Grafica 3 D a deschis un nou univers artistic

Spread the love

Loading

article-2358778-1AB9F3BB000005DC-353_634x437Aţi mai văzut vreodată desene, realizate cu creionul pe o simplă coală albă, care par să iasă în decor? Când artistul Alessandro Diddi începe să contureze ceva pe o foaie, acel ceva „prinde viaţă”. El reuşeşte acest lucru folosindu-se de umbre, unghiuri şi iluzii optice.

„Vreau ca desenele mele să transmită mesajul că ochiul poate păcăli mintea şi te poate face să crezi că acolo sunt dimensiuni care nu există cu adevărat”, a declarat Diddi, citat de Daily Mail.

 

Într-unul dintre desene, Diddi pare că vrea să strivească un om cu o jumătate a foii, iar personajul se opune din răsputeri. Artistul nu îşi dezvăluie în detaliu tehnica, însă spune că pentru cei care înţeleg anamorfoza (deformarea unei imagini prin anumite procedee optice – n. red.) ceea ce face el nu este chiar atât de complicat.

Artistul foloseşte propriile mâini şi obiecte, pentru a le da viaţă, aşa cum se observă din desenul care arată doi bărbaţi care trag cu putere pentru a-i smulge creionul din mâna artistului.
Un alt desen arată degetele lui Diddi, care se transformă în gheare.
Artistul a mai declarat pentru dailymail.co.uk: „Când oamenii văd desenele mele sunt plăcut surprinși, dar ei nu reușesc să înțeleagă exact cum am reușit să obțin aspectul 3D. Scopul meu este de a crea ceva nou si original, desene pe care oamenii vor dori să le vadă. Pur și simplu am încercat să combin pasiunile mele: desenul cu mâna liberă și reprezentarea tridimensională”.

Sursa: dailymail.co.uk, gandul.info

{gallery}desen3d{/gallery}