FLORILE FAC PARTE din VIAȚA MEA ca și OAMENII ! Câteva gânduri despre oameni și flori din partea Mariei Grapini, europarlamentar român

Spread the love

Loading

Interviu realizat de Maria Radu Novac

Cunosc de multă  vreme pasiunea doamnei Europarlamentar Maria Grapini pentru flori, pe care le cultivă în gradină și în ghivece.

Imprimeurile florale dau eleganță vestimentației aleasă cu mult bun-gust. Divinitatea a pus în coloritul florilor mii de nuanțe gingașe și rafinate.

În neamul doamnei Grapini iubirea față de flori și de oameni se moștenește și se transmite urmașilor…

Maria Radu Novac: Ce înseamnă florile pentru Dvs?

Maria Grapini: Florile fac parte din viața mea, ca și oamenii! Cine iubește florile, iubește și oamenii, cine iubește oamenii, iubește și florile!

Maria Radu Novac: Ați crescut la casa părintească cu flori. Le păstrați în suflet.

Maria Grapini: Iubirea de flori o am din copilărie, de la mama mea, o gospodină excepțională, care avea mereu grijă să fie grădina cu flori, dar nu lipseau nici ghivecile cu mușcate.  

Maria Radu Novac. Ati transmis și familiei Dvs. dragostea pentru flori..

Maria Grapini: Nu stau mult acasă, dar în puținele ore în care stau, dedic și florilor timp. Îmi place să le privesc, să le ud, să le curăt și simt că îmi dau energie. În curte, am adus bujori de la casa părintească și am multe flori, de la garofițe, iriși, crini, zambile, narcise, trandafiri toate culorile, iar terasele sunt pline de flori în ghiveci. Nu lipsesc nici mușcatele, care îmi amintesc de copilărie. Florile fac parte din viața mea, alături de familie.  

Maria Radu Novac: Ați asociat întotdeauna divinitatea atât de generoasă în a crea frumusețe cu bucuria de a avea o familie și un cămin plin de flori.

Maria Grapini: Am învățat și nepoții, pe Luca și Anna, să iubească florile și mă bucur când îi văd că le admiră! Cred că de mici trebuie să fie învățați copiii să admire și să prețuiască frumosul, așa pot fi formate caracterele. Oricât aș fi de obosită, tristă sau dezamăgită, dacă se întâmplă să primesc un buchet de flori sau să văd că a înflorit o floare în grădină, starea sufletească se schimbă.  

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat: putere de muncă, forță să înfrunt nedreptățile ivite de-a lungul vieții, pentru familia pe care am întemeiat-o acum 46 de ani, pentru băiatul meu care are la rândul lui o familie frumoasă, pentru cei doi nepoți dar și pentru dragostea față de frumos.

Maria Radu Novac: Se apropie ziua de 1 Iunie. Știu că iubiți copiii din toate comunitățile românești. Ce le urați de ziua lor?

Maria Grapini: Și pentru că vine 1 iunie, Ziua copilului, vrea să spun că, frumusețea zâmbetului unui copil, mângâierea lui, întrebările inocente sunt de neinlocuit! Doresc să urez tuturor copiilor, în primul rând sănătate, dragoste din partea familiei, dar le doresc și o societate mai bună, mai curată, care să le permită să se dezvolte sănătos, să se formeze ca oameni și să poată să fie fericiți! La mulți ani, dragi copii!

Tagged: