Și procurorii încalcă LEGEA, nu-i așa?

Spread the love

Loading

procurorPresa a scos mereu la iveală fapte de corupție din partea magistraților și pentru asta unii magistrați au sărit la “bătaie”. Nu cred că un magistrat este deasupra legii și noua Constituție trebuie să prevadă clar că magistratul care greșește, cu voia sau fără voia lui trebuie să PLĂTEASCĂ. Prea mulți bani a plătit statul roman, adică noi contribuabilii, pentru aroganța unor judecători cu simțul dreptății deteriorat.

 

Un nou caz de corupție demonstrează că sistemul judiciar trebuie verificat la sânge. Şeful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, acuzat de luare de mită şi favorizarea infractorului, a fost reţinut joi 13 iunie 2013, urmând să fie prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă, informează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

În urma audierilor de joi de la sediul central al DNA, procurorii au dispus şi măsura obligării de a nu părăsi ţara timp de 30 de zile în cazul Monicăi Andronache – acuzată de complicitate la luare de mită, complicitate la dare de mită şi favorizarea infractorului, mai precizează sursa citată.

Cristudor este acuzat că a ajutat trei persoane să distrugă acte ce puteau fi folosite ca probe într-un dosar din Germania de evaziune fiscală, primind în schimb materiale de construcţii.

În acelaşi dosar este cercetat şi omul de afaceri Daniel Vasile Taifas, pentru dare de mită şi favorizarea infractorului.

„Sprijinul de care au beneficiat cele trei persoane cercetate de autorităţile germane pentru evaziune fiscală a constat în înştiinţarea cu privire la data efectuării percheziţiilor domiciliare, procurarea unor sume de bani pentru a părăsi teritoriul ţării, suportarea costurilor asistenţei juridice”, au precizat procurorii în rezoluţia de începere a urmăririi penale.

Procurorii îl mai acuză pe Cristudor că nu a luat „măsuri de protecţie minimale” pentru a asigura conspirativitatea percheziţiei ce urma să fie făcută de autorităţile judiciare germane în municipiul Slobozia, în perioada 3 – 5 iunie. Magistratul Cristudor a primit în schimb, la 23 mai şi 1 iunie, de la Daniel Vasile Taifas, cu ajutorul lui Andronache, materiale de construcţie şi amenajarea spaţiului, în valoare totală de 5.354 de lei, bunuri folosite pentru amenajarea unui imobil aparţinând unei societăţi comerciale la care asociat este fiul magistratului.

Dumitru Cristudor a fost numit procuror şef la DNA Slobozia în iunie 2010, în mandatul lui Daniel Morar. Mandatul acestuia la conducerea DNA Slobozia urma să se încheie în 17 iunie.

Sursa: antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *