Rusu Caragioiu, prieten al Stațiunii ,, Băile Herculane”.
Deci, vă rog, nu trimit acestă imagine-diplomă spre laude , ci spre a arăta și ceva din realizările mele din perioada înainte de a mă ,, invrednici , de a mă găsi în jurul Diomniei voastre.
Închei cu multe mulțumiri, prețuiri, doriri de bine și succese binecuvântate și de aci înainte pentru Domnia voastră și pentru Domnișoara Doctor Andrada- Victoria, care ne ajută și ne susține în activitățile închinale crezului din suflet pentru,, Limba Română”.
Cu stimă și respect,
Melania Rusu Caragioiu, Montreal, Canada

Redactor-sef / Redactia CANADA / Revistei romano-canado-americane STARPRESS

 

BUCURII! MERITUL ESTE AL TUTUROR COLABORATORILOR STARPRESS!

LIGYA DIACONESCU – Mulțumesc ASRAN -ASOCIAȚIA SCRIITORILOR ROMÂNI DIN AMERICA DE NORD și cenaclului DESTINE LITERARE, Montreal, Canada, de pe ţărmul drept al fluviului Saint Laurent, pentru bucuria pe care am avut-o la noua întâlnire a cenaclului online, pentru promovarea acțiunilor mele, a revistei internaționale STARPRESS,a Antologiile Starpress,a Festivalului anual al Zilei Limbii Române, lansarea antologiei LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ – STARPRES (inclusiv în 2020 la Sâmbătă de Sus, găzduită de minunații prieteni, talentata scriitoare Mariana Popa- redactor –șef cultural STARPRESS România și distinsului său soț, Ovidiu Popa ),antologiei LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ – în anul coronavirusului, 2020, cartea de interviuri cu români deosebiți din întraga lume, “START REPORTOFON” și a altor acțiuni, antologii și cărți românesti și bilingve,(română . engleză, franceză, germană, turcă , greacă, spaniolă, italiană, rusă ).
Mulțumesc distinsului redactor-șef Starpress Canada, vicepreședinte ASRAN, MELANIA RUSU CARAGIOIU, pentru întreaga să activitate și promovarea românilor talentați, care a menționat alături de alți participanți și pelerinajele mele, rugile pe care le-am făcut pentru scriitorii colaboratori, cântăreți, oameni de cultură etc, aprinzând câte o lumânare pentru sănătatea și succesul lor și al celor dragi. Mulțumesc domnului Gigi Carbunescu, epigramist, cântăreț și compozitor de romanțe.

Mulțumesc numărului mare de participanți (din USA, Canada, Australia, Asia și Europa prezenți la aceasta minunata intalnire ) care și-au exprimat dorința de a intra în posesia antologiilor STARPRESS, pe care le-am distribut gratuit în întreaga lume și doritorilor care le apreciază, ( vom vedea vom proceda să intre in posesia lor).
Mulțumesc omului de cultură Sebastian Doreanu, președintentele Cenaclului literar „Mircea Eliade”, din Denver-Colorado (care și-a exprimat dorința de a intra în posesia antologilor STARPRESS, contra cost, noi însă le vom trimite gratuit), eu iubind foarte nult acest oraș, Denver-Colorado, de care mă leagă multe și frumoase amintiri („oraşul la altitudinea de o milă” Denver, capitala Statului american Colorado, în care comunitatea românească este în plină creştere, pulsează cultural prin numeroasele activități culturale) domnul Sebastian Doreanu dorește să între în posesia antologiilor noastre și să reluăm colaborarea în noi acțiuni culturale.

Mulțumesc tuturor celor prezenți și îi asigur de întraga mea prețuire și apreciere, în măsura în care voi putea, voi promova acțiunile domniilor lor culturale creațiile literare, concertele muzicale, expozițiile de pictură, sculptură etc.

Și nu în ultimul rând, mulțumesc organizatorilor și distinsului promotor cultural, Alex Cetățeanu, președinte al Asociației canadiane a scriitorilor români, Canada, care și în perioada pandemiei a reușit să țină aprinsă “flacăra culturii românești”, precum și socializarea, atât de ne ncesară, chiar și online!

 

 

Tagged: