Rar apar pe piaţa românească, dar sunt des întâlnite în ţările lor de origine, din Asia sau America de Sud.
Mâna lui Buddha. Este un fruct care are foarte puţin miez şi nu este deloc suculent. Fructul impresionează însă printr-un miros extrem de puternic, iar indienii îl folosesc pentru parfumarea locuinţelor.
Rambutanul. Fructul acoperit cu ţepi, originar din Indonezia, are un miez cărnos de culoare albă, cu gust asemănător celui de struguri. Fructul este folosit în bucătăria asiatică, mai ales în câteva salate tradiţionale.
Salak. „Fructul şarpe” este produs de un arbore din familia palmierilor. Numele îi vine de la coaja maro în care este învelit fructul. Acesta se desface în mai multe bucăţi, care sunt asemănătoare căţeilor de usturoi. Gustul fructului este însă dulce şi uşor acid.
Durian. Este un fruct extrem de ciudat, deoarece are un miros extrem de neplăcut, dar un gust foarte bun. Fructul are dimensiuni foarte mari (trece uneori de trei kilograme) şi are aspectul unui buzdugan, fiind învăluit de ţepi groşi. Miezul gustos are culoare alb-gălbuie, iar sâmburele din mijloc nu se mănâncă.
Granadilla. Este fără îndoială unul dintre cele mai interesante fructe, judecând după aspectul său. Coaja este portocalie „ascunde” în spatele său o pulpă semitransparentă şi o mulţime de seminţe tari şi negre. Partea comestibilă este pulpa fructului, cu gust dulce.
Cucamelon. Este un pepene in miniatura, de marimea unui bob de strugure. Gustul insa este asemanator cu cel al castravetelui, ceea ce-l face perfect pentru salate.
Pitaya, fructul dragonului. Este un fruct care se gaseste in sud-estul Asiei, Mexic, America Centrala si de Sud. Este un fel de cactus, care are un gust extraordiar si numeroase beneficii asupra organismului – vitamina C, fosfor, calciu, fibre si antioxidanti.
Romanesco. Brocolli roman sau conopida martiana, cum i se mai spune, este o leguma din clasa Brassica oleracea, din care mai fac parte varza, broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles, varza Kale. Este bogata in vitamina C, vitamina K, fibre dietetice si carotenoide. De curand, a inceput sa apara si prin magazinele noastre.
Sursa: foodstory.ro
{gallery}fructestranii{/gallery}