Radu Golban îl atacă dur pe Mugur Isărescu: „Un expert n-ar trebui să mintă cetăţenii”
Cine ar fi crezut că Angela Merkel, cancelarul Germaniei îl poate „iubi” atât de năprasnic pe Traian Băsescu, încât să treacă peste voinţa a 7 milioane şi jumătate de alegători. Există două motive, primul datoria istorică de 18 miliarde de euro şi supremaţia popularilor în Parlamentul European prin intermediul europarlamentarilor PDL.
Iar faptul că Mugur Isărescu este guvernator pe viaţă, ne face să ne gândim tot mai serios că Banca Naţională a României nu mai este naţională şi poate că a devenit un SRL al cărui asociat majoritar este chiar evreul Mugur Isărescu. Până în 2004, legea de organizare și funcționare a Băncii Naționale a României îi permitea guvernatorului Mugur Isărescu să fie în fruntea acestei instituții două mandate de circa șase ani fiecare. În 1999 își întrerupe ultimul mandat, iar în 2004 se modifică Legea, din care dispare numărul de mandate. Această modificare îi dă dreptul lui Mugur Isărescu să rămână guvernatorul Băncii Naționale cât vrea, deci pe viață. În plus, Mugur Isărescu a devenit o persoană fără de care LEUL nu ar fi supraviețuit, spun unii interesați. Nu întâmplător acest evreu este și mason. Dar să privim atent biografia lui Mugur Isărescu.
Biografia lui Mugur Isărescu
Constantin Mugurel Isărescu s-a născut la 1 august 1949, în orașul Drăgășani, județul Vâlcea). A absolvit în anul 1971 cursurile Facultății de Comerț Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice (Atenție: Academia Ștefan Gheorghiu a fost o universitate politică din București, din perioada comunismului.
A fost înființată la 21 martie 1945 de Partidul Comunist Român, la inițiativa Anei Pauker, sub denumirea de Universitatea Muncitorească a PCR. La 3 octombrie 1971 a apărut hotărârea Comitetului Executiv al Comitetul Central al P.C.R. cu privire la organizarea Academiei pentru învățământ social-politic și perfecționarea cadrelor de conducere „Ștefan Gheorghiu” de pe lângă C.C. al P.C.R. Deși denumirea instituției a suferit numeroase modificări de-a lungul timpului, numele de Ștefan Gheorghiu, adăugat în 1946 în memoria militantului socialist de la începutul secolului al XX-lea, a fost păstrat până în 1989, când denumirea instituției a devenit Academia de Studii Social-Politice.
Domeniul de activitate consta în pregătirea cadrelor de conducere a activității de partid, social-politice, economice și administrației de stat[4]. Academia Ștefan Gheorghiu a fost desființată după Revoluția din decembrie 1989 și a primit titlu de Academiei de Studii Economice din București).
După absolvirea facultății, a lucrat ca cercetător științific la Institutul de Economie Mondială din București pentru următorii 19 ani. A luat contact cu țările cu economie de piață, participând la cursuri în Statele Unite. În anul 1989 a obținut titlul știițific de doctor în economie cu teza „Politici ale ratelor de schimb”.
După Revoluția din 1989, a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe, apoi ca reprezentant comercial la Ambasada României din Statele Unite ale Americii, iar din septembrie 1990 a fost numit Guvernatorul Băncii Naționale a României. A preluat funcția de guvernator într-un moment în care toata rezerva valutară a BNR se dusese pe importuri.
Între anii 1990-1991, Mugur Isărescu a condus Comisia guvernamentală pentru identificarea și recuperarea fondurilor deturnate din patrimoniul statului de către N. Ceaușescu și colaboratorii săi, comisie înființată prin HG nr. 951 din 1990.
În anul 1993 devine membru al Clubului de la Roma, a fost ales președinte al Asociației Române a Clubului de la Roma, iar în 1999 a fost reales în această funcție.
În anul 1998 este ales vicepreședinte al Clubului Guvernatorilor băncilor centrale din Balcani, Marea Neagră și Asia Centrală, iar în anul 2002, președinte al acestui club.
La data de 16 decembrie 1999 a devenit Prim-ministru al României, dar după numai un an, coaliția aflată atunci la putere a pierdut alegerile (în noiembrie 2000). Guvernul condus de el a elaborat strategia economică de aderare la Uniunea Europeană. În perioada în care a fost prim-ministru, Banca Națională a fost condusă de către prim-viceguvernatorul Emil Iota Ghizari. La alegerile din 26 noiembrie 2000, a fost candidat independent la Președinția României, fiind susținut de CDR 2000. A obținut doar 9,54% în primul tur.
După noiembrie 2000, s-a întors la Banca Națională a României pentru încă un mandat de guvernator.
Este autorul unui plan economic liberal care a condus la redresarea României printr-o politică monetară extrem de inteligentă, pusă în aplicare atât în perioada mandatului său de prim ministru, cât și în perioada mandatelor sale de guvernator al Băncii Naționale. Poziția sa este comparabilă (mutatis mutandis) cu rolul jucat de Leszek Balcerowicz în implementarea reformelor din Polonia.
Este membru al celebrei Comisii Trilaterale, alături de Mihai Tănăsescu, și al prestigiosului Club de la Roma.
La data de 1 iulie 2005, a introdus leul nou, după liberalizarea contului de capital. A dus o politică activă în privința dobânzilor acordate la credite, a siguranței băncilor.
În anul 2001 a fost ales ca membru corespondent al Academiei Române, devenind în anul 2006 membru titular al acestui prestigios for științific al României. În prezent este și președintele Secției de Economie, Sociologie și Științe Juridice a Academiei Române.
Mugur Isărescu este căsătorit și are doi copii.
Distincții
Mugur Isărescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Craiova (octombrie 2003), al Universității din Pitești (decembrie 2006), al Universității „George Bacovia” din Bacău (august 2007) si al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca (26 februarie 2009) . Din iunie 2007 este cetățean de onoare al municipiului Sibiu.
La data de 2 februarie 2007, președintele României, Traian Băsescu, i-a conferit Ordinul „Meritul Industrial și Comercial” în grad de Mare Ofițer, pentru „cea mai spectaculoasă perioadă de creștere de după de cel de-al Doilea Război Mondial”, cu această ocazie fiind decorat întregul Consiliu de Administrație al BNR.[2]
La data de 26 ianuarie 2010, președintele Traian Băsescu i-a conferit cea mai înaltă distincție a statului român, Steaua României în grad de Colan, pentru efortul deosebit depus în vederea elaborării și implementării politicilor care au asigurat stabilitatea financiară a României.
El este un economist român, care îndeplinește în prezent funcția de guvernator al Bancii Naționale a României. De asemenea, a îndeplinit funcția de prim-ministru al României în perioada 22 decembrie 1999.
Sursa: wikipedia.ro
Ce este Comisia Trilaterală de la Roma
Comisia Trilaterală este o asociație particulară cu caracter secret înființată în 1973 de un număr de 300 oameni de afaceri, politicieni, intelectuali cu putere de decizie din trei zone geostrategice: Europa, America și Asia. Grupul a fost fondat din inițiativa bancherului american David Rockefeller. Scopul organizației este asigurarea comunicării și cooperării între statele reprezentate. Membrii asociației (industriași, șefi de bănci, prim-miniștri și membri în diverse guverne ale lumii) sunt considerați de unii drept organism executiv din umbră care ar determina la nivel global deciziile politice luate de guvernele naționale și organizațiile internaționale, fiind astfel cel mai influent grup de lobby din lume.
Despre Comisia Trilaterală se spune că este, alături de Consiliul pentru Relații Externe și Grupul Bilderberg, vocea cu ultimul cuvânt în lume.
Printre membrii Comisiei Trilaterale: Prințul Charles al Marii Britanii, Jose Manuel Barroso, președintele Comisiei Europene, fostul președinte american Bill Clinton, Tony Blair, Gerhard Schroder, Henry Kissinger și Zbigniew Brzezinski.
Grupul european al Comisiei Trilaterale cuprinde 150 de membri, proveniți din următoarele state: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Norvegia, Polonia, Portugalia, Cipru, România, Slovenia, Spania, Suedia, Olanda și Marea Britanie. Cei doi membri români sunt Mugur Isărescu guvernatorul Băncii Naționale, (care face parte și dintr-una din structurile de conducere, Comitetul Executiv) și Mihai Tănăsescu reprezentantul României la Fondul Monetar Internațional.
Reprezentanții Americii sunt în număr de 107: 85 din S.U.A., 15 din Canada și 7 din Mexic.
Zona Asia-Pacific are 117 membri, mai mult de jumătate dintre aceștia fiind din Japonia. Ceilalți provin din Coreea de Sud, Australia, Noua Zeelandă, Taiwan, Hong Kong și grupul ASEAN (Indonezia, Malaezia, Filipine, Singapore și Thailanda).
Sursa: wikipedia.ro
Influența lui Isărescu
Și ca să vezi și să nu crezi, din această organizație secretă, francmasonă face parte și Jose Manuel Barroso, cel care ne-a urecheat astă vară, când am încercat să scăpăm de cel mai penibil, cel mai nerușinat, cel mai mincinos și scârbos președinte al României. Vedeți cum există legături, la care nici nu am bănuit.
România în 1989 nu mai avea datorii, dar avea de primit foarte multă valută, de la Irak și alte țări africane. La datoria Irakului a trebuit să renunțăm, fiindcă așa au vrut americani. Și dacă există un act semnat de renunțare de Traian Băsescu, asta înseamnă TRĂDARE DE ȚARĂ. Și tot TRĂDARE DE ȚARĂ este faptul că Banca Națională nu a făcut niciun demers pentru recuperarea tuturor datoriilor, care ne-ar fi permis să trecem ușor prin criză.
Faptul că un președinte ales de cinci milioane de alegători nu a putut fi dat jos de șapte milioane de alegători demonstrează clar o conspirație împotriva poporului român. Și această manevră este din cauza banilor pe care trebuia să-i primească acest popor necăjit. Dar, în spatele ușilor închise se derulează un scenariu halucinant, de necrezut. Premierul Victor Ponta vrea să introducă în Constituție confiscarea averilor ilicite și liberalii se opun. În toată Europa, în Uniunea Europeană averile ilicite se confiscă și orice depunere de peste 10.000 euro este cercetată de organele în drept. Numai la noi nu se poate că nu știu câți liberali au acumulat averi ilicite. Vom vedea ce se întâmplă.
Fluctuații valutare ciudate
Nu-mi vine să cred că fluctuaţiile valutare pe care le face în mod voit Banca Naţională, de la o zi la alta şi adică controlul îl face după câtă valută cumpără pe piaţă este permisă de UE. Când cumpără euro în cantităţi mare valoarea scade şi invers, când cumpără euro în cantităţi mici.
Cineva, sau mai degrabă un grup de oameni de afaceri fac bani pe această fluctuaţie valutară. Când vor să cumpere euro Banca Naţională creşte valoarea leului, iar când afaceriştii vor să vândă, iarăşi Banca Naţională creşte valoarea euro.
Vom trăi şi vom vedea, dar sunt absolut sigur că până la urmă, chiar dacă Mugur Isărescu este mason, tot se va găsi cineva să-l tragă de mânecă şi să-i spună: DESTUL.
Dezvăluire șoc
Radu Golban este un român stabilit în Basel, Elveţia. Doctor în economie, el a descoperit în timp ce îşi făcea documentarea pentru teza doctorală că Germania are o datorie istorică către Banca Naţională a României: peste 18 miliarde de euro. Radu Golban a spus la REALITATEA TV, în cadrul emisiunii JOCURI DE PUTERE, moderată de Rareş Bogdan, că în timp ce toate ţările caută să aibă o valută ieftină pentru a-şi promova exporturile, România caută să aibă un leu puternic ca să se califice ca bun importator.
Banca Anaţională a României
„Eu i-aş spune Banca Anaţională a României. Toate ţările caută să aibă o valută ieftină pentru a-şi promova exporturile. Noi căutăm să avem un leu puternic ca să ne calificăm ca buni importatori. Un leu puternic nu înseamnă altceva decât să exportăm forţă de muncă. Am auzit „Ţine leul tare!”. O ţară nenaturală, precum e România, cu un deficit pe balanţa comercială, care importă mai mult decât exportă nu poate avea o valoare mai mare. Noi vrem să ne calificăm ca buni importatori şi mâine”, a explicat economistul.
Datorie istorică
Datoria istorică a Germaniei către România, spune Radu Golban, este un „subiect ingrat”. „Este un subiect ingrat. Şi Grecia se află într-o situaţie similară. Ţările mici nu au puterea politică de a articula această problemă. Şi este o problemă în primul rând politică”, a spus economistul.
Economistul a precizat că problema nu se pune din punct de vedere juridic, ci din punct de vedere politic. De fapt, acesta ar putea constitui un precedent care ar putea încuraja şi alte ţări mici.
Germania are o responsabilitate morală faţă de România
Cât despre cum ar putea returna Germania banii României, acesta a precizat la REALITATEA TV că nu se aşteaptă să fie plătită, ci doar recunoscută. „Nu am susţinut ideea în forma unui transfer bancar, ci un transfer moral. Vorbim de o contabilitate corectă şi onestă între prieteni. Germania are o responsabilitate morală faţă de România”, a spus Radu Golban la REALITATEA TV.
Acesta mai spus că singura ţară care şi-a recuperat banii din Germania, a fost Elveţia. „În 1956 a recuperat 60% din disponibilul de la Casa de Compensaţii”, a spus Radu Golban.
Sursa: realitatea.net
Avem bani de primit, iar noi luăm împrumuturi neavantajoase de la FMI. Astfel acest organism internațional își permite să-și bată joc de noi, de sitemul nostru de sănătate și învățământ, de salariile noastre.
PÂNĂ CÂND?