Iasmina Petrovici revine la Lugoj cu… “Poveste pentru oameni mari”

Spread the love

Loading

Miercuri, 19 noiembrie 2014, actriţa lugojeană Iasmina Petrovici

revine pe scena Teatrului Municipal “Traian Grozavescu” din Lugoj,

cu piesa “Poveste pentru oameni mari”, care va avea două reprezentaţii:

de la ora 18 şi de la ora 20.

poveste pentru oameni mariIasmina Petrovici s-a nascut la 1 august 1986. A absolvit Colegiul National Coriolan Brediceanu, sectia matematica-informatica in anul 2005, apoi Facultatea de Teatru a Universitatii Spiru Haret, la clasa prof. Sanda Manu, in 2008. Şi-a luat masteratul în Istoria Artei si Filosofia Culturii la Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti, in 2011. În perioada 2008-2010, a jucat la Teatrul Tudor Vianu, din Giurgiu. A dansat in spectacole de dans asiatic si flamenco si a participat la numeroase workshop-uri de dans. A jucat in filme de scurtmetraj si in sitcomul “Scene de caznicie”, difuzat de Antena 1. A participat la prima editie a Festivalului international de film “48 hours Film festival”.
Primul proiect de teatru independent, “Girl Power“, il realizeaza împreună cu Sabina Gradinaru. Piesa – scrisa de Sabina Gradinaru – a avut o reprezentatie si la Lugoj, in 2010. Apoi, împreună cu Sabina Gradinaru, a înfiintat 27zero3 Theatre & Film Production. În februarie 2014, a revenit pe scena teatrului lugojean cu comedia “Probleme la mansarda”, regizata de Sabina Gradinaru. Pentru ca iubeste copii si considera ca arta este necesara in devoltarea celor mici, joaca si se ocupa de productia multor spectacole pentru copii.


* * * * *
În 19 noiembrie 2014, Iasmina Petrovici va veni din nou la Lugoj cu piesa ”Poveste pentru oameni mari”, o productie 27zero3 Theatre & Film Production. Piesa este scrisa de Sabina Gradinaru si regizata de Andreea Iacomita.
Iasmina va juca alaturi de Sabina Gradinaru, Victor Ţăpeanu si de binecunoscuta actrita Mihaela Radescu, care a mai jucat pe scena teatrului lugojean in piesa “Alcool… Amar… Amor!”, alaturi de regretata compozitoare de muzica de teatru Dorina Crisan Rusu.
Actrita a Teatrului Mic din Bucuresti, Mihaela Radescu este un artist consacrat pe scena teatrului romanesc. Mihaela Radescu este o actrita care a abordat o gama complexa de personaje de-a-lungul carierei. In piesa “Poveste pentru oameni mari” joaca rolul unei mame care se lupta pentru o viata mai buna intr-o lume plina de prejudecati.
* * * * *
“Poveste pentru oameni mari” este un spectacol despre neadevărurile pe care ni le asumăm în speranţa de a ne salva, dar care, în final, ajung să distrugă tot ce avem mai valoros.
Povestea urmăreşte firul subiectiv al amintirilor unei fete autiste care invită privitorul în interiorul unui univers simplu şi cinstit, complicat de intenţiile ascunse ale adulţilor.
Sunt dezvoltate două planuri ale reprezentării: cel al gândurilor protagonistei şi cel al acţiunilor celor din jurul său. Jocul pe două planuri de receptare are scopul de a potenţa exintenţa unui mod disfuncţional în care privim viaţa în general, modul în care “oamenii mari” uită că “Dumnezeu stă ascuns în detalii”. Ochiul personajului central ne conduce prin labirintul evenimentelor unei singure zile din viaţa sa. Deşi ea este cea care primeşte constant lecţii de gramatică, de conduită, de politeţe, în final, aceasta le oferă “profesorilor” săi lecţia de a fi oameni mari.
“Poveste pentru oameni mari” se va juca cu publicul pe scena; spectatorii vor fi aproape de actori si vor putea observa, ca intr-un laborator, fiecare gest, fiecare respiratie, fiecare privire a personajelor.                                                                          A. PRESS
Sursa: www.ziarulactualitatea.ro