Există locuri în lume unde autoritățile locale te plătesc pentru a locui

Spread the love

Loading

În unele orașe oamenii sunt  plătiți să rămână  

În șapte locuri din lume oamenii sunt plătiţi să locuiască 

Conducerea oraşelor oferă bani pentru a locui acolo 

detroit hero intro

Puţini oameni cunosc faptul că există în lume locuri unde, din anumite motive, oamenii sunt plătiţi să sălăşluiască. În aceste locuri există o criză a numărului de locuitori şi se încearcă atragerea lor cu bani.

detroit aerial view

Detroit, Michigan, SUA. ”Parisul Vestului”- Detroit a ajuns astăzi un oraş-fantomă, fiind departe de gloria de altădată, mai exact din a doua jumătate a secolului 20, potrivit Brightside. Astfel, conducerea oraşului caută cu disperare artificii prin care să încurajeze oamenii să vină să locuiască acolo. Programul iniţiat de primărie, intitulat ”Provocarea Detroit”, propune frumuşica sumă de 2.500 de dolari muncitorilor din oraşele învecinate, dispuşi să-şi mute locul de muncă în fosta ”capitală a automobilelor americane”. 

alaska

Alaska, SUA. Dacă eşti una dintre persoanele cărora le place zăpada şi vremea ceva mai rece, e bine de ştiut că pentru a locui aici există fonduri speciale pe care statul le acordă. Singura condiţie este aceea că nu trebuie să te muţi de acolo timp de cel puţin un an. Astfel, Alaska este poate cel mai bun exemplu de stat care oferă bani locuitorilor. Încă din 1976, Alaska şi-a plătit rezidenţii cu fonduri din rezerva monetară Permanent Fund Reserve. Sumele primite de locuitori au variat de-a lungul anilor, de la 331 de dolari de persoană în 1984 la 3.269 dolari de persoană în 2008, dar media este în jurul a 1.250 de dolari. Pentru a fi eligibili pentru împrumutul nerambursabil, locuitorii nu trebuie să ceară rezidenţa în alt stat din America.   

saskatoon5

Provincia Saskatchewan, Canada. Această provincie canadiană oferă posibilitatea celor care au încheiat recent conturile cu şcoala să se mute în zonă pentru a-şi începe o nouă şi fructuoasă carieră. Cei care sunt dispuşi să populeze terenul din Saskatchewan ar urma să primească 20.000 de dolari canadieni pentru o perioadă de 7 ani locuiţi acolo. 

Cascada Niagara va fi inchisa temporar turistilor

Cascada Niagara, New York, SUA. O altă oportunitate aproape prea frumoasă ca să fie adevărată: să fii plătit ca să locuieşti într-unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Guvernul alocă 7.000 de dolari absolvenţilor care sunt de acord să lucreze în afacerile dezvoltate în apropierea cascadei timp de cel puţin doi ani.   

Cudillero Asturias

Ponga, Asturias, Spania. Este un mic sat din nord-estul Spaniei, unul dintre cele mai vechi din ţară, iar pentru a atrage locuitori noi, guvernul oferă 3.000 de dolari fiecărui cuplu care se mută în Ponga. În plus, pentru fiecare copil pe care cuplurile îl au, primesc încă 3.000 de dolari.    

utrecht

Utrecht, Olanda. Olanda este o ţară cunoscută în toată lumea pentru spiritul liber şi orientarea sa către cunoaşterea mediului ştiinţelor sociale şi despre om. Iată un experiment social iniţiat în micuţul oraş Utrecht, unde fiecare locuitor primeşte 1.000 de dolari.   

slide5

Curtis, Nebraska, SUA. Deşi pare incredibil, în micul orăşel din Nebraska poţi primi terenuri gratis: tot ce trebuie să faci este să oferi o soluţie pentru îmbunătăţirea infrastructurii sau a culturii locale.  

SURSA