Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj : Scrisoare deschisă către lugojeni

Spread the love

Loading

DRAGI PRODUCĂTORI AGRICOLI ŞI COMERCIANŢI

CE VĂ DESFĂŞURAŢI ACTIVITATEA ÎN ZONA PIEŢEI AGROALIMENTARE

Piata-AgroindustrialaÎn calitate de primar al Municipiului Lugoj, trebuie să vă aduc la cunoştinţă următoarele:

Perioada în care v-aţi desfăşurat activitatea în această piaţă provizorie se încheie miercuri, 29.10.2014, ora 13.00. Poliţia locală şi naţională vor elibera complet piaţa începând cu ora 13.00, pentru ca utilajele să poată ridica mesele din piaţă şi cortul închiriat, fără a pune în pericol siguranţa cetăţenilor.

Joi, 30.10.2014 şi vineri 31.10.2014, piaţă agroalimentară din Lugoj nu va funcţiona.

Pentru buna desfăşurare a activităţii în noua piaţă agroalimentară construită vă rog să ţineţi cont de următoarele: joi, 30.10.2014, ora 9.00, vor fi prezenţi în noua piaţă toţi producătorii agricoli care au contract cu Primăria Municipiului Lugoj, pentru repartizarea meselor.

 

Repartizarea meselor se va face pe localităţi, prin tragere la sorţi pentru toţi producătorii agricoli din localităţile respective (Lugoj, Belinţ, Bodo, Botineşti, Chizătău, Cladova, Cliciova, Coşteiu, Desa, Gruni, Herendeşti, Jabăr, Leucuşeşti, Lugojel, Ohaba Forgaci, Pietroasa Mare, Poiana Mare, Răchita, Sudriaş, Susani, Târgoviste, Timişoara, Traian Vuia, Vârciorova şi Visag).

Prezenţa producătorilor agricoli, ce produc legume şi fructe, este obligatorie, în caz contrar se pierde alocarea meselor.

Joi, 30.10.2014, orele 9.00, vor fi prezenţi în noua piaţă toţi producătorii de lactate şi flori care au contract cu Primăria Municipiului Lugoj, pentru tragerea la sorţi a meselor destinate pentru ei.

Prezenţa este obligatorie pentru că în caz contrar nu vor mai avea alocată masă în piaţă.

Vineri, 31.10.2014, ora 9.00, vor fi prezenţi în piaţă în mod obligatoriu, toţi producătorii agricoli de legume şi fructe care nu au contract cu Primăria Lugoj, dar doresc să închirieze mese în noua piaţă.

Cei care nu sunt prezenţi vineri nu vor putea încheia contract pentru o masă în noua piaţă agroalimentară.

Fac precizarea că vor rămâne disponibile 20 de mese cu suprafaţa de 1 mp, pentru producătorii agricoli ocazionali din oraş şi zonă.

Menţionez, că închirierea unei mese cu suprafaţa de 1 mp, care include şi taxa zilnică de piaţă, este de 75 lei/luna + TVA, conform HCL nr.133/16.10.2014.

Plata chiriei se face anticipat pentru luna următoare. Celor care nu plătesc la timp această taxă, li se va rezilia imediat contractul, iar masa respectivă va fi scoasă la licitaţie pentru un nou doritor.

Deschiderea oficială a noii pieţe agroalimentare se va face sâmbătă, 01.11.2014, orele 10.00. Accesul în piaţă se va face începând cu ora 5.00 dimineaţa. Programul zilnic de desfăşurare a activităţii în piaţă este între orele 5.00 şi 16.00, între orele 16.00 şi 17.00, comercianţii vor lăsa mesele curate, iar marfa rămasă va fi depozitată în interiorul mesei. Mesele vor fi încuiate de fiecare producător cu un lacăt. Cheile vor fi doar la proprietar.

Între orele 17.00 şi 19.00, S.C. Salprest S.A. va face curăţenia întregii pieţe.

Acest program este valabil pe întreg anul calendaristic.

Rog producătorii agricoli să pregătească pentru sâmbătă, 01.11.2014, produse de calitate şi în cantităţi suficiente pentru cetăţenii Municipiului Lugoj, invitaţi în număr mare la deschiderea oficială a noii pieţe.

Dragi producători agricoli, în aprilie 2013, în urmă cu un an şi jumătate, am promis că în 31 octombrie 2014, noua piaţă va fi gata. Cu bucurie vă anunţ că de la 01.11.2014, activitatea se va desfăşura în noua Piaţă Agroalimentară „Timişul”, în condiţii foarte bune.

Cu deosebit respect,

       prof.ing. Francisc Boldea

     Primarul Muncipiului Lugoj