Și proștii sunt premiați în America

Spread the love

Loading

Premiile Darwin: Prostia extremă este „răsplătită”

 Din 1994, în America se acordă în fiecare an premiile „Darwin Award”, atribuite cazurilor de prostie extremă, care duc la deznodământuri caraghioase sau chiar fatale pentru inițiator.

si prostii sunt premiati în AmericaIată câțiva „fericiți” câștigatori ai Premiului Darwin:

James Elliot. Premiul a fost decernat lui James Elliot, un hoț isteț din Long Beach, din California, SUA. Când arma sa nu s-a declanșat în timpul jafului, Elliot a întors arma spre el, pentru ca privind pe țeavă, să constate o eventuală defecțiune în interior. Întrucât arma a declanșat glonțul, premiul a fost acordat post mortem.

Elvețienii fără degete. Bucătarul unui hotel elvețian și-a pierdut un deget, manevrând mașina de tocat carne, și s-a adresat companiei de asigurări pentru a fi despăgubit. Compania a trimis un expert pentru reconstituirea cazului, dar în timpul reconstituirii și-a pierdut și acesta un deget. Ca urmare, bucătarul a fost despăgubit pe loc, iar expertul cere de asemenea despăgubiri.

Șoferul frustrat din Chicago. În timpul unui viscol ce a avut loc la Chicago, un șofer a fost nevoit să muncească mai multe ore ca să-și deszăpezească locul din parcare. Când a venit însă cu mașina, și-a găsit locul ocupat de o șoferiță. Evident, a fost nevoie să o împuște.

 

Șoferul din Zimbabwe. Un șofer din Zimbabwe a pierdut 20 de pacienți cu boli mintale pe care trebuia să îi transporte la spital, după ce s-a oprit la un restaurant să mănânce ceva. Pentru că nu dorea ca cineva să-i descopere incompetența, acesta s-a dus până la prima stație de autobuz și s-a oferit să transporte gratis 20 de călători, până acolo unde au ei nevoie. Odată pornit, i-a dus pe toți la spital, explicând medicilor să fie atenți pentru că bolnavii sunt predispuși fanteziilor bizare. Dupa trei zile, s-au prins și medicii că ceva nu este în ordine și au chemat poliția.

S-a apropiat de o locomotivă. Un adolescent a fost transportat la spital, urmare unor răni grave la cap. Întrebat cum s-au petrecut lucrurile, a explicat că era foarte curios să afle cât de mult se poate apropia de o locomotivă care vine spre el, fără să pățească ceva.

Hoțul generous. Un hoț a încercat să jefuiască un magazin Circle-K din Louisiana și i-a cerut casierei să-i schimbe o hârtie de 20 dolari. Casiera a deschis sertarul cu bani, dar în clipa următoare hoțul a scos revolverul și i-a devalizat tot conținutul sertarului. Premiul a fost acordat pentru că în sertar erau 15 dolari, iar el a lăsat hârtia sa de 20 dolari pe tejghea.

Alcoolul este viața și viața e alcool. Un individ din statul Arkansas a dorit să fure niște bere de la un magazin de băuturi. Pentru asta,  a folosit o bucată de bordură și a aruncat-o în geam. Din păcate nu și-a dat seama că geamul era din plexiglas, iar bucata de ciment i-a ricoșat în cap. Incidentul a fost filmat.

Marele jaf de la Burger King. Într-o dimineață senină în orașul Ypsilanti, statul Michigan, un bărbat a vrut să jefuiască un restaurant Burger King.Casierul i-a răspuns că nu poate deschide casa decât dacă i se comandă ceva, iar individul a comandat o salată cu ceapă. Casierul i-a explicat individului ca ceapă nu se servește decât cu micul dejun, iar banditul a plecat pentru că n-avea bani ca să comande micul dejun.

Benzină este scumpă. Un bărbat din Seattle a încercat să fure benzină dintr-o vidanjeră. Pentru aceasta, a introdus capătul unui furtun în rezervorul vidanjerei, și-a pregătit canistrele și a început să tragă aer cu gura din celălalt capăt al furtunului. Când l-a gasit poliția, i se făcuse rău și leșinase: în loc să înfigă capătul furtunului în rezervorul vidanjerei, îl înfipsese chiar în vidanjeră.

Reciprocitate. O femeie din New York a fost prădată într-un magazin de către un individ care i-a smuls poșeta și a fugit. Femeia reținuse însă semnalmentele individului, poliția l-a prins și l-a adus înapoi la locul faptei pentru recunoaștere.

Femeia l-a recunoscut pe loc, iar el le-a răspuns senin polițiștilor: și eu o recunosc pe ea, așa că suntem, chit. Ce mai vreți de la mine?

Sursa: 9am.ro