INCREDIBIL! Turiștii de pe plajele din Benidorm, Spania, se confruntă cu atacurile peștilor din apa mării

Spread the love

Loading

Plaja Poniente din Benidorm, unde s-au înregistrat mai multe cazuri în ultimele zile,

potrivit ziarului spaniol Informacion.es

Atacurile cu pești din Benidorm lasă 15 persoane rănite în fiecare zi:
experții dezvăluie că vizează anumiți înotători cu aceste caracteristici
Au fost mai multe cazuri pe celebra plajă Poniente din Benidorm
Turiștii din Benidorm, Spania, au fost avertizați cu privire la atacurile peștilor, deoarece apa mării a devenit neobișnuit de caldă.
Peste 15 persoane pe zi caută primul ajutor pe plajele din Alicante, după ce au fost muşcate de pești obladas sau de dorada – peşte mic cenuşiu cu o pată neagră pe înotătoarea coadă.
Se spune că sunt atrași de alunițe, negi sau mici răni de pe piele – în special la persoanele în vârstă.
Peștii, care pot ajunge la aproximativ 30 cm (12 inchi) în lungime, mușcă și chiar lasă răni dentare pe brațele, picioarele și spatele victimelor.
În ultimele zile au fost mai multe cazuri pe celebra plajă Poniente din Benidorm, potrivit ziarului spaniol Informacion.es.
Laboratorul de climatologie al Universității din Alicante spune că temperatura mării este între 29 și 30 de grade.
Experții spun că din cauza vremii foarte calde temperatura mării este mult mai ridicată decât în mod normal și acest lucru a crescut metabolismul peștilor, crescându-le apetitul.
Institutul de Ecologie de Coastă este conștient de acest fenomen de câțiva ani, deoarece a fost raportat serviciului de salvare și prim ajutor din Alicante la jumătatea lunii august a anului 2017.
Oblada melanura, denumirea științifică a celor mai agresive specii din această vară, este văzută mai des în largul insulei Tabarca, unde turiștii le hrănesc în port, la cinci mile de continent.
Cu toate acestea, anul acesta se apropie mult de țărm.
Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Specii Marine din Spania a declarat: „Acesta este un pește obișnuit să fie hrănit. Poate fi o densitate mare a populației și ei nu fug de oameni, prin urmare ciugulesc rănile.
Înotătorii sunt sfătuiți să nu meargă în mare cu bijuterii care strălucesc, deoarece acest lucru poate duce la atacuri ale unor specii precum pomfrets, peștii jucători de golf sau peștii albaștri.
Alte stațiuni spaniole au raportat, de asemenea, atacuri similare în anii precedenți, inclusiv cele din Costa Brava și din Catalonia.

SURSA se poate citi AICI

Tagged: