În bătălia pentru Ucraina armata rusă a înregistrat pierderi mari

Spread the love

Loading

Într-un reportaj exclusiv Reuters, buletinul de știri detaliază apeluri telefonice interceptate de la soldații ruși

din Ucraina, exprimând o consternare extremă față de conducerea slabă, lipsa echipamentului și lipsa muniției.

De la Reuters:

„Ne bat naibii”, a spus Andrey prin telefon pe 12 iulie, comparând atacul cu cele mai grave momente ale invaziei Germaniei asupra Uniunii Sovietice. „Fără muniție, nimic… Să ne folosim degetele ca baionetă?”

Conversația a fost un fragment din 17 apeluri telefonice efectuate de soldații ruși care luptă în sudul și estul Ucrainei, care au fost interceptate în primele două săptămâni din iulie de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), principala agenție de informații a țării.

Știu că detractorii acestui mesaj vor renunța la comentarii precum „sursă părtinitoare” și adevărul fiind prima victimă a războiului etc. De ce ar trebui să credem și să avem încredere în SBU etc.

Revenind la primele zile, dacă războiul, unii își vor aminti, rușii capturați și mulți dintre colegii lor de pe teren încă luptă au fost înregistrate – și exprimând exact aceleași sentimente: conducerea slabă fiind o temă exprimată universal. Înregistrările au fost de la mii, dacă nu de la zeci de mii, sau comunicații rusești neglijente prin comunicații nesecurizate cu telefoane mobile originare din Ucraina.

De fapt, utilizarea neglijentă în Rusia a telefoanelor mobile atât pentru apeluri personale, cât și pentru COMUNICARE pe câmpul de luptă (da, ați citit corect) a făcut alegeri ușoare pentru operatorii ucraineni ELINT/SIGINT. Până la punctul în care geolocalizarea comunicațiilor nesecurizate pe telefoanele mobile a dus la decapitarea literalmente a conducerii militare ruse de multe ori.

Și au existat, de asemenea, plângeri recente ale trupelor ucrainene antrenate de NATO, care exprimă dezamăgirea față de pregătirea lor – NATO se antrenează la o doctrină de luptă NATO pe care Ucraina, minus munițiile ghidate de precizie cu rază lungă de acțiune, sau supremația aeriană, pur și simplu nu o poate replica în acest sens spaţiu de luptă.

Cu toate acestea, când citim despre dovezi anecdotice sau chiar reale care sugerează amploarea și amploarea incompetenței operaționale rusești, cum ar fi:

„ … Asta este. Nu a mai rămas un al doilea batalion. Au transformat-o în firimituri”, i-a spus Maxim, un soldat din regiunea siberiană Irkutsk, soției sale, Anna, la telefon, pe 3 iulie.

El a spus că batalionul – o unitate care cuprinde de obicei aproximativ 500 de soldați – se afla pe frontul Lyman din nord-est, una dintre cele trei zone în care Statul Major ucrainean raporta lupte grele și contraatacuri rusești la acea vreme.

… Trebuie cel puțin să țină seama de incapacitatea Rusiei de a-și angaja forțele în mod eficient și, mai degrabă, pur și simplu să se bazeze pe o masă de forță de muncă pentru a absorbi victimele în masă și a captura muniție ucraineană, sperând în același timp să provoace costuri apărătorilor ucraineni .

Sursa: https://www.quora.com/

Tagged: