Fructe mai puțin cunoscute

Spread the love

Loading

fructe-mai-putin-cunoscute

Mărul de Zahăr

“Sugar Apples” sau “Sweetsop”, este un fruct găsit în mod normal în America, însă este cultivat și în Pakistan, India și Filipine.

 

Fructul seamănă cu un con de pin și are aproximativ 10 cm în diamentru. Sub coaja dură se află fructul și semințele, iar gustul seamănă cu cel al cremei de lapte cu ouă.

Platonia

Platonia sau Bacuri este un copac înalt (ajungând până la 40 de metri), care se găsește în Pădurile Tropicale din Brazilia și Paraguay.

Fructul ajunge la dimensiunea unei portocale și este înconjurat de o coajă gălbicioasă. În interior se găsește o pulpă albă lipicioasă, iar gustul este dulce-acrișor.

Cocona

Fructul Cocona este un alt fruct tropical, care se găsește în regiunea muntoasă din America de Sud. Crește direct pe crengi și se poate transforma, în mod miraculos, din sămânță în fruct în mai puțin de 9 luni, iar apoi mai are nevoie de încă două luni pentru a se coace.

Fructul este micuț și are culoare roșie, portocalie sau galbenă. Seamană la aspect și gust cu o roșie, la care adaugi o tentă de lămâie.

Arborele de Pâine

Arborele de Pâine este mai cunoscut decât celelalte – mai ales că a fost folosit și în diverse producții de la Hollywood.  – Mutiny on the Bounty.

Arborele de Pâine este un copac destul de înalt, găsit în Filipine și alte insule din sudul Asiei. Fructul este asemănător cu bananele și poate fi mâncat ori crud când este copt, ori gătit când este încă necopt.

Fructul copt este moale și dulce, pe când cel necopt este mai tare și are gust de amidon, de aici căpătându-și și numele.

Safou

Safou este un fruct, mereu verde, din pădurile tropicale din Africa. Fructul este cunoscut și sub denumirea de „pară africană” și poate să ajungă până la 14 cm lungime.

Despre aceste fructe se spune că au abilitatea să oprească foametea din Africa, deoarece 48% din fruct conține acizi grasi, aminoacizi, Vitamine și glucide.

Un hectar de astfel de fructe poate produce 8 tone de ulei – și toate părțile fructului pot fi folosite.

Jabuticaba

Jabuticaba este un fel de strugure de copac, ce crește în Brazilia. Ceea ce face această plantă să fie ciudată este faptul că fructele cresc direct din trunchi.

Fructul, de culoare vișinie, este dulce și poate fi mâncat pur și simplu sau folosit pentru fabricarea vinului.

Rambutan

Rambutan este un fruct destul de ciudat, care arată ca o căpșună păroasă.

Fructul se găsește în Asia de Sud, dar s-a răspândit și în Costa Rica, unde poartă denumirea de Bomboana chinezească.

Fructul este oval si are 3-6 cm in diametru, iar gustul este dulce-acrisor.

Salak

Fructul Salak, sau fructul șarpelui, vine din Indonezia.

Aceste fructe cresc la baza palmierilor și și-au căpătat numele de „fructul sarpelui” din cauza cojii în care sunt învelite.

Fructele au un gust ușor acid și seamănă cu merele.

Fructul Stea

Fructul Stea sau Carambola se găsește în Filipine, dar și în Sudul Asiei, America de Sud, Florida și Hawaii.

Fructul are cinci creste, care atunci când sunt tăiante de-a latul formează acea formă de stea de la care își trage numele.

Carambola este bogat in Vitamina C și Antioxidanți.

Pepenele țepos

Pepenele țepos, cunoscut și sub numele de Castravete African, este originar din Africa, dar se găsește acum și în California, Australia, Noua Zeelandă și Chile.

Fructul este comparat cu banana, însă plin de semnițe, ca și un castravete.

Sursa: 9am.ro

Captura Foto: listverse.com

{gallery}fructeciudate{/gallery}