Generalul american Mark Alexander Milley, președinte al Șefilor de Stat Major din 2019: „Lumea se află într-o situație periculoasă dacă Putin câștigă războiul din Ucraina”

Spread the love

Loading

Vladimir Putin este șeful Rusiei, care este membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU.

Cele 5 ţări membre ale Consiliului de Securitate al ONU ar trebui să dea un exemplu şi să contribuie la garantarea păcii în lume prin menţinerea stabilităţii sale.

Dacă Rusia acționează așa cum a făcut-o în Ucraina din februarie 2022, ce semnal transmite tuturor dictatorilor și autocraților din întreaga lume?

Rusia trimite semnalul care ar putea fi întotdeauna cel mai bun.

Dacă Rusia pierde acest război în Ucraina, atunci toată lumea va atrage consecințele necesare: democrațiile sunt gata să lupte pentru a-și păstra valorile și libertatea.

Dacă Rusia câștigă, atunci toată lumea va spune că este posibil să acționăm prin impunerea forței fără prea multe consecințe.

În plus, odată ce Rusia deține controlul asupra Ucrainei, este un pariu sigur că, în viitor, va fi un adevărat, Putin sau un succesor și mai extremist decât el va spune că este timpul să ataci o țară membră a NATO. Pare imposibil astăzi, dar acești dictatori înțeleg doar forța, ei ar spune că victoria lor în Ucraina este un semn că pot merge mai departe.

Pentru pacea mondială, dar, evident, și pentru ucraineni, o înfrângere umilitoare a Rusiei lui Putin este singura opțiune viabilă.

Sursa: quora.com/

Tagged: