EVOLUȚIE ȘI SALT!

Spread the love

Loading

Autor: Mioara Baciu


Am primit onoranta invitație de a participa la o lansare de carte în Salonul literar AXIS LIBRI al renumitei biblioteci județene “V.A. URECHIA” din Galați. Până aici, nimic ieșit din comun. Am făcut-o de “n” ori.
Autoarea, Violeta Craiu, brăileancă, cunoscută, a lansat volumele de poezii “La umbra lui Fernando”, “Inima vinului verde” și o Antologie de poezie românească contemporană din sudul Basarabiei.
Invitații, aleși pe sprânceană.

Invitați speciali, care și-au spus părerea avizată despre cărțile lansate: Marius Chelaru, redactor șef al revistei “Convorbiri literare” și redactor-șef adjunct revista “Poezia” Iași (căruia, modestia și profesionalismul i se revărsau în privire, în gând, în cuvânt), Sterian Vicol, Președinte Societatea Scriitorilor din România, membru USR – Filiala Iași, Președintele Reprezentanței Galați-Tecuci (un munte de spiritualitate), profesor universitar dr. Valentin Popa Brăila (un autentic filozof și orator de excepție), scriitorii Mihaela Dincă și Petru Iamandi Galați, Tatiana Sevciuk, profesor universitar Universitatea de stat din Ismail, Natalia Ursu, administrator Centrul de Informare al României, Ismail, Ucraina.
Au susținut recitaluri din operele autoarei Violeta Craiu, chiar autoarea, dar și poeta Angela Baciu, care are veritabile veleități actoricești. Au încântat prin recitalurile lor și studenții din Ucraina de la Universitatea “Dunărea de Jos” Galați.


Incântători și fini moderatori au fost: Adi Secară, cunoscut și apreciat critic literar, membru USR-Filiala Sud-Est Galați, de o modestie și o frumusețe interioară iestită din comun, precum și Corina Emanuela Dobre managerul Bibliotecii Județene Galați, în ochii și inima căreia poți întâlni un etern răsărit.
Cu o astfel de audiență, întâlnirea literară a fost o reală și constructivă încântare, care a dovedit că inimile noastre bat la unison cu ale basarabenilor noștri vitregiti de soarta! A dovedit că, nici pandemia, nici oroarea războiului, nu pot opri actul creației, nu pot opri pulsul celor care simt românește, sentimentul de fraternitate și dorința acerbă de a ne fi alături unii altora!
Mulțumesc fierbinte reprezentaților Bibliotecii “V.A. URECHIA” că fac să se întâmple “lucruri”, aproape zilnic și nu oricum! Evenimentele sunt pregătite cu grijă, cu profesionalism, într-un cadru mereu impresionant și cu participarea necondiționată a reprezentanților acesteia! Suntem pe un drum bun, care duce spre evoluție și salt!

 

Tagged: