Francisc Boldea a fost ales preşedintele Partidului Social Democrat Lugoj

Spread the love

Loading

3Realizările din 2008 şi până în prezent, pe care le-a făcut primarul Francisc Boldea, l-au impus ca şi unic candidat pentru funcţia de preşedinte al PSD Lugoj la alegerile din 6 martie 2013. Astfel, vechiul preşedinte al PSD Lugoj este noul preşedinte al PSD Lugoj. Delegaţii permanenţi, care au fost desemnaţi de fiecare organizaţie PSD în parte, au fost prezenţi la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj şi au votat şi Comitetul de conducere PSD Lugoj, au votat delegaţia care se va deplasa la Timişoara, la alegerile preşedintelui organizaţiei judeţene PSD Timiş. Din cei 145 de delegaţi permanenţi s-au prezentat la alegeri 122 şi în conformitate cu Statutul PSD, alegerile au fost declarate legale. Pe lângă Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj, au fost aleşi în unanimitate vicepreşedinţii: Călin Dobra, Nicu Bădina, Gerlinde Opriş, Constantin Savu, Gheorghe Ban, Sorin Stragea şi Ioan Barboni. În funcţia de secretar executiv a fost ales Iosif Crăciunescu, iar trezorier Marian Barbu Ţigriş. Purtătorul de cuvânt al PSD Lugoj a fost aleasă Voichiţa Coţolan. Au mai fost aleşi şi membrii Comitetului de conducere: Barbu Mihai, Bână Mihaela, Covaci Vasile, Gârbea Septimiu, Goia Dumitru, Oros Cristian. De menţionat o noutate absolută, prin alegerea lui Covaci Vasile în Comitetul de Conducere, adevăraţii revoluţionari au un reprezentant de nădejde.

La începutul şedinţei Francisc Boldea a mulţumit pentru sprijinul acordat de membrii PSD Lugoj la alegerile locale din iunie 2012, la referendumul din 29 iulie 2012 şi la alegerile parlamentare din decembrie 2012. A propus şi s-a validat constituirea unui prezidiu format din: Titu Bojin – preşedintele PSD Timiş şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Nicu Bădina vicepreşedinte PSD Lugoj, Iosif Crăciunescu – secretar executiv PSD Lugoj, Francisc Boldea – preşedinte PSD Lugoj şi primarul municipiului Lugoj, Sorin Stragea deputat PSD de Lugoj, Gerlinde Opriş – preşedinta Organizaţiei de Femei PSD Lugoj şi Călin Dobra, preşedintele Organizaţiei de Tineret PSD Lugoj şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Această comisie a fost prezidată de Titu Bojin, care a şi condus această şedinţă.

Pentru bunul mers ala legerilor au fost alese mai multe comisii: Comisia de validare – 5 membri; Comisia pentru întocmirea procesului – verbal – 3 membri, Comisia pentru propuneri – 5 membri; Comisia pentru numărarea voturilor – 5 membri.

În cuvântul său, Francisc Boldea a arătat că PSD Lugoj este cea mai puternică organizaţie social democrată din judeţul Timiş, subliniind realizările pe plan politic şi social. După ce a enumerat realizările de când a fost ales primar în iunie 2008, a prezentat şi câteva intenţii inedite: de Crăciun anul acesta, pensionarii cu un venit sub 750 de lei vor primi tichete valorice ca şi cadou de sărbători; din mai transportul urban va fi gratuit pentru elevi şi pensionari, dar şi pentru cetăţenii municipiului; izolarea termică pentru 70 – 80 de blocuri; mutarea în fostul sediul SRI, de lângă Poliţia Lugoj, a birourilor de paşapoarte şi de eliberarea a cărţilor de identitate, iar într-un viitor apropiat şi eliberarea de permise auto. A prezentat şi activitatea celor două birouri parlamentare, a deputatului Sorin Stragea (şef cabinet Titi Goia) şi a senatorului Ilie Sârbu (şef cabinet Nicu Bădina), care au permanent uşa deschisă pentru cetăţeni. O altă dorinţă inedită, adresată preşedintelui PSD Timiş Titu Bojin, a fost aceea ca în cazul în care se va regionaliza România, sediul regiunii noastre pentru guvernator să fie la Lugoj. Primarul a mulţumit revoluţionarilor din cadrul Asociaţiei de Revoluţionari „16 – 21 Decembrie 1989” Lugoj, amintind câţiva lideri ai acestei organizaţii.  
{gallery}psdlugoj{/gallery}
Au luat cuvântul: deputatul Sorin Stragea, vicelider grup PSD în Camera Deputaţilor, Nicu Bădina, vicepreşedinte PSD Lugoj, Gerlinde Opriş, preşedinta Organizaţiei de Femei PSD Lugoj, Ioan Valcan, preşedintele Organizaţiei de Seniori PSD Lugoj, Costantin Savu, vicepreşedinte PSD Lugoj în relaţia cu sindicatele din zonă, Călin Dobra, preşedintele Organizaţiei de Tineret PSD Lugoj.

Titu Bojin a făcut un anunţ în premieră, la viitoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Timiş se va transfera Cazarma de pe strada Banatului, din patrimoniul Consiliului Judeţean timiş în patrimoniul municipiului Lugoj.