Forțele lui Putin au plouat cu proiectile incendiare asupra orașului ucrainean, Vuhledar, din regiunea Donețk. Rusia a fost acuzată că a folosit bombe termice și în trecut, a căror utilizare asupra civililor este considerată o crimă de război

Spread the love

Loading

Rușii pierd 1.000 de oameni în doar 24 de ore

în cea mai mortală zi de război de până acum.

Armata ucraineană a susținut că 1.090 de soldați ruși au fost uciși într-un nou record.

Filmări îngrozitoare arată momentul în care bombele care se topesc, „ploaia termală”, coboară asupra unui oraș din estul Ucrainei, în timp ce forțele lui Vladimir Putin continuă să folosească tactici brutale pentru a se agăța de câștiguri slabe.

Acesta vine în timp ce trupele ruse continuă să sufere pierderi grele în lupta acerbă pentru Bakhmut, ieri fiind cea mai mortală zi pentru armata lui Putin de până acum.

Armata ucraineană a susținut că au fost uciși 1.090 de soldați în 24 de ore.

De asemenea, au apărut imagini cu forțele lui Putin plouând cu proiectile incendiare asupra Vuhledar, regiunea Donețk, estul Ucrainei, în ceea ce videoclipul sugerează că este o zonă rezidențială.

Rusia a fost acuzată că a folosit bombe termice în trecut, a căror utilizare asupra civililor este considerată o crimă de război.

Termita este un amestec format din metal precum aluminiu și oxid de fier și poate fi folosit ca armă incendiară, la fel ca napalmul.

Proiectilele incendiare creează incendii în masă extrem de greu de stins.

Sunt incredibil de fierbinți și pot distruge echipamentele militare, precum și pot arde prin carne.

Trei civili au fost uciși sâmbătă în bombardamentele rusești asupra Hersonului, în sudul Ucrainei, a declarat președintele Volodimir Zelenski.

El a denunțat ceea ce el a numit „atacuri teroriste brutale” ale unităților pro-Moscova.

Cel puțin cinci au fost uciși în total și alți șapte răniți în regiunile Donețk și Herson din Ucraina, au informat astăzi autoritățile locale ucrainene.

Printre pierderile militare de ieri ale Rusiei, potrivit Statului Major al armatei ucrainene, s-au numărat și opt tancuri, șapte vehicule blindate, patru tunuri de artilerie și patru sisteme de apărare aeriană.

Ucraina și Rusia au susținut ieri că sute de trupe inamice au fost ucise în ultimele 24 de ore în lupta pentru Bakhmut.

Serhiy Cherevatyi, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, a declarat că 221 de militari pro-Moscova au fost uciși și peste 300 au fost răniți în Bakhmut.

Ministerul rus al apărării a declarat că până la 210 de soldați ucraineni au fost uciși în partea mai largă a frontului Donețk.

Kievul a continuat să evite atacurile fără încetare și se spune că un mic râu care traversează orașul marchează acum linia frontului.

Avansul Rusiei pare să se fi blocat în campania Moscovei de capturare a orașului Bakhmut, din estul Ucrainei, a declarat un important grup de reflecție într-o evaluare a celei mai lungi bătălii terestre din război.

Institutul pentru Studiul Războiului din Washington a declarat că nu au fost confirmate progrese ale forțelor ruse în Bakhmut.

Forțele și unitățile ruse din grupul paramilitar Wagner controlat de Kremlin au continuat să lanseze atacuri la sol în oraș, dar nu există nicio dovadă că ar fi putut face vreun progres.

Se crede că unitățile paramilitare din grupul Wagner controlat de Kremlin au ocupat cea mai mare parte a estului de Bakhmut, în timp ce luptele continuă în bătălia de nouă luni pentru orașul disputat.

Vineri, pe câmpul de luptă, ministrul adjunct al apărării ucrainean Hanna Malyar a declarat că luptele de la Bakhmut au „intensificat”, cu un alt impuls al forțelor ruse de a sparge liniile de apărare ucrainene care s-au menținut în mare parte ferme în ultimele șase luni.

La vest de Bakhmut, bombardamentele și rachetele au lovit orașul Kostiantynivka, aflat sub control ucrainean, distrugând mai multe case.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că nu se va retrage din Bakhmut, iar forțele sale plănuiesc un avans major de primăvară pentru a recupera mai mult teritoriu anexat.

SURSA se poate citi AICI

 

Tagged:

Comments are closed.