Execuții publice în Corea de Nord

Spread the love

Loading

80 de nord-coreeni au fost executaţi public,

fiind acuzați că au urmărit

emisiuni TV din Coreea de Sud

executii-publice-in-corea-de-nord

Aceste emisiuni au fost înregistrate pe DVD sau stick-uri de memorie.

De la începutul lunii noiembrie, 80 de persoane au fost executate public în Coreea de Nord, după ce au fost acuzate că au urmărit emisiuni ale televiziunii sud-coreene, transmite Mediafax. JoongAng Ilbo, un cotidian conservator, nu citează decât o singură sursă anonimă, dar cel puţin un grup de transfugi nord-coreeni ajunşi în Coreea de Sud a declarat că a primit informaţii care confirmă articolul cotidianului.

Execuţiile au avut loc la 3 noiembrie, în şapte oraşe din ţară, afirmă această sursă descrisă drept „familiară” cu afacerile interne ale Coreei de Nord, unde a fost recent.

 

În oraşul portuar Wonsan (est), autorităţile au reunit 10.000 de persoane pe un stadion pentru a asista la execuţia prin împuşcare a opt condamnaţi, potrivit acestei surse care citează un martor ocular.

Cei mai mulţi dintre condamnaţi au fost executaţi pentru că au urmărit emisiuni televizate sud-coreene, introduse clandestin pe DVD-uri sau stick-uri de memorie. Alţii au fost acuzaţi de prostituţie.

Coreea de Nord comunistă este condusă cu mână de fier de trei generaţii de aceeaşi familie, Kim. În prezent, liderul nord-coreean este Kim Jong-un, nepotul lui Kim Il-sung.

Sursa: jurnalul.ro