În timpul celui de-al doilea război mondial o organizaţie germană SS căuta în Rusia tot ce era misterios şi necunoscut. Germanii au descoperit apa vieții…

Spread the love

Loading

MISTERUL VALIZEI CIUDATE ŞI AL CELOR DOUĂ CRANII

DESCOPERITE ÎN MUNŢII CAUCAZ DIN RUSIA

misterul valizei din caucazLa începutul acestui an ziarele Komsomolskaya Pravda şi Rossiyskaya Gazeta din Rusia au relatat despre descoperirea unei ciudate valize în pădurile din munţii Caucaz, regiunea Adygea.  Valiza are un aspect vechi şi poartă pe ea inscripţia „Ahnenerbe”. Cuvântul este de origine germană şi este legat de o anumită activitate secretă a unei organizaţii din interiorul SS-ului german din Cel de Al Doilea Război Mondial. 

Această organizaţie era interesată în mod special de misterele dolmenelor antice şi a cauzei ce a determinat radioactivitatea înaltă din canionul Kishinski din munţii Caucaz (Rusia). 

O dovadă a acestui interes deosebit este descoperirea unei hărţi germane din anul 1941 a teritoriului Adygea, care uimeşte prin acurateţea cu care a fost realizată.

 

Etnograful Vladimir Melikov este cel care a intrat în posesia valizei „Ahnenerbe”. El a spus că obiectul i-a fost adus de un ţăran din satul Kamennomostsky; despre acel țăran lumea ştie că este mai mult un pustnic, trăind singur într-o casă de lemn în vastele păduri caucaziene neumblate. Nimeni nu ştie cu precizie unde anume este cabana lui. Din când în când, omul coboară în sat şi într-o astfel de ocazie i-a predat etnografului misterioasa valiza. Melikov s-a întrebat dacă nu cumva ţăranul descoperise de fapt un secret mult mai important în profunzimile pădurii, dar nu a putut obţine nici o informaţie în plus de persoana respectivă.

 

Valiza era învelită în piele şi inscripţionată cu emblema organizaţiei secrete Ahnenerbe. În interior el a găsit mai multe obiecte de folosință obițnuită, care se aflau într-o stare uimitor de bună. De pildă, chibriturile încă mai puteau fi folosite. Închizătoarea valizei arăta în mod clar emblema Ahnenerbe, ce implică rune antice. Lângă valiza a fost găsit şi un inel, posibil al unuia dintre soldaţii ce făcea parte din acea expediţie.

doua cranii din caucaz

Numele întreg al organizaţiei Ahnenerbe era: „Societatea pentru Cercetarea şi Studiul Zestrei Ancestrale Germane”. Ea a activat în Germania, între anii 1939 şi 1945. Practic, organizaţia a fost creată pentru a studia tradiţiile, istoria şi moştenirea lăsată de rasa ariană.

În spiritul obiectivului fixat şi având la dispoziţie fonduri materiale însemnate, membrii organizaţiei investigau tot ceea ce era misterios şi necunoscut în acea perioadă în lume, realizând expediţii în Tibet, Antarctica sau în munţii Caucaz, urmărind de asemenea să realizeze contactul cu obiectele zburătoare neidentificate (OZN-uri), în ideea de a ajunge astfel la cunoaşterea secretului ce le-ar fi putut da puterea absolută. Membrii celui de Al Treilea Reich considerau că acest obiectiv este cu atât mai important, cu cât ei se aflau în cercetări avansate pentru noi tipuri de arme, care ar fi schimbat integral cursul războiului.

articol

În cadrul organizaţiei Ahnenerbe cercetările erau efectuate de nu mai puţin de 350 de savanţi, experţi cu o educaţie ştiinţifică de excepţie, având o carieră şi un prestigiu excepţional.

Puţini sunt cei care ştiu că, cu câţiva ani înainte de începerea celui de Al Doilea Război Mondial, o firmă germană specializată în construcţia de drumuri montane şi-a oferit ajutorul Rusiei, pentru a ajuta la construcţia drumului între Pitsunda şi Ritsa (regiune situată în Abkhazia de azi), din raţiuni aşa-zis de „cooperare internaţională”. După ce drumul a fost terminat, specialiştii germane au suferit o moarte tragică, maşina lor căzând într-o prăpastie. Chiar şi în prezent, turiştii călătoresc spre lacul Ritsa din Abkhazia prin tunelurile construite de germani.

Abia mult mai târziu s-au descoperit adevăratele motive pentru care a fost construit acel drum strategic în munţi. S-a aflat astfel că hidrologii specialişti din cadrul organizaţiei Ahnenerbe au stabilit că apa ce provenea dintr-o sursă localizată într-o peşteră de sub lacul Ritsa era ideală pentru refacerea plasmei umane. Cu alte cuvinte, se descoperise o veritabila „rețetă” de întinerire naturală.

Profesorul Bormotov, de la Departamentul de Economie şi Management al Universităţii de Stat pentru Tehnologie al regiunii Maikop din Adygea descrie modul în care era transportată acea „apă vie” în Germania: „Acea apă din Abkhazia era transportată în containere din argint, mai întâi pe coasta Mării Negre, iar de acolo cu submarinele nemţeşti spre portul Constanța din România, unde erau îmbarcate în avion şi ajungeau în Germania. Au existat chiar planuri pentru a construi tuneluri care să lege Marea Neagră de lacul Ritsa, permiţând astfel submarinelor să vină şi să încarce direct acea apă specială din zona lacului Ritsa. Acţiunea a fost însă întreruptă de începerea războiului.”

image 8

Maikop a fost oraşul în care Wermacht-ul nazist şi-a stabilit cartierul. De acolo erau coordonate toate campaniile militare din munţii Caucaz. În anul 1942, în acea regiune nu exista nicio linie de apărare rusă, astfel încât soldaţii germane au reuşit să pătrundă foarte adânc în munţii Caucaz. Nu se cunoaşte nici acum motivul pentru care trupele nemţeşti au fost desfăşurate în munţii Pshekish, în august 1944, când frontul războiului se afla împins cu mult mai la vest. Una dintre explicaţii ar fi aceea că oficialii organizaţiei Ahnenerbe nu încheiaseră încă studiile si cercetările din acei munţi. Putem să presupunem că naziştii erau interesaţi de studiul dolmenelor pentru a înţelege modul în care a fost construită Atlantida, precum şi pentru a descoperi anumite „porţi către lumi paralele”, însă acestea rămân doar simple supoziții, până la apariția unor dovezi clare.

Totuți, chiar şi în prezent se vorbeşte despre evenimente stranii care au loc în acea regiune. Unul dintre aceste evenimente, care a zguduit presa şi viaţa liniştită a muntenilor din acea zonă, a fost descoperirea de curând a unui schelet umanoid, ce a aparţinut unei fiinţe înaltă de 3 metri, ce nu aparţinea raselor cunoscute pe Pământ. Descoperirea arheologică a fost făcută în canionul Borjomi din Republica Georgia.

Pe de altă parte, în anul 2014 un grup de speologi, conduşi de etnograful Vladimir Melikov au descoperit într-o grotă din munţii Balşoi Tjach două cranii foarte ciudate ca formă şi dimensiuni. La început s-a crezut că era vorba despre craniile unor animale fosilizate, însă un studiu mai atent a revelat date uluitoare. „Priviţi gaura rotundă de la baza craniului, care reprezintă coloana. Poziţia ei indică faptul că acele creaturi umblau în două picioare. Un aspect foarte ciudat îl reprezintă lipsa bolţii craniului şi a mandibulelor. Vedem doar o gură şi câteva găuri distribuite în cerc. Orbitele ochilor sunt foarte mari şi în spatele lor se află două coarne. Totuşi, oasele faciale sunt plate, ca la hominizi” spune Vladimir Melikov. Etnograful precizează că în aceste condiţii este foarte tentant să crezi că ţii în mâna craniul unei fiinţe extraterestre.

Au fost realizate fotografii detaliate ale craniilor, ce au fost trimise peleontologilor din capitală, însă aceştia nu s-au declarat entuziaşti, afirmând doar că nu au mai văzut nimic asemănător până atunci. Ei au insinuat cu precauţie că poate craniile aparţin unor oi, dar rămânând mult timp în apă, nisipul s-a depus peste ele, deformându-le foarte mult. Totuşi, chiar dacă ar fi existat o asemenea „deformaţie”, cum se explică faptul că ea a fost perfect „sincronizată”, din moment ce „deformaţiile” sunt identice la ambele cranii?

Unii dintre cercetătorii entuziaşti ai mitologiilor antice au identificat cele două cranii ca aparţinând fiinţelor Anunnaki din Sumer, care „au venit din cer” şi care sunt menţionate în tăbliţele de lut descoperite în zona Iraq-ului; conţinutul unora dintre acele tablițe a fost prezentat şi comentat pe larg în mai multe cărţi de reputatul orientalist şi lingvist Zecharia Sitchin. Presupunerea nu are însă baze solide, fiind doar o speculaţie. „Putem să ne imaginăm tot felul de versiuni şi conjuncturi, însă ceea ce s-a găsit în munţii din regiunea Adygea ne forţează să analizăm foarte serios situaţia.” Declară reputatul academician Ivan Bormotov.

 

De fapt, problema craniilor ciudate a suscitat în ultimele decenii numeroase semne de întrebare, fără să furnizeze un răspuns din partea oamenilor de ştiinţă.

Unul dintre cazuri a apărut în mod semnificativ tot în Rusia, în zona ei centrală – mai precis în situl complexului arheologic Arkaim, descoperit în anul 1987, care se întinde pe o suprafaţă de 2 hectare; aşezarea este veche de aproximativ 4000 de ani. În timpul săpăturilor din sit a fost scos la iveală un schelet, avand craniul mult alungit spre în spate. Entuziaştii în domeniul OZN au afirmat imediat că este vorba despre craniul unei fiinţe extraterestre, care a vizitat Pământul în urmă cu mii de ani. Chiar dacă în prezent s-a dovedit fără dar şi poate faptul că fiinţele extraterestre de diferite rase au vizitat în trecut planeta noastră, interacţionând în felurite moduri şi pentru perioade diferite de timp cu oamenii, totuşi în ceea ce priveşte descoperirea din Rusia – aşa cum a fost demonstrat de către oamenii de ştiinţă – nu reprezintă capul unei fiinţe ET. Experţii au precizat că scheletul şi craniul respectiv aparţin unei femei ce a fost îngropată în urmă cu aproximativ 2200 de ani, arătând ca formă alungită a craniului s-a datorat unei practici

ritualice din cadrul tribului în care ea convieţuia.

Cercetătoarea Maria Makurova a declarat Agenţiei ruse de ştiri TASS că „scheletul aparţine unei femei din tribul sarmaţilor, care a trăit pe teritoriile ce aparţin astăzi Ucrainei, Kazakhstanului şi sudului Rusiei. Sarmaţii obişnuiau să lege cu frânghia craniul copiilor încă de la o vârstă fragedă, astfel încât alungirea lui este explicabilă.”

Se pune însă întrebarea: care era motivul pentru care anticii sarmaţi procedau în acest fel? Ce anume i-a determinat să realizeze acel ritual? În unele culturi această formă alungită a craniului este considerată ca fiind un semn al regalităţii, mai ales în Egiptul Antic, în Africa şi în unele dintre culturile sudamericane.

Totuşi, craniul este diferit. El apare ca fiind destul de mare şi rotund, cu orbitele de asemenea mari, având aspectul tipic al unei fiinţe ET din rasa „micilor cenuşii”.

Forme ciudate de cranii au fost găsite şi în alte zone ale globului, mai ales în ultima decadă.

Problema este că în toate cazurile care nu se conformează „standardului ştiinţific”, savanţii se eschivează sau declară că „aşa ceva nu este posibil”.

Sursa: Misterul valizei ciudate si al celor doua cranii descoperite in muntii Caucaz din Rusia

Alte surse:  lumeamisterelor.com, lovendal.ro