FASCISMUL ISLAMIC

Spread the love

Loading

“Jihadul este o sarcină sfântă”

În numele fascismului islamic până în prezent, aproximativ  270 de

milioane de oameni au fost uciși în toate cuceririle sale

În aproape 800 de ani de ocupație din Spania,

fascismul islamic a ucis aproximativ 4 milioane de persoane

În timpul cuceririi nordului Indiei

fascismul Islamic a ucis 80 de milioane de oameni

În timpul cuceririi și 600 de ani de ocupație din Europa de Sud-Est

fascismul Islamic a ucis aproximativ 6 milioane de persoane

fascismul islamicDe la prima sa apariție, în jurul anului 622, în Arabia, fascismul islamic s-a răspândit până în prezent la aproape toate țările din lume. El are o istorie neîntreruptă, doar de o scurtă pauză de 150 de ani, din 1822 (la sfârșitul a 400 de ani de ocupație Islamică în Grecia) până la începutul imigrației în masă în Europa de Vest din 1972. Mulți cred că am fi încă în această scurtă pauză. Dar numai patru regiuni de pe pământ – Estul Chinei, Japonia, Europa de Est și America de Sud, cu excepția Guyana și Surinam – poate fi descris ca liber de fascism islamic, azi.

Dinamica de expansiune a fascismului islamic a putut fi doar parțial temperată și doar temporar. În Franța, în anul 732, de Charles Martel, în Spania între 1469-1492 de Reconquista și în Sud-Estul Europei între anii 1529-1822 de Nicolae Zrinski, Ioan Sobieski și mai ales de către prințul Eugen. În timpul cuceririi și aproape 800 de ani de ocupație din Spania, fascismul islamic a ucis aproximativ 4 milioane de persoane, în timpul cuceririi nordului Indiei aproximativ 80 de milioane de oameni în timpul cuceririi și 600 de ani de ocupație din Europa de Sud-Est aproximativ  6 milioane de persoane.

 

 “Jihadul este o sarcină sfântă”, a scris în secolul XIV-lea Ibn Khaldun, politician, sociolog și descendent al unei familii arabe, nobil din Al-Andalus, “din cauza universalității misiunii islamice și obligația de a converti toată lumea la islam fie prin persuasiune sau prin forță … Și Islamul trebuie să câștige controlul, puterea asupra altor națiuni.”

În general, în numele fascismului islamic până în prezent, aproximativ  270 de milioane de oameni au fost uciși în toate cuceririle sale. Pentru a intimida, cucerirea se desfășoară în cel mai posibil și crud obicei, practicând uciderea chinuitoare și lentă prin tortură, lapidare și…tragerea în țeapă.

În Occident această marotă a fascismului islamic, a dus la introducerea ca o cruzime de pedepsire a creștinilor de lumea musulmană, și metodele de intimidare ale lui Vlad Țepeș aplicate otomanilor.

 

O invenție a fascismului islamic și practicată cu un deosebit entuziasm este sugrumarea de gât, doar cât să nu moară. Principalele artere ale creierului nu sunt afectate. Astfel, omul trăiește până la o jumătate de oră deplin conștient, dar cu o durere cumplită și respiră prin gâtul lăsat deschis. Atât de multă cruzime provocată nu s-a mai petrecut niciodată în istoria omenirii, cu excepția, poate, a câtorva ani, în cazul care fascismul islamic de astăzi într-o oarecare măsură își are rădăcini din nazism. Cercetătorii ar trebui să discute urgent mai detaliat trecutul întunecat. În cadrul multor mișcări fasciste care au fost în istorie, în campaniile armate ale lui Xerxes, Alexandru, romanilor, mongolilor, Ivan cel Groaznic, a Inchiziției, a arderii ”vrăjitoarelor”, canibalismul aztecilor, cucerirea spaniolilor în America de Sud, Hitler, Pol Pot și Pinochet, fascismul islamic ocupă o poziție proeminentă, pentru că el chiar a apreciat crimele individuale și în masă crude ca o chestiune de parcurs, virtuoasă, eroică și nu mai puțin onorabilă.

 

Deși cei mai importanti istorici occidentali și jurnaliștii reclamă multe fascismului în istorie, fascismului islamic nu o fac, deoarece nu există. Chiar și uciderea în masă, recenta experiență istorică a genocidului turcesc asupra a 1,5 milioane de armeni din 1915, știre care nu s-a răspândit și peste care s-a așezat un nor de tăcere.  În ciuda numeroaselor și repetatele atentate, bucurând și sărbătorindu-se în întreaga lume islamică zile ca 9/11, ei neagă orice legătură între atentatele teroriste și fascismul islamic. Acest lucru sugerează că, în primul rând, pentru rolul său ca exponent al nazismului, pentru a păstra majoritatății istoricilor igiena mentală personală și grija lor, la o distanță considerabilă, iar în al doilea rând pentru actualitatea ei la momentul prezent. Istoricilor, nu le convine să se frigă la degete pentru amenințările extreme și permanente pentru ca stiu prea multe din trecut. Din 1980, se observă, iar o accelerare a expansiunii fascismului islamic, deoarece cu resursele biologice primitive și ale creșterii natalității, el se instalează în masă in jurul vârstei de 40 de ani, în multe țări din întreaga lume și în special în Europa. S-a dublat în cota sa din populația de aici, în intervale de timp scurte de doar o dată la 10 ani.

În țările în care fascismul islamic este încă în minoritate, dintotdeauna pare ca o “religie privată”, “pașnică”, “inofensivă” și “moderată”, și nu poate fi recunoscută ca un descendent direct al nazismului. În același timp, el nu apare în Occident, ca o structură politică civilizată și democratică, ci de obicei în cercuri înalte și formează o structură politică stabilă paralelă cu organele de conducere proprii, în mass-media, imobiliare, patronate și justiție. Dar aceasta poate primi o majoritate într-o țară, slăbită din punct de vedere economic și politic, în care poate lua brusc în decurs de câteva săptămâni, cu structura sa paralelă bine organizată, sub control întregul sistem politic.

Mulți jurnaliști occidentali nu pot detecta un fascism mai extrem ca fascismul lui Hitler, pentru că ei văd în acesta din urmă vârful de iceberg al fascismului. Prin urmare, fascismul islamic este în afara orizontului lor de percepție. Datorită feedback-ului din gândirea lor strâmtă, mass-media și istoricii acuza tocmai acele persoane care doresc să urmărească cu atenție islamul, etichetându-i “populiști de dreapta”, “fasciști”, “neo-naziști” și “dreapta radicală”. Dar, tocmai aceștia sunt mult mai anti-fasciști decât ei înșiși, deoarece ei nu doresc doar o renaștere a fascismului lui Hitler, de asemenea ei împotrivindu-se și fascismului islamic mult mai monstruos.

 

Mai virulenți împotriva fascismului lui Hitler, mai extremiști decât apreciază fascismul islamic, devine vizibil atunci când raportul dintre cele două forme de fascism se confruntă cu evreii pentru iudaismul, care nu încurajează niciun tip de fascism de 3500 de ani: pentru ca o consideră (evident eronat) prima migrație din istoria omenirii și în mod constant e subliniat de la Moise pana astazi un umanism, care este adevăratul motiv pentru multe din persecuțiile evreilor de 2000 de ani. În timpul fascismului lui Hitler s-au ucis evrei și în secret, dar fascismul islamic o face în mod deschis și printr-o sărbătoare macabră. De asemenea, ei anunță deschis și de-a dreptul fericiți să “arunce în mare” toți evreii.

 

În scopul de a slăbi structurile politice din Europa și ca să reducă rata de reproducere a popoarelor indigene, de a reduce împotrivirea contra fascismului islamic a economiei occidentale, baza economică pentru noua generație și prin urmare, pentru dorintele copiilor în viitorul european, pe de o parte, se menține un preț ridicat al petrolului, iar în cealaltă dimensiune, provocându-se stres, și menținându-se instabilitate vis-a-vis de ajutorul de pensii, de șomaj, prenatal sau a prestațiilor medicale. Dar, Europa inițial a fost proiectată doar pentru propriile lor popoare și propriilor lor urmași, niciodată pentru un aflux excesiv sau creșterea alarmantă de musulmani.

În corelație cu colapsul economic, de asemenea, se descompune fiecare sistem politic deopotrivă. Intrușii din guvernele occidentale, Uniunea Europeană și mass-media îi cunosc sau îi suspectează de 15 ani. Ei pozează în cetățeni europeni, dar interesul în prezent cât și în viitor este să aibe totul sub control, și să acorde o atenție constantă în crearea de posturi guvernamentale bine plătite, în mass-media și structura UE, creâd relații neobservate și de a obține bani. Ajutorarea rudelor lor, grupurilor lor și oficialilor de top islamici din Europa, de asemenea, devin intruși prin binecunoscutul nepotism oriental, prezent și vizibil și în România.

 

Acești subordonați fac același lucru din nou, și tot așa mai departe. Cum s-a ruinat timp de 400 de ani sistemul politic al ocupației turcești din Grecia modernă. Ca urmare, există mai puțini oameni care lucrează pentru avuția națională sau pentru a crea. În plus, antreprenorii, muncitorii și fermierii sunt obligați să producă mai mult și mai repede, fiind ”șantajați” prin creșterea impozitelor, să dea ultimatumuri salariților și în căutare permanentă de personal.

În acest fel se slăbește mai repede economia Occidentului și organismelor de ajutor social, OPEC având suficienți bani pentru structura paralelă fascist-islamică de cercetare și să solicite simpatia populației occidentale, sărăcite. Acest lucru poate duce la imigrări în masă și răspândirea religiei fascismului islamic și dispuși la supunerea islamică tot mai puternică.

 

Occidentul și în special Europa a autentificat într-un fatal mecanism, fascismul islamic la criza petrolului din 1973 și care aparent nu dă înapoi. Cultivarea ostilității de 45 ani, dintre Israel și oficialii UE și promovarea binevoitorului Islam în Europa de către aproape toate mass-media și politicieni, duce și mai adânc în haos.

 

Motivul cel mai elocvent pentru a renunța la termenul “islamo-fascism” și termeni înrudiți, este că militantismul islamic cu adevărat are un pedigree intelectual și ideologic legitim în gândirea islamică și istorie. După cum am observat în altă parte :

Da, există versete ale toleranței în Coran: Sura (capitol) al-Baqara: 256 spune: “nu trebuie să existe nici o constrângere în religie;” Sura Al-Furqan: 65ff spune că ”Allah va ierta pe cei care se pocăiesc și fac fapte bune”; și Surah al-Nisa 19: ‘poruncește bărbaților musulmani a oferi financiar pentru soții și foste soții. Dar versete, cum ar fi acestea sunt, fără îndoială, depășite de altele: Sura Anfal: 12ff și Sura Muhammad: 3 comanda decapitarea necredincioșilor; Sura Al-Nisa: 34ff permite bătaia soțiilor cuiva și în versetele 74ff și 94ff, promite o mare răsplată pentru cei care mor și luptă pentru Allah; Sura Al-Ma’idah: 51 spune: “Credincioși, nu luați nici evrei, nici creștini printre prietenii voștri.” Desigur, există secțiuni violente în Biblie, sau, cel puțin, în ebraică Scripturi / Vechiul Testament (Iosua și David au fost lideri militari sau mai mult cele religioase). Dar nimeni nu neagă faptul că, mulți, atât musulmani și non-musulmani, neagă aceste pasaje violente și misogine în Coran. Multe argumente pot fi aduse împotriva acestor versete (acestea trebuie să fie contextualizate, ele sunt aplicabile doar în acel moment, ele sunt metaforice, etc.), dar nu se poate spune că nu există. Cineva care pur și simplu afirmă că “Coranul învață la pace”, evident, nu a citit’o. Fără îndoială cei mai mulți musulmani nu citesc pasajele despre decapitare ca un model pentru ziua de azi. Dar, la fel ca și unii creștini să ia literalmente, de exemplu, porunca lui Hristos să se ocupe de șerpi veninoși (Luca 10:19), unii musulmani să ia literalmente ordinul de a decapita necredincioși. Dar practica acestora din urmă, este profund dăunătoare.

 

Desigur, istoria și nu doar textele sacre trebuie să fie luate în considerare atunci când se studiază ideologii politice, chiar și cele care sunt bazate pe religii. Și fără îndoială islamul moderat nu există. Un bun exemplu istoric este Imperiul Otoman, care în timp ce promova jihadul ca război sfânt, și-a petrecut ultimele câteva secole de existență luptând (dar în cele din urmă a eșuat) să evolueze într-un stat modern. În sfera religioasă, tulpina de misticism islamic cunoscut ca sufism, care de multe ori (dar nu întotdeauna) a fost mai tolerant și mai puțin predispus, decât tulpinile care le are jihadul în ideologia islamică. Au existat musulmani savant-activiști care au împărțit lumea în Dar al-Islam , “lăcașul lui Islam,” și Dar al-Harb , “lăcașul de război;” adică, necredincioși, care nu puteau aștepta nimic altceva, decât cucerirea.

 

Visurile imperiale nu au început cu Petru, Hitler, sau Bush. În timp ce, cei mai mulți musulmani moderni au abandonat acest aspect violent, expansionist din gândirea islamică, alții, evident, nu l’au abandonat. Pentru a pretinde altceva este pur și simplu o prostie. Și este periculos și înșelător a folosi un termen care implică tendința agresivă a unor tulpini de islam, care este occidental, mai degrabă decât indigen.

Pentru România rămâne fără răspuns întrebarea: ce tip de Jihad îi este aplicat?

 

Organizația Cooperării Islamice

Organizația Cooperării Islamice (OCI) (Engleză: Organisation of Islamic Cooperation, Arabă: منظمة التعاون الإسلامي ) cunoscută și sub numele Organizației Conferinței Islamice (din 2007), este o organizație internațională formată din 57 de state membre răspândite pe 4 continente, ceea ce o face a doua organizație internațională ca mărime după Organizația Națiunilor Unite (ONU). OCI are trei limbi oficiale: arabă, engleză și franceză.

Organizația a fost întemeiată la summit-ul istoric de la Rabat, Maroc (în 25 septembrie 1969), unul dintre factorii determinanți fiind incendierea moscheii Al-Aqsa din Ierusalim. Inițial, OCI conținea doar 25 de membri. În cei peste 40 de ani de existență s-a extins la 57 de state ce reunesc peste 1,5 miliarde de persoane.

 

Misiune și obiective

Misiunea OCI este de a reprezenta si proteja interesele lumii islamice, promovând totodată pacea în lume și armonia între state. În acest sens, are strânse relații de cooperare cu ONU în peste zece arii de activitate: pace și securitate internațională, dezvoltarea cercetării științifice și tehnologiei, implementarea scopurilor dezvoltării internaționale (Millennium Development Goals), protecție și asistență pentru refugiați, drepturile omului, dezvoltarea resurselor umane, securitate alimentară și agricultură, mediu, sănătate ș.a..

De asemenea, cooperează cu Liga Arabă (organizație regională) în domenii economice, sociale, culturale și politice, cu scopul dezvoltării intereselor comune ale statelor membre, luptei împotriva discriminării, terorismului și exploatării, păstrarea suveranității urmând principiile libertății, justiției, egalității și toleranței.

 

Conform Cartei, Organizația își propune să:

• sporească și să consolideze legăturile de fraternitate și solidaritate dintre statele membre;

• protejeze interesele comune și să susțină cauzele legitime ale statelor membre, precum și să coordoneze și să unească eforturile statelor membre în vederea depășirii provocărilor ce apar în lumea islamică, în particular, și comunitatea internațională, în general;

• respecte suveranitatea națională, independența și integritatea teritorială a fiecărui stat membru, precum și să susțină neimplicarea în politicile interne ale membrilor;

• asigure participarea activă a membrilor în stabilirea și implementarea obiectivelor politice și economice globale pentru îndeplinirea intereselor comune;

• reafirme sprijinirea drepturilor omului așa cum sunt stipulate în Carta ONU privind Drepturile Omului și în dreptul internațional;

• întărească cooperarea economică și comercială dintre statele islamice, cu scopul de a atinge o integrare în plan economic și stabilirea unei Piețe Islamice (Islamic Common Market);

• depună eforturi în vederea dezvoltării sustenabile a bunăstării pentru statele membre;

• protejeze adevărata imagine a Islamului, să combată defăimarea Islamului și să încurajeze dialogurile inter-culturale și inter-religioase;

• susțină dezvoltarea științifică și tehnologică, să încurajeze cercetarea și cooperarea între statele membre în aceste domenii ș.a.

 

Structură

Summit-ul Islamic format din regii, respectiv șefii de stat ai țărilor membre este autoritatea cea mai înaltă a Organizației. Acesta se reunește din 3 în 3 ani pentru a delibera, adopta politici și pentru a discuta toate dificultățile ce apar în realizarea obiectivelor și problemele cu care se confruntă,în general statele membre și comunitatea islamică (Ummah). Consiliul Miniștrilor de Externe se reunește o dată pe an pentru a determina modalitățile de implementare a politicii generale a OCI. În cadrul lui sunt adoptate decizii și rezoluții privind realizarea obiectivelor generale comune și sunt revizuite deciziile adoptate anterior de către Consiliu. Secretariatul General este organul executiv, căruia îi este încredințată implementarea deciziilor adoptate de către structurile menționate mai sus. Sediul său se află în Jeddah, Arabia Saudită. Acesta este condus de Secretarul General, care este ales de Consiliul Miniștrilor de Externe pentru o perioadă de 5 ani, în acord cu principiile distribuției geografice echitabile și șansei egale pentru toate statele membre. În prezent, secretarul general este Ekmeleddin İhsanoğlu, din Turcia, începând cu ianuarie 2005.

 

Viziunea asupra drepturilor omului

OCI a adoptat Declarația Drepturilor Omului în Islam de la Cairo, toate drepturile și libertățile stipulate, conform articolului 24, fiind subiectul Șaria. Deși au existat încercări de a o face adoptată și în cadrul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, acestea au întâmpinat critici numeroase, inclusiv din partea grupurilor musulmane liberale. Criticii cei mai duri susțin că acesta dorește să „manipuleze”, „să diminueze, dacă nu chiar să elimine drepturile civile și politice protejate de către dreptul internațional”și caută să „ocolească drepturile fundamentale ale egalității și al libertății”. OCI a fost criticat și pentru că nu a discutat despre tratamentele aplicate minorităților etnice din statele membre, precum opresiunile suferite dekurzi în Siria, ahwazi în Iran, de hazari în Afganistan, de populația baluchi în Pakistan, de ‘Al-Akhdam’ în Yemen sau de berberi în Algeria.

 

Poziția față de terorism

În 1999, Organizația Cooperării Islamice a adoptat Convenția OCI privind Combaterea Terorismului Internațional. Articolul 1 în care este definit terorismul ca fiind „orice act de violență sau amenințare sau intenție de a realiza planuri criminale cu scopul de a teroriza persoane sau care reprezintă un pericol pentru viața, onoarea sau proprietatea lor,ocuparea sau sechestrarea resurselor naționale sau a facilităților internaționale,sau pentru stabilitatea și integritatea teritorială, unitatea politică sau suveranitatea statelor independente”, este văzut de către Human Rights Watch (HRW) ca fiind mult prea vag, lăsând riscul de a eticheta cu ușurință drept acte teroriste și acțiuni pașnice. De asemenea, HRW este preocupat de neîncadrarea în categoria actelor teroriste a acțiunilor statelor membre. În articolul 2 este susținută „lupta popoarelor , inclusiv lupta armată, împotriva ocupației străine, agresiunii, colonialismului și a hegemoniei[…]” . În timpul unei reuniuni în Malaezia în 2002, delegații OCI au respins orice asociere cu terorismul a luptei palestinienilor împotriva Israelului. Poziția lor a fost categorică: „Respingem orice încercare de a asocia terorismul cu lupta poporului palestinian pentru a-și exercita dreptul inalienabil de a-și stabili statul independent cu capitala la Al-Quds Al-Shrif (Ierusalim)”. La a 34-a Conferință Islamică a Miniștrilor de Externe din mai 2007, membrii au stabilit că islamofobia este cea mai teribilă formă de terorism.

 

Suspendarea Siriei

Statele membre au adoptat poziții divergente față de criza siriană la summit-ul de la Mecca, Arabia Saudită din august 2012 , astfel încât a existat propunerea excluderii Siria din OCI. Iranul s-a opus cu vehemență, fiind aliat al regimului Assad și motivând că „Suspendarea unei țări nu ar însemna o rezolvare a problemelor”. „Nu suntem în mod clar în favoarea suspendării unei țări din OCI”, a declarat Salehi, ministrul de externe iranian adăugând că „o astfel de măsură nu ar fi conformă cu Carta OCI”. După o întreagă serie de dezbateri, participanții au căzut de acord asupra „necesității de a se pune capăt imediat actelor de violență din Siria și de a suspenda această țară din OCI”, conform comunicatului final. Secretarul general al OCI, Ekmeleddin İhsanoğlu , a calificat, într-o conferință de presă, decizia adoptată ca „un mesaj puternic adresat de lumea musulmană regimului sirian”. „Această lumea nu mai poate accepta un regim care își masacrează poporul”.

 

Statele care fac parte din Organizația Cooperării Islamice – OCI

Din această organizație fac parte: Afganistan (1969); Albania (1992), Algeria (1969), Azerbaijan (1992), Bahrain (1972), Bangladesh (1974), Benin (1983), Brunei (1984), Volta Superioară (1974), Camerun (1974), Ciad (1969), Insule Comore (1974), Djibouti (1978), Egipt (1969), Gabon (1974), Gambia (1974), Guinea (1969), Guinea Bissau (1974), Guyana (1998), Indonesia (1969), Iran (1969), Irak (1975), Iordania (1969), Kazakhstan (1995), Kuweit (1969), Kirkizia (1992), Liban (1969), Libia (1969), Malaezia (1969), Maldive (1976), Mali (1969), Mauritania (1969), Maroc (1969), Mozambic (1994), Niger (1969), Nigeria (1986), Oman (1972), Pakistan (1969), Qatar (1972), Arabia Saudita (1969), Senegal (1969), Sierra Leone (1972), Somalia (1969), Sudan (1969), Surinam (1996), Siria (1972), Tajikistan ( 1992), Togo (1997), Tunisia (1969), Turcia (1969), Turkmenistan (1992), Uganda (1974), Emiratele Arabe Unite (1972), Uzbekistan (1996), Yemen (1969), Cote d’Ivoire (2001).

 

State aflate sub observația directă a Organizației Cooperării Islamice – OCI  

Bosnia și Herțegovina din 1994, Republica Centrală Africană din 1997, Thailanda din 1998, Federația REusă din 2005, Cipru din 1979.

 

Surse: welt.de, historynewsnetwork.org, arouet8.com, youtube.com, thraxusares.wordpress.com, ro.wikipedia.org, islammexico.net  

{gallery}fascismulislamic{/gallery}