fruct in forma de penisUn fruct exotic din Brazilia, Passiflora, în traducere “fructul pasiunii”, printr-o mutație genetică a ajuns să semene cu un organ sexual masculin. “Minunea” s-a întâmplat în grădina  Mariei Rodrigues de Aguiar Farias, de 53 de ani, din São José de Ribamar, Brazilia. Fructele au atras atenția ziariștilor și a curioșilor. Ele au luat forma unui organ sexual masculin și au un diametru de 30 cm și o greutate de aproximativ 2-3 kg.

Maria Rodrigues a declarat în fața ziariștilor: “Fructul pasiunii este delicios. Unii oameni susțin că este un stimulent mare pentru cupluri".

Astfel prin publicitatea promovată, Maria și fructele ei a ajuns să fie cunoscute în întreaga Brazilie.  Într-o emisiune televizată, transmisă pe un post național din Sao Paulo, un turist plătește 120 de dolari pentru un fruct, care cântărea aproximativ 3 kg.

 

Deți fructele a făcut-o celebră, Maria Rodrigues spune că comercializarea “fructului pasiunii” este sporadică și câștigul este satisfăcător.Uneori, un vizitator decide să cumpere un fruct  și Maria nu refuză oferta. Prin urmare “fructul pasiunii”  nu-i asigură  traiul. Dn când în când aduce puțini bani în plus pentru gospodorie.  

Maria Rodrigues a mai declarat că “fructul pasiunii”  a devenit un "membru de familie" cu valoare incomensurabilă. Nu intenționează să taie arborele și crede că “fructul pasiunii” este frumos și îl admiră în fiecare zi. În plus forma lui unică asigură distracția în casa ei. Vizitatorii când văd fructul zâmbesc și asta înseamnă mult.

Tehnicienii de la Biroul de Stat  Animale și Sănătatea Plantelor au verificat mutația “fructului pasiunii”  din grădina Mariei și  evaluează eventualele circumstanțe, care ar fi cauzat apariția mutației. Ei au constatat că “fructul pasiunii” aparține speciei “Passiflora quadrangullaris”, mai bine cunoscut în Brazilia cu numele de pepene galben. Din anumite cauze, deocamdată necunoscute,fructul ar fi suferit o modificare genetică. Deocamdată, specialiștii nu au identificat factorii determinanți, care au produs această modificare.

Sursa: pirapemas.com, orchicultura.de, en.wikipedia.org