Guvernul tehnocrat interzice tipografilor să acceseze fonduri europene

Spread the love

Loading

protestul tipografilor

Asociația Tipografilor ”Transilvania” vă invită joi, 13 octombrie, ora 11.00, la Hotel Timișoara, sala Roma, pentru a vă comunica date relevante despre una dintre atitudinile Guvernului României legate de o profesie nobilă, aceea a tipografilor, tipăritorilor și producătorilor de ambalaje.

Situația de criză în care se află Asociația Tipografilor ”Transilvania” este generată de SCOATEREA drepturilor noastre de a aplica pentru finanțări europene în cadrul proiectelor cu finanțare 2014 – 2020.

 

În data de 25.07.2016 Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice (MDRAP) a publicat Ghidul solicitantului în versiunea supusă consultării publice aplicabil pentru Axa Prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, vizând Prioritatea de investiții 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor. De la această finanțare au fost excluse codurile CAEN aferente industriei tiparului și cartoanelor (grupele 17 si 18).

Tiparul este parte a Industriilor Creative. Acele industrii despre care România estimează ca vor aduce, până în 2020, până la 10% din PIB. Acele industrii a căror finanțare Uniunea Europeană o consideră o prioritate în strategia pentru creștere economică și ocuparea forței de muncă.

Valoarea fondurilor alocate fiecărei țări europene pentru perioada 2014 – 2020 urcă România pe locul 4 din 29. Cu toată generozitatea acestei alocări, cele două industrii, 17 și 18, absentează total nemotivat de pe lista codurilor CAEN eligibile. Omisiunea pare, mai degrabă, o eroare de tastare decât o decizie luată rațional, mai ales că editurile sunt eligibile, iar fabricarea hârtiei este eligibilă! Cu alte cuvinte, editurile pot concepe și edita, fabricile le pot furniza hârtia, dar tipărirea, produsul finit, lipsește cu desăvârșire din schema ilogică a guvernanților care ne-au pecetluit soarta până în 2020.

Demersul nostru, simultan în cele mai mari orașe din România, atrage atenția asupra unei posibile crize extrem de importantă în viața economică a României, criză generată de incapacitatea unor funcționari incompetenți, care nu înțeleg profunzimea și calitatea muncii de tipografie și tipăritură din România.

Activitatea noastră este DIRECT legată de viața și viabilitatea PRESEI SCRISE! Costurile de producție pentru presa tipărită sunt direct legate de capacitatea noastră de a retehnologiza și de a moderniza tipografiile cu fonduri europene.

Ce dorim noi? Reevaluarea situației în regim de urgență, includerea noastră pe lista programelor cu finanțare europeană și scoaterea urgentă din birourile departamentelor guvernamentale a incopetenților responsabili cu aceste teme.

Vă așteptăm, în speranța că interesul nostru devine și interesul dumneavoastră implicit.

 

Date de contact:

MirelaMarica, Director executiv ATT, email: birou.att@gmail.com sitelefon 0744 620525

David IstvanPresedinte ATT, email: david@disztipo.ro sitelefon 0723 231313

 

Timișoara- Silviu Ioan, silviu@grafoprintsitelefon 0724 534571

 

Cluj – Mircia Giurgiu, email: mircia_giurgiu@yajoo.com sitelefon 0745 326809

siMirelaMarica, email: birou.att@gmail.com , telefon; 0744 620525

 

București – DragosBalan – dragos@graficasitipar.ro, telefon 0724 363666