Țiganii din Lugoj au pistoale și săbii de samurai și nu le pasă de polițiști

Spread the love

Loading

tigan_puscat2Cine face legea la Lugoj?!

De mai mulți ani țiganii din Lugoj au arme letale.

Polițiștii din Lugoj au mințit când au trecut în raport că arma era neletală.

După două zile de la incindent s-a dovedit că arma era letală.

Două comunități din Lugoj, o minoritate etnică și una religioasă, și-au luat nasul la purtare și cred că au dreptul să umilească majoritatea și mai ales să încalce legea fără a fi pedepsiți. Cele două comunități sunt țiganii și baptiștii, ultimii cunoscuți în Lugoj cu numele de

pocăiți. În acest articol mă voi referi la țigani, care prin războaiele neîntrerupte dintre două clanuri, fără să le fie frică de polițiști, aduc mari prejudicii cetățenilor care stau în vecinătatea acestora. În plus mai putem spune că țiganii aduc și prejudicii de imagine municipiului Lugoj și dacă Consiliul Local și Primăria nu iau măsuri, nesimțirea și opulența țiganilor vor copleși cetățenii cinstiți din Lugoj.

 

Un alt lucru, prin Lugoj circulă zvonul că Poliția din Lugoj se află la mâna clanurilor țigănești. Acum doi sau trei ani șoseaua cu patru benzi, în apropiere de benzinăria Mol a fost blocată de țigani, care așa înțelegeau ei că pot sărbători o nuntă sau un botez. Comandantul venind la fața locului a fost scuipat și amenințat. Credeți că s-a întâmplat ceva? Câteva amenzi! De atunci m-am tot întrebat de ce țiganii nu au fost cercetați penal pentru ultraj. Și tot eu am găsit răspunsul: nu a fost făcută nicio plângere penală.

Vineri, 16 august 2013, într-un scandal violent între două clanuri de țigani. S-au tras focuri de armă, s-au bătut ca-n filme cu săbii de samurai și doi țigani au ajuns la spital. Un țigan a fost împușcat în picioare, iar celălalt a fost tăiat cu sabia.

Scandalul a avut pe strada Mărășești din Lugoj și cauza a fost o mireasă. Cearta a pornit de la suma cu care trebuia cumpărată mireasa pentru un puradel.

Polițiștii din Lugoj s-au și grăbit să declare că pistolul era cu gloanțe de cauciuc, însă medicii care au scos glonțul susțin sus și tare că arma cu care s-a tras era letală.

În urma acestui scandal cu împuşcături de la Lugoj, poliţiştii au început urmărirea penală împotriva a trei persoane. Cei trei țigani sunt acuzaţi de loviri şi alte violențe, ultraj contra bunelor moravuri şi uz fără drept de armă neletală, iar după două zile au schimbat încadrarea, fiind obligați de adevăr, uz fără drept de armă letală. Vineri seara, doi dintre cei trei țigani au primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Sâmbătă, 17 august 2013, sediul Poliției Lugoj a fost asediat de un grup numeros de țigani. Aceștia erau nemulțumiți că cei doi bărbați implicați în scandalul de vineri au fost arestați.

Iulian Boț zis Viscol și tatăl lui, Costa, au fost arestați sâmbătă pentru 29 de zile. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Lugoj, care au decis că cei doi țigani reprezintă pericol social și că trebuie să rămână în arest. În momentul în care Viscol și Costa au fost duși în sediul poliției, neamurile lor au început să se adune în fața instituției. Au devenit recalcitranți și câteva persoane chiar au forțat intrarea în sediul poliției și au început să facă scandal în interior.

A fost nevoie de intervenția mascaților care s-au folosit și de câini polițiști pentru a scoate țiganii afară din clădire. În final cei doi suspecți au fost duși în arest, la Timișoara.

Când s-a au auzit împușcăturile, vecinii au chemat poliția. Primii polițiști care au ajuns la fața locului au ținut parte infractorilor, susținând oficial că arma era neletală și că cel care a tras avea și permis pentru deținerea ei.

„La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii, care au constatat că B. Iulian, de 32 de ani, din Lugoj, una dintre persoanele implicate în conflict, a tras mai multe focuri cu o armă neletală, rănindu-l pe M. Ion, de 54 de ani, din Lugoj, în zona gambelor”, se arăta într-un comunicat remis la câteva ore de la incident, de biroul de presă al IPJ Timiș.

La 24 de ore după scandalul cu împușcături, conducerea IPJ Timiș a dispus efectuarea unor percheziții în casele romilor. Totul a fost răscolit, însă nici urmă de armele folosite în scandal, chiar dacă oamenii legii au scotocit și în mașinile de lux ale romilor. Ancheta a fost însă preluată de polițiștii din Timișoara.

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș a dispus un control la Poliția Lugoj. Vizați pentru incompetență sunt toți polițiștii din oraș, în frunte cu șeful lor, Claudiu Chebici. Mai mult, anchetatorii timișoreni au făcut lumină în privința tipului de armă folosit în scandal. „Ancheta este în curs de desfășurare. Dintr-o analiză preliminară însă este vorba despre o armă letală, cu glonț”, declară surse din cadrul Poliției Timiș.

 

O istorie sângeroasă a două clanuri de țigani din Lugoj

19 mai 2008. Trupele DPIR au descins în jurul prânzului, din nou la Lugoj, pentru a percheziţiona casele ţiganilor de pe strada Caransebeşului, aflaţi de mai mult timp în conflict. Este pentru a cincea oară, în ultimele două săptămâni, când ”mascaţii” revin la Lugoj, la aceeaşi subiecţi.

În casa lui Ioan P., oamenii legi au găsit o grenadă ofensivă, păstrată în stare perfectă, învelită în câteva cârpe și un pistol Macarov, de 9 mm, precum şi muniţia aferentă.

22 mai 2008. Şapte persoane au ajuns la spital în urma unui conflict cu bâte de baseball şi răngi izbucnit între mai mulţi nuntaşi şi membrii unei familii de romi. Incidentul având loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în faţa unui local din Lugoj, aflat în vecinătatea unor palate ţigăneşti. Scandalul a început după ce țiganii s-au simţit deranjaţi de o maşină parcată în faţa casei lor. Maşina aparţinea unor persoane care participa la o nuntă şi care, puţin după miezul nopţii, au mers la autoturism pentru a lua cadoul de nuntă. Pentru că nu au mutat maşina imediat, țiganii au ieşit cu răngi în stradă, iar după ce i-au lovit pe nuntaşii aflaţi în afara terasei unde avea loc nunta, agresorii au intrat şi în restaurant, unde au făcut scandal şi au început să-i lovească pe nuntaşii de la mese. În urma incidentului, patru dintre nuntaşi şi trei țigani au ajuns la spital, cu capetele sparte şi mâinile rupte. Pentru aplanarea scandalului a fost nevoie de intervenţia jandarmilor. Au intervenit şi poliţiştii… dar nu a fost operată nicio arestare.

28 mai 2008.Ţiganii din Lugoj s-au răfuit cu săbii şi pistoale, sâmbătă noaptea. Scandalul a izbucnit seara, când doi ţigani s-au luat la bătaie pe stradă, fiind despărţiţi de poliţiştii din Lugoj. Agenţii i-au dus la secţie, i-au audiat şi i-au amendat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, după care i-au
trimis acasă. Unul dintre ei, cel care fusese bătut bine, s-a întors la domiciliul agresorului cu un pistol cu glonţ, calibrul 9, şi a început să tragă câteva focuri de armă în casa acestuia, găurindu-i pereţii. A fost scânteia care i-a ridicat şi pe ceilalţi ţigani din aşternuturi, astfel că s-a iscat un scandal în toată regula. A fost necesară intervenţia trupelor special DPIR de la IPJ Timiş, care au descins în forţă la mai multe adrese din Lugoj.

Poliţiştii au percheziţionat trei palate ţigăneşti situate pe Calea Timişorii, strada Ţesătorilor şi I. Bălan, de unde au ridicat mai multe pistoale, săbii şi bâte. Surse din rândul anchetatorilor spun că la mijloc ar fi o neînţelegere legată de cocoşeii din aur, iar disputa ar fi pentru averea clanului.

22. iunie 2008. Doi fraţi, vecini pe aceeaşi stradă, au declanşat o adevărată bătălie, cu pari şi focuri de armă. Membrii familiei de ţigani au fost potoliţi doar de intervenţia “mascaţilor” de la trupele speciale. Unul dintre fraţi şi-a găsit parbrizul maşinii spart, aşa că a pus mâna pe pietre şi a făcut ţăndări geamurile rubedeniei sale. Femeile au început să ţipe, provocând un adevărat vacarm. Când au auzit scandalul, bărbaţii au pus mâna pe arme, declanşând un conflict de proporţii pe Calea Caransebeşului, din Lugoj. Mascaţii de la Poliţie au potolit imediat părţile beligerante.

În urmă cu câteva zile, când au percheziţionat ambele case, dar n-au găsit decât o sabie confecţionată dintr-o coasă. Astăzi, ţiganii au scos armele din ascunzători!

No comment!

http://youtu.be/RldwJWgaze4

Sursa: tion.ro