Guvernul irlandez oferă 80.000 euro pentru cei care vor să trăiască pe o insulă

Spread the love

Loading

Cumpărătorii potențiali trebuie să achiziționeze o proprietate

într-una din aproximativ 30 de insule din jurul Irlandei.
Schema este deschisă pentru aplicații potențiale începând de sâmbătă, 1 iulie 2023.

Guvernul irlandez plătește oameni până la € 80.000 ( £ 69.000 ) pentru a achiziționa o proprietate într-una din insulele offshore ale țării.
O politică națională de zece ani, intitulată „Insulele noastre vii”, a fost publicată la începutul acestei luni și este concepută pentru a stimula populația mai multor insule îndepărtate.
Cu toate acestea, subvențiile importante sunt disponibile numai pentru persoanele care sunt dispuse să achiziționeze o clădire care a fost construită înainte de 1993 și care a rămas vacantă de cel puțin doi ani.
Fondurile sunt permise să fie cheltuite doar pentru lucrări de construcție, cum ar fi instalarea izolației, îmbunătățiri structurale și redecorare.
Ministrul Dezvoltării Rurale și Comunitare din Republica Irlanda, Heather Humphreys, a declarat: „Sunt încântat să lansez„ Insulele noastre vii ”’, care este noua noastră politică a Insulelor Naționale de zece ani și prima noastră în 27 de ani.
Subvențiile „Insulele noastre vii” reprezintă o extindere a unui loc deja existent pe coasta irlandeză numit „Croí Cónaithe”’.
Zonele disponibile pentru a vă muta ca parte a schemei includ Arranmore – situat în largul coastei Donegal – care are o serie de plaje și stânci pitorești.
De asemenea, vă puteți muta în Insula Clare – în largul coastei județului Mayo – care are o populație rezidentă de doar 160.
O declarație a guvernului irlandez cu privire la politică scrie: „Scopul acestei politici este de a asigura o existență durabilă, comunitățile vibrante pot continua să trăiască – și să prospere – pe insulele offshore pentru mulți ani care urmează ”, spune guvernul.
Politica va căuta, de asemenea, îmbunătățirea infrastructurii de locuințe și apă, precum și asigurarea unui acces mai bun la serviciile esențiale în sănătate și educație.
Solicitanții de succes ar putea primi până la € 84.000 ( £ 72.000 ) pentru a transforma o proprietate într-un paradis insular îndepărtat.
Oricine dorește să aplice la sistem poate face acest lucru începând de sâmbătă, 1 iulie 2023.

SURSA se poate citi AICI

Tagged: