Există viață pe Marte?

Spread the love

Loading

marte2Un blogger de știință, cu un acut simț al vederii, susține că a zărit o șopârlă pe solul planetei Marte. Cel care a alertat site-urile și pe fanii fenomenului OZN, este din Japonia.

La prima vedere, afirmația, destul de greu de crezut și mai ales complet nefondată, a provocat pe unii teoreticieni ai conspiratiei să se teamă că NASA că ar putea testa pe Marte mai multe viețuitoare și plante de pe Pământ.

 

Fotografia carea stârnit controverse a fost prezentată publicului în martie 2013 de Agenția Spațială Americană.
Mai multe fotografiile au fost capturate de un aparat de fotografiat la NASA, de pe un robot care a amartizat pe Marte, numit Curiozitatea Rover. Robotul a transmis imagini video doar 60 de secunde , după care s-a încetat transmisia. Pentru construirea și lansarea acestui robot s-a lucrat nouă luni.

Scott C. Waring, care conduce site-ul OZN a prezentat descoperirea: „”Această creatură ciudată a fost descoperită pe Marte. Cu apa existentă pe Marte, în cantități mici, este posibil să trăiască animale de deșert”.
Waring merge mai deparete cu teoria sa: „Nu exclud ideea că NASA a plasat animalele în camere din interiorul robotului, care au fost eliberate pe suprafața lui Marte pentru a efectua teste”.

San Francisco Chronicle a comentat că în original, în fotografia de la NASA, apare un obiect, care seamănă cu o stâncă, iar în fotografia de pe site-ul lui Waring, apare o șopârlă, cu picioare și o coadă.
{gallery}marte{/gallery}
Curiozitatea Rover a aterizat pe Marte pe 6 august 2012, și a avut misiunea să investigheze și să analizeze peisajul și geologia planetei roșii. Vehiculul a costat 2,5 miliarde de dolari, șia fost trimis pe Marte pentru a evalua dacă planeta cea mai asemănătoare Pământului are sau a avut vreodată ingredientele chimice și medii pentru viața microbiană.

Oamenii de știință nu împărtășesc teoriile de pe site-ul amintit, însă cred că viitorul va aduce mari surprize, după ce Marte va fi vizitat de oameni.

Sursa: DailyMail