FEMEI DE ZECE + ! premiate de OJFL Galați

Spread the love

Loading

Autor : Mioara BACIU

Organizația Județeană a Femeilor Liberale (O.F.L)  a organizat un amplu eveniment “Femei de 10+!”, în data de 5 martie 2023, premiind zece doamne, considerate de nota 10, din comunitatea gălățeană, datorită implicării lor active în diverse domenii de activitate și anume: cultural, artistic, teatru, sport, coworking, învățământ, economic, sănătate, antreprenoriat.
Inițiativa femeilor liberale s-a bucurat de susținerea si prezenta unor personalități ale vieții politice liberale, precum: George Stângă, deputat și președinte al Partidului Național Liberal, filiala Galați; Cristina Trăilă, deputat; Onuț Atanasiu, deputat; Alexandru Șerban, președinte al Biroului Local PNL Galați; Ileana Sorocoleț președinte al Organizației Județeane a Femeilor Liberale Galați și Toniță Valentina, președinte al Organizației Municipale a Femeilor Liberale Galați.
Marta Iozefina Bencze, vicepreședinte O.F.L Galați a anunțat numele celor zece și a oferit informații despre activitatea acestora. Persoanele premiate au fost:
– Irina Poteră, economistă, antreprenor din anul 2015, cunoscută pentru înghețata artizanală și dulciurile raw vegane comercializate în incinta Gelateriei Love it Raw (zona Spicu).
– Cristina Stângă, absolventă a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, fondatoarea  unicului spațiu de coworking C. Hub, din Galați, fiind și membră în Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM, precum și membră fondatoare în Asociația Femeilor Profesioniste;
– Mirela Hodorogea Lupu, absolventă a Facultății de Psihologie și Master în Științe Penale, este referent de Specialitate la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, consilier juridic, programator, mentor, prezentator TV, inspector Resurse Umane, absolventă a Facultății de Psihologie și Master în Științe Penale.
– Alina Liliana Cozma, profesor de limba si literatura română, titular la Seminarul Teologic Sf. Apostol Andrei, Galați, avand grad didactic I și II cu nota 10.
– Anastasia Budeșteanu, o tânără de 20 de ani care a reprezentat orașul Galați, ajungând anul trecut până în finala „Vocea României;
–  Oana Preda, absolvent al Liceului de Artă  „G. Apostu” Bacău, secţia engleză – design vestimentar, licentiate al Universității Hyperion, Facultatea de Arte, secţia Actorie, actriță la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi, obtinand Menţiune pentru interpretarea unui rol principal feminin pentru rolul Rosaura din spectacolul „Mincinosul” de Carlo Goldoni, Premiul Municipiului Galaţi pentru rolurile Julieta din „Romeo și Julieta” de W. Shakespeare.
– Ecaterina Necșulescu, conferențiar universitar doctor la Universitatea DANUBIUS din Galați, profesionist în domeniul contabilității și auditului, decan al Facultății de Sțiințe Economice și Administrarea Afacerilor, până în anul 2021, președinte al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, CECCAR, precum și Președinte al experților contabili la nivelul județului Galați
– Claudia Sava, campioană națională la copii și vicecampioană cadeți cu echipa de fete, antrenor la clubul sportiv școlar Galati, realizand rezultate foarte bune la campionatele naționale.
– Mioara Baciu, inspector ANAF, membră a Uniuni Ziariştilor Profesionişti din România, membră a mai multor organisme naționale (Societatea Scriitorilor “Costache Negri” Galați) și internaționale (Asociația Scriitorilor de Limba Română din Quebec, Canada) ce activează în domeniul literar, câștigătoare a mai multor premii naționale, în cadrul unor prestigioase festivaluri de creație literară, (Premiul l, la Festivalul  internațional Concurs de Creație literară „Freamăt de codru și ape”, Slănic Moldova din 15.01.2023 și multe altele) și internaționale (Premiul special la Festivalul “Fântana iubirii”, Napoli, Italia și alte asemenea premii obținute la festivaluri din Italia).
Mărturisesc sincer că a fost o reală surpriză pentru mine, dat fiind faptul că nu am nicio apartenența politică, nu mi-a cerut nimeni un CV, nu m-a întrebat nimeni nimic despre activitatea mea. Dar, în mod cert, persoana care m-a nominalizat, Daniela Simona Vreme, prim-vicepreședinte al OFL, a făcut-o după ce mi-a analizat cât a putut de mult, (posibil, de pe social-media) activitatea mea culturală și a conchis că mă încadrez la o asftel de nominalizare.
Nu cunosc îndeaproape activitatea politicianului, însă am descoperit un George Stânga deosebit de sensibil și emoționat, atunci când este vorba despre femei, despre cele care aduc bucurie și împlinire vieții de familie, despre cele care stabilesc echilibru în tot și în toate, care aduc liniște în viață bărbatului, care se poate considera, astfel, fericit.
În aceeași notă a continuat și deputatul Onut Atanasiu (fiind și dascăl), accentuând rolul mamei în educația copiilor și subliniind faptul că sunt diferiți, pe băncile școlii (chiar și a școlilor înalte), copii care nu au parte de dragostea și educația maternă.
Organizatorii au oferit diplome de excelență, flori și mai ales, zâmbete, bucurii, speranța că de undeva, cineva, te poate remarca, te poate aprecia, te poate premia pentru eforturile și dăruirea ta, fără să fii membru de partid și fără să ți se impună anumite lucruri.
Nu știu dacă au mai existat activități similare la nivel de județ sau municipiu, știu însă că femeile au nevoie să se știe iubite, respectate pentru ceea ce sunt sau pentru ceea ce ar putea deveni.
Femeile (femeia-mama, femeia-soție, femeia-soră, femeia-bunică, femeia-gospodină, femeia-antreprenor, etc) vor ocupa mereu un loc important în viața fiecăruia dintre noi! Măcar atunci când au o zi a lor să le arătăm că le prețuim/că le prețuiți!
O politică socială care să aibă în centru omul cu preocupările sale, femeia și problemele cu care aceasta se confruntă, este o condiție sine qua non pentru bunăstarea materială și sănătatea spirituală a omenirii!

Tagged: