Fructe hibride, de care poate nu ai auzit niciodată

Spread the love

Loading

fructe-hibride-de-care-poate-nu-ai-auzit-niciodata

 

Aceste fructe ciudate, de care poate nu ai auzit niciodată, dar pe care s-ar putea să le găsești într-o buna zi la supermarket. Nu sunt niște fructe „extraterestre”, realizate în laborator, nu au nimic de-a face cu GMO (organismele modificate genetic), ci sunt creații ale unor agricultori plini de imaginație.

 

 

Blood Lime

Este o combinație între Finger Lime (Citrus australasica), o lămâiță roșie de origine australiană și mandarina Ellendale, care este la rândul ei un hibrid. Blood Lime. Are un gust dulce, ușor picant.

 

Tayberry

Este o combinație între mure și zmeură și înglobează beneficiile acestor două fructe: are nivel ridicat de pectină, o fibră solubilă excelentă pentru digestie.

 

Pluot

Pluot este o combinație dintre prună și caisă. Acest fruct are gust ca prune, dar textura unei caise.

 

Plumcot

Plumcot este predecesorul fructului pluot: un hibrid de prima generație între o prună și o caisă. Plumcot este însă greu de crescut, iar așa s-a ajuns la cultivarea de pluot.

 

Peacotum

Peacotums este un hibrid piersici / caise / prune. Fructul moale are textura unei piersici, dar gustul este o combinație între prune și caise.

     

Tangelo

Este un hibrid dintr-o mandarină și fie un pomelo, fie un grepfruit. Tangelo este însă mai mare decât mandarina și fără gustul amar specific grepfruitului. Este suculent, ca mandarina.

 

Oroblanco

Acest fruct ciudat este o încrucișare între pomelo și un greptfruit alb. Este mai putin amar decat un grapefruit.

 

Rangpur

Rangpur este un fruct amar realizat prin combinarea mandarinei cu lămâia. Gustul este foarte acid și poate fi folosit ca un înlocuitor pentru lime.

 

Pineberry

Acest fruct este o încrucișare între Fragaria chiloensis (o specie de căpșuni din Hawaii) și căpșunele obișnuite. Pineberries sunt însă mai mici și au o aromă ușoară de ananas.

{gallery}fructehibrid{/gallery}

Sursa: Huffingtonpost.com, foodstory.ro