Fotografii incredibile cu oameni reali, care au inspirat povești de groază în filmele americane – Degete monstruoase

Spread the love

Loading

degete monstruoase1Filmele americane horror, creative în realizarea personajelor, au o conexiune cu realitatea. O mare parte dintre aceste personaje s-au împrumutat de la oameni reali, născuți cu probleme genetice sau afectați de boli rare.   

Fred Wilson – Degete monstruoase – s-a născut în anul 1866 în Massachusetts. El a lucrat ca profesionist într-un circ, unde defectul său de la naștere era o ciudată atracție. 

Pentru această anomalie oamenii de știință au dat denumirea ectrodactyly – în limba latină  „degete monstruoase.” Această boală rară, care afectează degetele se transmite ereditar.   

Fred Wilson nu a fost singurul personaj afectat de această stranie maladie. O altă familie, descoperită  în anul 1800, a lui Grady Stiles, era afectată în întregime de această boală, care a fost transmisă la copii, nepoți și strănepoți. 

Prima relatare despre această deformație a degetelor la mâini și la picioare apare într-o povestire din anul 1685. 

În localitatea Galloway din Scoția două femei au fost executate pentru erezie. Femeile au pledat pentru nevinovăție, însă pedeapsa a fost crudă, fiind înecate în râul Bladnoch.  Înainte de a fi aruncată în râu, legată la mâini și la picioare, Margaret Wilson, una dintre femei, a invocat un blestem cumplit din zonă, numit blestemul crabului. La scurt timp după aceea călăului Bell I s-a născut un copil cu degetele asemănătoare cleștilor de crab. Interesant este că această deformație a degetelor a fost transmisă genetic urmașilor din această familie aproximativ 300 de ani.

Prima persoană care a primit numele  „Boy Lobster” a fost Fred Wilson. El a avut degete de crab la mâini și la picioare. Mai mult decât atât, se pare că el suferea de o deformare dentară ușoară. 

Fred Wilson The Lobster Boy

Este foarte regretabil faptul că există atât de puține informații despre această malformație. Ce se știe despre această deformare congenitală rară a mâinii, cunoscută sub numele de „sindromul clește de homar”, se transmite ereditra și de multe ori apare la mâini și picioare. Boala poate sări peste o generație, însă nu dispare în totalitate și apare la moștenitori. Maladia afectează atât bărbații cât și femeile și rata de răspândire în lume este de 1 la 90.000 de copii. 

În Zimbabwe răspândirea acestei boli este de 1 la 4 copii.

În tribul Vadoma, izolat  lângă fluviul Zambezi, din vestul Zimbabwe, în anul 1950 Charles Sutton descoperă o populație cu foarte multe defecte genetice.  Din cauza izolării oamenii din tribul Vadoma și din cauza fondului genetic relativ mic, boala a rămas în cadrul comunității. Aspectul cel mai remarcabil din această comunitate  este acceptarea totală a bolii. Deformarea degetelor  nu este privită ca un handicap,  mai degrabă este pur și simplu privită ca un mod  de viață.

 

Un alt personaj, afectat de această stranie boală, Grady Stiles Jr., făcea parte dintr-o familie afectată de peste un secol cu ectrodactyly, afecțiune cunoscută în America sub numele de sindromul „Lobster Claw”.

William Stiles a fost primul din această familie, care s-a născut în 1805 cu această maladie congenitală. El a fost urmat de Jacob Stiles, Elisei Stiles și Grady Stiles Sr.. Grady a fost o atracție de bâlci și când Grady Franklin Stiles Jr., numit și „homarul Boy „, s-a născut în Pittsburgh, la 18 iulie, în  anul 1937, tatăl său l-a adăugat la spectacol, la o vârstă fragedă.

Din cauza degetelor de crab la mâini și la picioare Grady nu a putut să meargă. El a învățat să folosească brațele pentru a se deplasa, și ca rezultat, a dezvoltat o incredibilă putere în mâini. 

El s-a căsătorit de două ori și a avut patru copii. Doi dintre acei copii, o fată, Cathy, și un băiat, Grady III, s-au născut cu variații ale acestei boli. 

Lobster Boy Circus BannerGrady a avut și o parte întunecată. El a fost cunoscut ca fiind un bețiv extrem de abuziv. Și-a folosit de  multe ori puterea lui înfricoșătoare să-și bată soțiile și copiii săi. Atunci când fiica sa Donna s-a îndrăgostit și s-a logodit cu un tânăr, în 1978, Grady nu a aprobat alegerea ei. Cu o noapte înainte ca perechea să se căsătorească, Grady a luat o pușcă și a ucis cu sânge rece pe tânărul mire.

Procesul a fost un circ mediatic. În instanță Grady a mărturisit în mod deschis crima lui și a arătat prea multe remușcări. El s-a folosit de boala lui în avantajul său. În momentul judecatei s-a afirmat că, deoarece sistemul penitenciar nu a fost echipat pentru a face față unui  „handicap”, judecătorii au dat o sentință neobișnuită, Grady a primit 15 ani de probațiune în libertate. 

În urma acestor evenimente, Grady s-a simțit invincibil, profitând că opinia public era în favoarea sa. Întorcându-se la familie a continuat bețiile și bătăile. El a fost auzit spunând de mai multe ori:  „Am omorât un om și am scăpat, dar eu o pot face din nou”. În mod uimitor, Stiles s-a recăsătorit cu prima sa soție Maria, care a și regretat alegerea în scurt timp.

În cele din urmă familia lui s-a gândit cum să scape de teroare și au angajat un asasin. La 29 noiembrie 1993 Grady a fost împușcat mortal. Chris Wyant a fost plătit cu 1.500 dolari de Maria și fiul ei vitreg Harry, pentru cele trei gloanțe trase în capul lui Grady Stiles Jr..

Wyant a fost condamnat pentru crimă de gradul doi și condamnat la douăzeci și șapte de ani de închisoare. Fiul vitreg, Harry, era considerat creierul din spatele acestei crime. El a fost condamnat pentru crimă de gradul întâi și condamnat la închisoare pe viață. Maria a fost condamnată pentru conspirație în vederea comiterii crimei și a primit doisprezece ani de închisoare. În apărarea ei, Maria a declarat „Soțul meu se gândea să omoare familia mea și eu cred că din adâncul inimii mele am făcut ceea ce trebuia. Îmi pare rău că sa întâmplat așa, dar familia mea este în siguranță acum”.

Odată cu moartea lui Grady Stiles Jr. familia nu a scăpat de cumplita boală și a apărut la o descendentă. Cathy a apărut în seria de filme Carnaval și în filmul lui Tim Burton, Big Fish.

Până în acest moment nu s-a găsit niciun remediu pentru această maladie genetică.

degete monstruoase

Surse: thehumanmarvels.com, moviepilot.com, ro.pinterest.com, metacafe.com, allday.com