Generali de la vârful armatei ruse au fost uciși în Ucraina. Un ofițer militar superior NATO a declarat că alianța estimează că Rusia a suferit între 30.000 și 40.000 de victime pe câmpul de luptă în Ucraina în prima lună de război, inclusiv între 7.000 și 15.000 de morți.

Spread the love

Loading

Rapoartele despre sinuciderea comandantului de la regimentul de tancuri de rezervăau venit după ce oficialii occidentali au numit vineri șapte generali ruși despre care au spus că au fost uciși până acum și un altul care a fost concediat în timpul războiului din Ucraina.

Cel mai recent care a murit, generalul locotenent Yakov Rezanstev, a fost comandantul Armatei 49 de arme combinate a Rusiei în districtul său militar din sud, a dezvăluit un oficial.

Rezantsev, care s-a lăudat doar în a patra zi de război că se va termina în câteva ore, se pare că a fost ucis după ce armata ucraineană a distrus postul de comandă al Armatei 49 a Rusiei din sudul Ucrainei.

Se spune că al șaselea comandant rus ucis de la începutul invaziei ar fi fost colonelul Yuri Medvedev, care a fost eliminat cu brutalitate de soldații răzvrătiți după ce Brigada 37 de pușcași mecanizați a suferit pierderi uriașe.

Între timp, generalul comandant al armatei ruse Vlaislav Yershov, din cadrul Armatei a 6-a combinate, a fost

identificat drept generalul demis la începutul acestei săptămâni de Kremlin.

Comandantul armatei ruse, generalul Vlaislav Yershov, din cadrul Armatei a 6-a combinate, a fost identificat drept generalul demis la începutul acestei săptămâni de Kremlin. S-a raportat că demiterea sa bruscă s-a datorat pierderilor grele și eșecurilor strategice observate în timpul invaziei de o lună de către armata rusă a vecinului său.

Printre ceilalți despre care se spune că ar fi fost uciși se numără generalul Magomed Tushaev, din forțele speciale cecene, desfășurate de președintele rus Vladimir Putin în Ucraina.

Generalul-maior Oleg Mityaev, în vârstă de 47 de ani, comandantul celei de-a 150-a divizii de puști motorizate a armatei, a murit luptând în orașul asediat Mariupol, în timp ce generalul-maior Vitali Gerasimov, în vârstă de 45 de ani, a fost ucis pe 7 martie în fața orașului de est Harkiv.

Între timp, generalul-maior Andrey Kolesnikov, comandantul diviziei de tancuri de gardă Kantemirovskaya, a fost și el ucis în lupte pe 11 martie.

Generalul-maior Andrei Suhovetsky, 47 de ani, a fost ucis în timpul unei operațiuni speciale de un lunetist pe 3 martie.

Numărul generailor ruși de rang înalt, cât și al ofițerilor superiori presupus uciși în războiul de o lună a șocat oficialii militari și de securitate occidentali.

Locotenentul general Yakov Rezantsev, 48 de ani, comandantul celei de-a 49-a divizii combinate a armatei, a fost ucis într-o lovitură a forțelor armate ucrainene, au declarat surse de la Kiev.

 A fost pusă pe seama problemelor de comunicații și logistică, ceea ce a determinat ofițerii superiori să folosească canale necriptate, ceea ce i-a expus forțelor ucrainene.

Kremlinul a susținut vineri că puțin peste 1.300 de militari au murit în război, dar estimările de patru sau cinci ori mai mari ale acestui număr sunt considerate credibile în capitalele occidentale.

Oficialii de acolo cred că aproximativ 20 dintre cele 115-120 de grupuri tactice de batalion desfășurate de Moscova în Ucraina „nu mai sunt eficiente în luptă” din cauza pierderilor suferite.

„După o lună de operațiuni pentru a avea undeva în regiune, poate o șaseme… din forțe care nu mai sunt eficiente în luptă – acesta este un set de statistici destul de remarcabil”, a spus oficialul occidental.

El a susținut, de asemenea, că comandantul Brigăzii 37 Motor Rifle din Rusia a fost ucis de propriile sale trupe, „ca o consecință a amplorii pierderilor suferite de brigada sa”.

„Noi credem că a fost ucis de propriile sale trupe în mod deliberat”, a spus oficialul, menționând că a fost „piscinat”.

El a adăugat că este un alt semn al „provocărilor morale pe care le au forțele ruse”.

„Ei chiar s-au trezit într-un cuib de viespi și suferă foarte rău”, a spus oficialul.

Numărul atât al trupelor ruse de rang înalt, cât și al ofițerilor superiori presupus uciși în războiul de o lună a șocat oficialii militari și de securitate occidentali.

A fost pusă pe seama problemelor de comunicații și logistică, ceea ce a determinat ofițerii superiori să folosească canale necriptate, ceea ce i-a expus forțelor ucrainene.

Se crede că Putin a plănuit o invazie scurtă și ascuțită de doar câteva zile, menită să decapiteze guvernul și să instaleze un regim marionetă. În schimb, s-a trezit absorbit de un război de uzură extrem de solicitant.

Kremlinul a susținut vineri că puțin peste 1.300 de militari au murit în război, dar estimările de patru sau cinci ori mai mari ale acestui număr sunt considerate credibile în capitalele occidentale.

Oficialii de acolo cred că aproximativ 20 dintre cele 115-120 de grupuri tactice de batalion desfășurate de Moscova în Ucraina „nu mai sunt eficiente în luptă” din cauza pierderilor suferite.

„După o lună de operațiuni pentru a avea undeva în regiune, poate o șesime … din forțe care nu mai sunt eficiente în luptă – acesta este un set de statistici destul de remarcabil”, a spus oficialul occidental.

Un batalion rus este format în mod obișnuit din aproximativ 600 până la 800 de ofițeri și soldați, dintre care 200 sunt infanteriști echipați cu aproximativ 10 tancuri și 40 de vehicule de luptă de infanterie – cum ar fi transportoare blindate de trupe.

În ciuda mobilizării unei forțe cuprinse între 150.000 și 200.000 de soldați ruși, Moscova nu a anticipat nimic altceva decât rezistența slabă a forțelor ucrainene – probabil din cauza eșecurilor informațiilor ruse.

Un ofițer militar superior NATO a declarat că alianța estimează că Rusia a suferit între 30.000 și 40.000 de victime pe câmpul de luptă în Ucraina în prima lună de război, inclusiv între 7.000 și 15.000 de morți.

Se crede că greșelile de la începutul campaniei, inclusiv planificarea și logistica proastă, care au văzut vehiculele blocând din cauza defecțiunilor, rămase fără combustibil și blocate în noroi, se presupune că se află în spatele numărului de morți ai ofițerilor, deoarece comandanții au fost forțați să meargă în față pentru a remediați problemele înainte de a fi înlăturați de ucraineni.

Într-o schimbare potențial semnificativă, armata rusă a spus că prima fază a campaniei sale s-a încheiat, iar trupele sale se vor concentra acum pe „eliberarea” regiunii de limbă rusă Donbas din estul Ucrainei.

Serghei Rudskoi, șeful Direcției Operaționale Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Rusiei, a declarat că schimbarea a fost posibilă deoarece „potențialul de luptă al forțelor armate ale Ucrainei a fost redus semnificativ”.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a indicat totuși că refuzul țării sale de a adera la cererile Rusiei nu a indicat nicio încetinire după ceea ce el a numit discuții „foarte dificile” cu Moscova.

„Insistăm, în primul rând, asupra încetării focului, a garanțiilor de securitate și a integrității teritoriale a Ucrainei”, a spus el.

Sursa se poate citi AICI

 

Tagged: