George Angelescu (Anghelescu) – lugojeanul care a scris gramatica limbii engleze vorbite

Spread the love

Loading

gerogicaInepuizabilul George Anghelescu, după multe peripeții a ajuns în Canada și neobosit s-a pus la muncă, demonstrând că omul sfințește locul. Mai mult, a transportat în Canada expresia:

Nu-i român ca bănățeanu, Bănățean ca lugojeanu…

și astăzi ne umple inima de bucurie când vedem că ceea ce face el în peste ocean, o face la superlativ.

Împreună cu George Anghelescu, cu Vasile Gondoci, cu Ignea Corina, cu trupa de balet instruită de Marius Kurin, cu prietenul meu cel dolofan Erich Gross am pus pe picioare Cenaclul Alter Ego din Lugoj, care de fiecare dată la spectacolele de la Teatrul Municipal din Lugoj avea sala plină de spectatori tineri. Și ce e cel mai important nu s-a cântat cântece comuniste și nici nu s-a făcut

osanale regimului comunist. George, cu un real talent a pus în scenă o dramatizare după „Corabia lui Sebastian” de a A.E. Baconsky. Și acum mă mir cum a scăpat de ochiul vigilent la cenzorilor comuniști, deoarece dramatizarea era vădită antiregim.

 

În unele zile, cenaclul Alter Ego oferea și două trei spectacole pe zi, unde elevii din școlile generale și liceele din Lugoj veneau cu multă plăcere să ne vadă. Lor li se alăturau și militarii, în vremea când în municipiul de pe Timiș exisatu patru unități militare. Cenaclul era un adevărat spectacol de muzică, poezie și dans, pigmentate pe alocuri cu momente vesele, unde subsemnatul și Eric Gross smulgeam ropote de aplauze.

Cu toate că am trăit momente minunate, cu toate că am fost un grup de prieteni, care după ce am muncit la spectacole împreună, ne-am și distrat ca-n filme. Revelioanele, aniversarea zilelor de naștere, unde ne-am mascat cu haine de la garderoba teatrului, nu am să le uit niciodată. George știa ce vrea și mai ales știa să scoată de la noi maxim din tot ce putem da noi.

Pentru ce face el acum în Canada o las pe Lucreția Berzintu, care a publicat un text despre lugojeanul nostru George Angelescu (Anghelescu) și care mi-a umplut inima de bucurie. După ce l-am citit am spus fetei mele: George e prietenul meu și mă mândresc cu el!

 

Români în lume,
George ANGELESCU (ANGHELESCU)

 

Trăiește în Calgary, Alberta, Canada,de cca 22 de ani și spune cu mândrie colegilor, prietenilor și partenerilor de afaceri canadieni că este ROMÂN / Canadian. Este realizat profesional și este fericit că promovează cultura și spiritualitatea românească. Este producător executiv, regizor, scenarist, senior editor la TV Nord Americană. Vă invit să vizitați: www.c21etv.com, compania sa, și www.getvseries.com – serial educațional pe care George Angelescu l-a scris și la care lucrează acum. Fiica lui, Patricia Anghelescu, este prezentatoarea serialului educațional TV de 26 de episoade ”Global English – the grammar of spoken English”.

Produce de asemenea un program numit ”Alberta Weekly”, un Magazin TV săptămânal în două structuri, 60 și respectiv 30 de minute, care se difuzează de minimum 14 ori pe săptămână pe 7 canale TV, în Provincia Alberta. Uneori se difuzează și pe al optulea canal de încă trei ori pe săptămână. Programele sunt și în limba română și în limba engleză. Fiind în engleză este important pentru cei care nu știu limba română. Astfel se poate promova cultura și spiritualitatea română în America de Nord, și în general în lume; făcând prezentări în engleză.

Ceea ce este deosebit de impresionant este faptul că eroul nostru, George ANGELESCU, produce programele pe propria cheltuială. O face cu mare drag pentru promovarea identității românești în cea mai bogată jurisdicție de pe Glob, care este Alberta. În Alberta trăiesc peste cincizeci de grupuri etnice, este de două ori mai mare decât Japonia, un teritoriu impresionant.

Puteți vedea documentarele postate pe Website-ul programului ”Alberta Weekly” la: www.albertaweekly.ca Se pare că este singurul program TV din Diaspora care se transmite săptămânal, 7/7, și pe Internet.

George aduce stil, emoție, credibilitate, vibrație și profunzime revistei TV Alberta Weekly.
Prin stilul său unic de producător, George realizează televiziune, radio, spectacole live, teatru, jurnalism, programe multimedia, audio/video pe internet, contabilitate computerizată ș.a.
Talentul i s-a dezvoltat din copilărie, de când a început să lucreze în industria divertismentului continuând, mai târziu, să lucreze cu nume mari, Ion Dichiseanu, Victor Socaciu, Tamara Buciuceanu, Nicu Alifantis, și foarte, foarte mulți alții. Dar, a fugit, de tânăr, de Ceaușescu, târându-se ca șarpele pe graniță, riscând glontele în cap (A părăsit Lugojul lui natal, malurile Timișului și pe cei dragi, și a ajuns să scrie, să regizeze și să producă în America de Nord în limba engleză…). Și astfel a ajuns să scrie, să regizeze și să producă în America de Nord în limba engleză, cum face și Andrei Codrescu. Probabil că sunt singurii doi români în istoria emigrației române în America de Nord care au sute și sute de ore de transmisie în limba engleză, Andrei pe Radio, George pe TV. Mai sunt și alți români, dar ca membrii în echipe, nu ca autori/regizori/producători, în engleză, ca cei doi.

Pregătirea profesională, cunoștințele generale combinate cu talentul său artistic i-a permis lui George să se documenteze și să producă programe de succes de televiziune, printre care: ”Vlad Țepeș – povestea adevărată a lui Dracula”, ”un imigrant”, ”100 de ani de minciuni”, și multe altele, difuzate în Canada și în străinătate.

Mai mult, Românul George Angelescu este autorul primei lucrări scrise și produse în format TV, numită ”Global English – the grammar of spoken English”.
A ajuns un român să scrie gramatica limbii engleze vorbite: www.getvseries.com.

Activitatea sa nu a trecut neobservată de către mai multe organizații naționale și internaționale, inclusiv pentru Prim Miniștrii din Alberta, Ralph Klein și Ed Stelmach.

Îi dorim multă sănătate și succese în continuare!

A consemnat,
Lucreția Berzintu
Israel

{gallery}georgica{/gallery}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *