Haideţi alături de noi, să facem: “Timișoara, cel mai sănătos oraş din România!”

Spread the love

Loading

Motto: Prevenția menține sănătatea, doar dacă se pune în practică!         

timisoara curata sis anatoasaÎn premieră, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş (CCIAT)  a acordat, în 17.10.2014,  Trofeul pentru “Responsabilitate Socială”, Acesta a fost obținut de  Fundaţia CardioPrevent pentru strategia de încurajare a unei vieţi sănătoase şi pentru susţinerea parteneriatului cu Primăria Timişoara, în vederea obținerii titlului de “Oraş Sănătos”, acordat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Obiectivele majore ale acestui parteneriat sunt:

– organizarea în comun a acţiunilor premergătoare pentru candidatura la titlul de “Timişoara,   „Healthy City”

 

– desfăşurarea de programe și de acţiuni comune (alături de alte ONG-uri, societăţi şi asociaţii partenere) în domeniul promovării sănătăţii şi educaţiei pentru sănătate (promovarea unui stil de viaţă sănătos, campanii de informare, testarea populatiei, acţiuni în slujba comunităţii), sub sloganul „Timişoara, Inima Mea”  – proiect iniţiat de Cluburile Rotary şi Lions din Timişoara.

Argument:

Este demonstrat că aproape 80 % din bolile cronice (cele cardiovasculare date de ateroscleroză, în special) pot fi prevenite, dar această problemă, deşi una medicală, are rezolvarea completă în atitudinea comunităţii faţă de măsurile de promovare a sănătăţii. Sănătatea fiecăruia dintre noi depinde de modul în care prevenim, în mod individual, aceste boli (în special prin alimentaţie echilibrată, activitate fizică zilnică, statut de nefumător şi control medical. În egală măsură, şi de “sănătatea” localităţii in care trăim! Extrapolând, putem defini sintagma “Timişoara, oraş sănătos” ca pe o însumare a sănătăţii culturale, artistice, sociale şi, mai ales, economice a orașului.

Fundatia CardioPrevent dorește să fie catalizatorul acestui proces, în urma căruia fiecare timișorean contribuie și beneficiază de transformarea Timişoarei într-un oraş sănătos. Împreună cu toți partenerii noștri, ne propunem să creăm o strategie pe termen lung, să o implementăm și să o optimizăm continuu, conform datelor specifice şi modelelor verificate.

  Titlul de “Oraş Sănătos”, acordat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, va deveni astfel certificarea  voinţei comune a întregii comunități, informată şi conştientă de protejarea propriei sănătăți.

Vă așteptăm alături de noi!

                                                                                                            Prof. Dr. Dan Gaiţă,

                                                                                                Preşedinte al Fundaţia CardioPrevent    

*Fundatia CardiPrevent , cu sediul in Timisoara, Calea Dorobatilor nr. 3, are ca obiectiv fundamental scaderea morbiditatii si mortalitatii prin boli cardio-respiratorii, diabet zaharat si boli metabolice prin dezvoltarea unui sistem integrat de asistenta medicala si prin implicarea in campanii de sanatate a populatiei, a cetatenilor Timisoarei, in special!