Femeia cu picioarele cât „trunchiul de copac”

Spread the love

Loading

Femeia cu picioare cat trunchiul de copac

 

Claire Tickle, de 39 ani, din Hampshire, Marea Britanie, suferă de o boală rară.

O afecțiune a picioarelor care acumulează celulele de grăsime și grosimea se extinde determinând o creștere anormală. Astfel picioarele ei sunt disproporționate în raport cu restul corpului. Acumularea de celule de grăsime sunt în zonele coapselor și a feselor.
Medicii au speranța să resolve problema și i-au propus o liposucție, care ar valora circa 13.000 lire sterline.
Boala a fost descoperită în 2008, după ce femeia s-a alarmat prin creșterea dimensiunii la rochie. Această boală afectează circa 11% din femeile din întreaga lume. Unii specialiști cred că boala se transmite genetic, iar alții cred că ar putea fi o dereglare hormonală, așa cum se manifestă de multe ori la adolescente după pubertate sau la femei după sarcină.
În ultimii ani picioarele au continuat să crească și fiecare coapsă și-a dublat circumferința, ajungând la dimensiunea unui copac.
Deși a participat la un program de slăbire și a pierdut câteva kilograme, picioarele au rămas neschimbate.
Claire se plânge că starea ei o împiedică să se bucure de un stil de viață activ cu fiul ei în vârstă de șapte ani. Ea se simte vinovată că nu poate să se joace cu fiul ei, ca alte mame.
Și totuși are speranța că va putea aduna suma necesară pentru tratament și în Marea Britanie există o campanie umanitară pentru sprijinul ei.

Sursa: NHS Choices, dailymail.co.uk

{gallery}grasacupicioaremari{/gallery}