Încă un scandal marca Băsescu: 600.000 de euro pentru a scăpa 2 țigani din închisoare

Spread the love

Loading

DEZVALUIREA CARE ZGUDUIE PALATUL COTROCENI – Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, anunță că deține înregistrarea în care Mircea Basescu cere bani pentru ca el și tatăl său să scape de închisoare: „Am plătit ca să ieșim afară, ne-a luat Mircea Băsescu 600.000 de euro. Și din banii ăștia ajung 300.000 la Traian și 100.000 la intermediarul care m-a dus la Mircea Băsescu. Am și filmarea, Pavel Abraham știe toate astea!”.

spaga de 600 000 euro

 

Intermediarul ar fi un lider PDL

Dezvăluire ce s-ar putea dovedi devastatoare pentru familia prezidențială, în contextul acțiunii DNA prin care Marius Constantin – ginerele interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, cumătrul lui Mircea Basescu – a fost săltat, în cursul nopții de joi spre vineri, din casa fratelui președintelui. Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, a declarat vineri, 30 mai 2014, din penitenciar, pentru Antena 3, că familia sa a plătit 600.000 de euro lui Mircea

Băsescu pentru că el și tatăl sau să scape de închisoare: „Eu am 5 ani și 3 luni condamnare și tatăl meu are 8 ani și 9 luni și noi am plătit ca să ieșim afară, ne-a luat Mircea Băsescu 600.000 de euro. Și din banii ăștia ajung 300.000 la Traian și 100.000 la intermediarul care m-a dus la Mircea Băsescu. Și vă rog frumos, am și filmarea, a fost avocatul  la mine, domnul Pavel Abraham, i-am arătat filmarea și știe toate astea, să știți! I-a făcut flagrant lu’ cumnată-miu și lu’ sor-mea de dimineață la 8 și l-a arestat pe cumnată-miu„.

Marian Căpățână, intermediarul, este liderul filialei PDL din Drăgănești și fan înrăit al lui Traian Băsescu: „Am vrut să încerc și politica, nu ca pe un moft, ci pentru că am fost și sunt fan convins al lui Traian Băsescu. Omul e un fenomen, e o forță politică, trebuie să-i dăm Cezarului ce este al Cezarului. Fie că le place sau nu unora să recunoască acest lucru„.

Fiul lui Bercea Mondial a oferit și alte informații. Potrivit aceluiași Florin Anghel, cel care a primit 100.000 de euro pentru a intermedia „tranzacția” între familia Anghel și Mircea Băsescu este Marian Căpățână. Despre acesta se cunoaște că este președinte al filialei din Drăgănești a PDL, iar în urmă cu câțiva ani se lauda că a intrat în politică de dragul lui Traian Băsescu.

 

 

Ginerele lui Bercea Mondial a fost reținut, fiind prins în flagrant de DNA

Amintim că ginerele lui Sandu Anghel, Marius Constantin, a fost reținut pentru 24 de ore în cursul nopții de joi spre vineri, fiind acuzat că l-ar fi șantajat pe fratele lui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, denunțător în cauză, de la care ar fi pretins 280.000 de euro pentru a nu face dezvăluiri compromițătoare pentru acesta în mass-media. Din această sumă, susțin procurorii, Marius Constantin ar fi primit 10.000 de euro, moment în care a fost prins în flagrant: „În ordonanța de reținere întocmită de procurori se arată că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 și 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunțător în cauză, constând în amenințarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromițătoare pentru persoana amenințată și pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracțiuni de corupție. Amenințările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro. La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu celelalte două suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante„. 

Chiar dacă în comunicatul prin care DNA a anunțat reținerea lui Marius Constantin nu este menționat numele Mircea Băsescu, calitatea fratelui lui Traian Băsescu de denunțător în cauza a fost confirmată chiar de avocatul sau.

 

Bercea Mondial și fiul sau, condamnați definitiv de ICCJ, în urmă cu 10 zile

Sandu Anghel, alias Bercea Mondial, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Jusție, la 20 mai 2014, la 8 ani și 9 luni de închisoare pentru tentativa de omor, după ce, în luna februarie 2011, l-a înjunghiat pe nepotul său, Ionuț Anghel.

În același dosar, instanța supremă i-a mai condamnat pe fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel – zis Ambasador, la 5 ani și 3 luni de închisoare pentru complicitate la tentativa de omor, și pe soția lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, la 1 an de închisoare cu executare.

Sursa: luju.ro