Gala de Blues Jazz Lugoj, 30-31 mai 2015, ediția a II-a

Spread the love

Loading

gala blues rpckCasa de Cultură a Municipiului Lugoj organizează, în perioada 30-31 mai 2015, cea de a II-a ediție a Galei de Blues Jazz. Gala se va desfășura, începand din acest an, în aer liber, pe Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, prezentând publicului lugojean șase trupe de blues și jazz din Lugoj , Timișoara și Arad.

Manifestarea va debuta sâmbătă, 30 mai, de la ora 19.00, cu Lucian Crista Quartet, din Lugoj (Lucian Crista-pian electric, Cristian Vețan-bas, Tavi Logos- chitară și Simon Dinu – percuție), urmată, la ora 20.00, de  timișorenii de la Aquarium Trio (Ion Dorobanțu-chitară, Victor Miclăuș- bas și Szekeres Ferenc-percuție) și, la ora 21.00, trupa de blues Rockabil (Vali Ivănescu-voce, bas, Bujor Hariga-chitară, Marian Draghia-chitară și Petre Prisăcaru-tobe).

 

Cea de a doua zi a Galei, duminică, 31 mai, de la ora 19.00, va începe cu Mircea Bunea Trio, din Timișoara (Mircea Bunea-chitară, Victor Miclăuș-bas și Gore Teodorescu-percuție), urmat, de la ora 20.00,  de arădenii de la Mario&the Teacher (Mario Florescu-percuție și Radu Rotaru-clape) și se va încheia cu trupa de blues-rock timișoreană Ora H (Bujor Hariga-chitară, Bogdan Racz-voce, Adi Văduva-bas, Toni Kuhn-clape si Lică Dolga-tobe).

Gala este organizată în colaborare cu Primăria Lugoj și Consiliul Județean Timiș.

“Alegerea pe care am făcut-o, de a organiza, pentru prima data,  Gala în aer liber, are menirea de a ajuta la promovarea acestor genuri muzicale, blues și jazz. Faptul că avem invitate trupe doar din zonă, nu inseamna că facem rabat de la calitate, talentul nu se măsoara în kilometri. Consider că am invitat, în acest an , la Gală, unele dintre cele mai bune trupe de blues și jazz din țară “ – a declarat Augustin Bercean, referent al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj și coordonator al Galei de Blues Jazz.