Finalul vieții pe Pământ ar putea fi 16 martie 2880!

Spread the love

Loading

asteroid gigantOamenii de știință prezic ciocnirea unui asteroid cu planeta noastră. Asteroidul denumit “1950 DA” are 0,3 la sută șansa să lovească Pământul cu o viteză de 38.000 mile pe oră (circa 68800 km pe oră) și forța cu care va lovi planeta va fi egală cu explozia unei bombe nucleare de circa 44.800 de megatone de exploziv TNT.
Oamenii de știință de la NASA au descoperit și calculat traiectoria asteroidului gigant “1950 DA” și prezic că acesta se va ciocni cu Pământul pe data de 16 martie 2880.


Asteroidul (29075) “1950 DA” a fost descoperit la 23 februarie 1950. Obiectul a fost observat timp de 17 zile și apoi a dispărut din vedere pentru o jumătate de secol . În ziua de 31 decembrie 2000 a fost redescoperit și a intrat în atenția oamenilor de știință.
Asteroidul , denumit “1950 DA”, este o piatră de două treimi de un kilometru în diametru , care călătorește cu aproximativ 15 km (nouă mile) pe secundă și se crede cu certitudine că va cădea în Oceanul Atlantic. Deși probabilitatea de impact este de doar 0,3 la sută, aceasta reprezintă un risc de 50 la sută mai mare decât orice impact prevăzut până acum privind cionirea cu alți asteroizi.
O simulare a unui tsunami a fost creată de oamenii de știință de la Universitatea din California, Santa Cruz, arată că imediat după prăbușirea asteroidului în Oceanul Atlantic se vor forma valuri cu o înălțime de 400 de metri, care vor mătura coasta oceanului.
Dar oamenii de stiinta pretind că nu există nici un motiv de îngrijorare. Dacă se va decide în cele din urmă că acest asteroid reprezintă un pericol pentru viața de pe Terra, până în anul impactului se pot lua măsuri de siguranță.
Cea mai simplă metodă ar fi transportarea și împrăștierea pe suprafața asteroidului praf de cretă sau cărbune și chiar mărgele albe de sticlă.
Acest materiale ar putea schimba, prin reflexie, traiectoria asteroidului.
UN grafic publicat de NASA arată orbitele tuturor asteroizilor care sunt potențial periculoși (PHA) pentru Terra. Cei 1.400 de asteroizi urmează orbite care trec aproape de orbita Pământului.
Pentru a descoperi eventualele amenințări NASA lucrează la dezvoltarea unui sensor infraroșu, care ar putea îmbunătăți capacitățile de urmărire a asteroizilor. Acest proiect poartă denumirea de Near Camera obiect Pământului (NEOCam).
Odată lansat, telescopul spațial va avea montat acest sensor și ar trebui amplasat la o locație de aproximativ patru ori distanța dintre Pământ și Lună. NEOCam va putea observa din timp astereoizi care se apropie de Pământul.
Sursa: DailyMail, junralul.ro