Guvernul liberal le-a tras-o liberalilor lugojeni și celorlalți fripturiști politici din Consiliu Local

Spread the love

Loading

În ciuda antilugojenilor din Consiliul Local, care de patru ani se opun DEZVOLTĂRII MUNICIPIULUI, Guvernul Liberal a dat o Hotărâre de Guvern în favoarea primarului PSD Francisc Boldea.Argumentele prezentate la Guvern de primarul Lugojului a convins necesitatea trecerii a unor clădirii din Cazarma Militară spre lugojeni. Cu siguranță că acum liberali lugojeni vor minți și vor spune că ei au făcut tot, dar în realitate nu au făcut nimic și au pus numai bețe în roate. Probabil că acum le curge venin și pe gură și pe nări, dar până la urmă adevărul va demonstra cât de penibili sunt.
Iată comunicatul transmis de Primăria Lugoj:
„S-a dat Hotărâre de Guvern pentru transmiterea unei părți din imobilul 1252, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Municipiului Lugoj

În Monitorul Oficial nr. 490 din 10 iunie 2020, a apărut Hotărârea de Guvern cu nr. 429 din data de 27 mai 2020 privind transmiterea unei părți din imobilul 1252, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale (MAN), în domeniul public al Municipiului Lugoj. Hotărârea prevede ca în următorii cinci ani, în partea de imobil preluată de Municipiul Lugoj să se realizeze locuințe prin programe derulate de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL). Actul normativ a fost semnat de Primul Ministru, Ludovic Orban și contrasemnat de Ministrul Apărării Naționale, Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și de Ministrul Finanțelor Publice.
„După patru ani în care opoziția din Consiliul Local Municipal a dus o luptă acerbă împotriva intereselor lugojenilor opunându-se propunerii noastre de a aduce în domeniul public al Municipiului Lugoj o parte din imobilul 1252, iată că guvernul vine cu această hotărâre care ne dă dreptate în acest demers al nostru pentru oraș. Astfel, în următorii 5 ani, se vor putea realiza și cele 150 de locuințe prin ANL, din care 30 vor reveni Ministerului Apărării Naționale conform hotărârii de guvern. Sperăm ca măcar acum opoziția din consiliu, care a blocat permanent această inițiativă a noastră deși a jurat pe constituție că vrea binele orașului, să înțeleagă că am avut dreptate și că rolul opoziției este să fie un element constructiv pentru oraș, nu o piedică în calea dezvoltării acestuia.” A declarat prof. ing. Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj.
În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de guvern specialiștii din MAN împreună cu cei din Primăria Municipiului Lugoj vor efectua predarea –primirea părții din imobilul 1252 pe bază de protocol.
Predarea celor 30 de unități locative către MAN se va face potrivit art. 9, aliniat 1, din Legea nr. 152/1998 privind înființarea ANL, etapizat, pe măsura realizării acestora într-un termen de 5 ani de la data preluării părții de imobil.

Tagged: