Florian Coldea și Codruța Laura Kovesi sunt ofițeri a unui serviciu secret străin. Artizanii Binomului ar putea face între 10 și 20 de ani de pușcărie pentru trădare de țară

Spread the love

Loading

tradare de tara

DORMI LINIȘTITĂ, LULUȚA? – Ghiță aruncă în aer România cu acuzații care le pot aduce lui Florian Coldea și Laurei Kovesi 20 de ani de pușcărie: „Amândoi sunt de fapt ofițeri ai unui serviciu secret străin… Este foarte simplu să se verifice și petrecerea de la Sinaia. A fost la vila SRI din Sinaia. Sunt martori șoferii, ospătarii, lăutarii și în episoadele viitoare veți vedea și filmulețul. Kovesi tot nu răspunde: a fost sau nu la acea petrecere?”. PICCJ trebuie să deschidă dosar de trădare.

 

Sebastian Ghiță a revenit în forță cu un nou episod. Este vorba despre episodul 8 din serialul său de dezvăluiri, un episod în care fostul deputat le aduce acuzații extrem de grave capilor „Binomului SRI-DNA”, generalul Florian Coldea și Laura Kovesi. În episodul 8 difuzat de postul România TV, luni 16 ianuarie 2017, de fapt o înregistrare audio, Ghiță susține că Florian Coldea și Laura Kovesi sunt în realitate ofițeri ai unui serviciu secret străin, însă nu dezvăluie care ar fi acest serviciu, precizând doar că este vorba despre o țară parteneră României.

În mod normal, în urma acestor dezvăluiri la nivelul Parlamentului ar trebui să se convoace de urgență o comisie de anchetă care să verifice dezvăluirile lui Sebastian Ghiță. Iar fostul deputat trebuie să fie luat serios în considerare, având în vedere că este fost membru al Comisiei de control a activității SRI, calitate din care a avut acces la nenumărate secrete. Ca să nu mai spunem de prietenia sa cu Florian Coldea și chiar și cu Laura Kovesi, așa cum susține.

De asemenea, în mod normal, președintele României Klaus Iohannis ar trebui să o convoace de urgență pe șefa DNA și să îi ceară acesteia să demisioneze din fruntea parchetului anticorupție. Asta întrucât este evident că Laura Kovesi nu se mai bucură de credibilitate după dezvăluirile lui Ghiță, iar prezența ei în fruntea DNA riscă să vulnerabilizeze chiar DNA.

Mai important este însă altceva: Parchetul General ar trebui să se sesizeze și să deschidă un dosar de urmărire penală pentru infracțiunea de trădare, pentru a cerceta dacă Florian Coldea și Laura Kovesi sunt sau nu agenți ai unui serviciu secret. Dacă ceea ce spune Sebastian Ghiță este adevărat, veștile sunt extrem de proaste pentru capii „Binomului SRI-DNA”. Coldea și Kovesi ar putea face între 10 și 20 de ani de pușcărie, căci cu atât se pedepsește trădarea.

 

Prezentăm prevederile art. 394 din Codul penal:

„Art. 394 – Trădarea

Fapta cetățeanului român de a intra în legătura cu o putere sau cu o organizație străină ori cu agenți ai acestora, în scopul de a suprima sau știrbi unitatea și indivizibilitatea, suveranitatea sau independența statului, prin:

a) provocare de razboi contra țării sau de înlesnire a ocupației militare străine;

b) subminare economică, politică sau a capacității de apărare a statului;

c) aservire față de o putere sau organizație străină;

d) ajutarea unei puteri sau organizații străine pentru desfășurarea unei activități ostile împotriva securității naționale,

se pedepseste cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi”.

 

Iata dezvăluirile lui Sebastian Ghiță din episodul 8:

„Bună seara,

Sunt convins că deja multe din dezvăluirile făcute despre aceste două persoane, Coldea și Kovesi, au putut fi verificate de către dumneavoastră. Ați văzut toți documente, facturi, imagini, și ați auzit multe din lucrurile întâmplate în România. Dar nu pe toate. Sunt convins însă că atât Kovesi, cât și Coldea încearcă să mintă și să mușamalizeze totul. În cazul plagiatului doamnei Kovesi, Parchetul General a spus că nu a putut verifica zborul de la Cluj cu avion privat, pentru că nu au găsit firma, pentru că firma e în insolvență și parchetul nu a reușit să recupereze niște documente. Eu cred că a mințit. Iată factura din 27 iulie 2012, cea care dovedește că împreună cu Mihnea Costoiu am fost la Cluj pentru a o acoperi pe Kovesi. Ați văzut toți cum comisia aceea a ministerului a păcălit legea, a mințit și a încercat să demonstreze ceva ce ne este clar tututor. A încercat să demonstreze că Kovesi a plagiat doar puțin și nu în părțile esențiale, dar în realitate ei au verificat doar 100 de pagini din 400 și nu au folosit un soft deloc. Am văzut că Grupul de Investigații Politice și domnul Ciuvica au făcut o contestație la acea decizie și vom vedea ce va răspunde ministerul și acea comisie de verificare a plagiatelor, de data asta. Dar nu este în regulă ca o instituție să mintă. De aceea m-am hotărât și eu să vorbesc despre ce s-a întâmplat în acești zece ani, cum vedeți toți în România se minte, se amenință și se falsifică pentru a o proteja pe această femeie în funcție. E prea mult.

În episoadele viitoare, am să vă spun motivul adevărat pentru care această doamnă Kovesi e ținută în funcție, ce lucruri a făcut până acum în această țară și ce se mai dorește de la dânsa în continuare. 

Ca să vă convingeți că Kovesi minte, iar DNA falsifică probe am să vă prezint și înregistrările reale față de cele falsificate din dosarul Realitatea. Și o să auziți cu urechile dumneavoastră în episoadele viitoare cum DNA-ul falsifică înregistrări.

 

Puterea lui Coldea asupra colegilor și asupra celorlalte instituții vine din relația de exclusivitate cu Kovesi. Amândoi sunt de fapt ofițeri ai unui serviciu secret străin. Serviciu secret al unei țări partenere României, dar totuși un serviciu străin. Acesta este motivul pentru care Coldea obliga SRI și pe colegii din SRI să o ajute pe Kovesi tot timpul, cu plagiatul, cu CNADCU, cu comisiile, cu orice, astfel încât Kovesi să rămână acolo în funcție. Este foarte simplu să se verifice și petrecerea de la Sinaia. A fost la vila SRI din Sinaia. Au văzut și sunt martori șoferii, ospătarii, lăutarii și în episoadele viitoare veți vedea și filmulețul. Doamna Kovesi tot nu răspunde întrebării publice: a fost sau nu la acea petrecere?

Dar este anormal ca instituțiile să mintă.

Doamna Kovesi tot nu răspunde întrebării publice – A fost sau nu la acea petrecere? Dar este anormal ca instituțiile să mintă. Nu se poate Comisia de la Ministerul Învățământului să mintă în privința plagiatului, iar SRI trebuie să spună adevărul despre sutele de prezențe ale lui Kovesi la SRI. Așa cum mint acum, așa și fabrica dosare, schimbă înregistrări, măsluiesc probe și denunțători. Dacă instituțiile mint, atunci nu există niciun stat de drept. După 25 de ani, trebuie să schimbăm acest lucru. Nu mulți oameni au informații și nu mulți oameni au curajul să vorbească. Majoritatea aleg să tacă.

 

Am sa vorbesc despre cazul domnului Florian Coldea.

Acum doi ani, după ce doamna Udrea l-a acuzat public de diverse întâmplari auzite în biroul domnului Băsescu, Florian Coldea a fost chemat la o altă comisie internă a SRI. M-a rugat să-l ajut și să-i dau documente despre vacanțele petrecute împreună cu mine. A mai fost audiat domnul Coldea. Sigur că eu l-am ajutat cu banii pentru vacanțe, și n-am văzut acest lucru ca pe ceva rău sau anormal. În mod evident, eu plătind multe din acele cheltuieli, documentele erau la mine. L-am rugat pe un prieten de-al meu, pentru documentele care îi erau necesare lui Florian Coldea, să mă ajute cu facturi și chitanțe de la o agenție de turism. Florian Coldea s-a dus la comisia SRI, și se duce și acum, cu acele documente. Vestea proastă însă este că nu am putut să-i fac rost de documente lui Florian Coldea de acum doi ani și de acum patru ani și așa mai departe. Și atunci, din păcate, este foarte ușor de dovedit, prin verificarea în contabilitatea acelor firme, că documentele pe care le prezintă Florian Coldea sunt false. Și cele pe care le-a prezentat sunt false, pentru că numerele acelea de facturi nu au fost niciodată înregistrate la Ministerul de Finanțe. I-am spus lui Florian Coldea că nu se mai pot face toate documentele cu doi – patru – șase ani în urmă, și mi-a spus să i le dau așa că se descurcă dânsul. I le-am dat și, din păcate, acele documente nu îi vor fi utile la comisia SRI. Și mai bine spune adevărul și încearcă să ajute la aflarea lucrurilor întâmplate în acești ultimi zece ani decât să vină cu documente false în fața colegilor săi.[…]”

Citiți continuarea pe site-ul luju.ro