Fierbe SUA! Protestatarii, urmăriți dintr-un elicopter militar! VIDEO

Statele Unite se află, de o săptămână, în plină tensiune generată de protestele care nu mai contenesc. Manifestările au loc în zeci de state americane, după moartea lui George Floyd, un bărbat afro-american. Moartea sa a survenit după ce un ofițer de poliție l-a apăsat cu genunchiul pe gât.

Ciocniri violente au avut loc cel puțin în 40 de orașe, între protestatari și forțele de ordine. În 23 de state și în Washington DC a fost mobilizată Garda Națională.

În capitala SUA, poliția a tras cu gaze lacrimogene pentru a împrăștia protestatarii pașnici din apropierea Casei Albe, cu puțin timp înainte ca președintele Trump să meargă să facă o fotografie la o biserică din apropiere.

De teamă că publicul l-ar putea considera speriat și laș, Donald Trump a vrut să fie văzut acolo unde s-au desfășurat proteste și de aceea ar fi luat decizia de a merge pe jos și de a face o fotografie împreună cu colaboratorii săi la biserica „St. John”.

În timpul protesteleor din Washington, cel puțin un elicopter militar a fost văzut zburând deasupra protestatarilor în încercarea de a dispersa mulțimea. Elicopterul a făcut mai multe manevre prin care s-a apropiat de sol folosind elicele pentru a face vânt puternic. Tactica, cunoscută drept spectacol de forță, este folosită în mod obișnuit de militarii americani în zonele de luptă, informează digi24.ro.

 

Tagged:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *