Fiica regelui Spaniei, cercetată pentru evaziune fiscală

Spread the love

Loading

infanta_spanieiNimeni nu este mai presus de lege.

Este valabil peste tot în lume unde există democrație. La noi… ce să spun… justiție de trei lei!

Un exemplu simplu. Becali a fost judecat și condamnat de un complet de cinci judecători. Trei au spus că este vinovat și doi au spus că este nevinovat. Atenție! Toți cei cinci judecători au avut aceleași probe, aceleași documente. Și atunci cine a avut dreptate din cei cinci magistrați? Cei trei care l-au condamnat sau cei doi care îl cred nevinovat. În acest caz justiția a cântărit ca la piață: dacă trei au spus da condamnării și doi nu, cei care sunt mai mulți câștigă!

 

Aici este marea greșeală a democrației românești. Dacă era vinovat toți cei cinci trebuia să îl condamne, dar cât e loc de înterpretare arată clar că magistrații din România, judecătorii și porcurorii au trecut granița și au devenit părtași la infractori.  

O lecție pentru judecătorii care cred că au dreptul să interpreteze legea după mintea lor este hotărârea unui judecător din Spania.

Un judecător spaniol a deschis o anchetă privind declarațiile de venit ale Infantei Cristina, fiica cea mică regelui Spaniei.

Instanța spaniolă a renunțat recent la acuzațiile de comicitate la deturnare de fonduri la imputate prințesei într-o anchetă împotriva soțului ei, Iñaki Urdangarín, informează Reuters.

Judecătorul Jose Castro a cerut săptămâna trecută agenției fiscale mai multe informații pentru a determina dacă Infanta Cristina a comis de evaziune fiscală sau de spălarea banilor în perioada 2007-2010.

Soțul prințesei, Iñaki Urdangarí, un fost handbalist în echipa națională a Spaniei, este acuzat de fraudă, evaziune fiscală, fals în acte și delapidarea a șase milioane de euro din fondurile publice pe vremea când conducea fundația caritabilă Noos

Infanta Cristina a fost acuzată de complicitate la delapidare de fonduri, însă acuzațiile au fost retrase din lipsă de dovezi. Totuși, judecătorul consideră că prințesa ar putea să se facă vinovată de evaziune fiscală.

Concluzii

Legea trebuie să fie clară, iar magistrații să aplice litera și spiritual legii. Părerile lor de doi lei, interpretările lor trebuie pedepsite dacă încalcă LEGEA și spritiul de DREPTATE al LEGII.

Sursa: libertatea.ro