5-sfaturi-pentru-o-viata-sexuala-fierbinte-175487Potrivit site-ului http://www.romanialibera.ro, autoarea Andra DUMITRU, a identificat Zece alimente care îţi pot distruge viaţa sexuală.

 

,,Dincolo de orice superstiţii    şi fantezii, activitatea sexuală depinde de buna funcţionarea  a sistemului nervos, de echilibru hormonal din corp     şi de vascularizarea sangvină adecvată a organelor sexuale. Alimentaţia poate afecta sistemul nervos, echilibrul hormonal şi vascularizarea organelor şi prin urmare, poate influenţa viaţa sexuală   a unei persoane. În timp ce unele alimente pot avea efect afrodisiac şi conţin nutrienţi esenţiali pentru funcţionarea optimă a sistemului reproductiv, altele scad libidoul şi afectează sexualitatea...

 

4. Cafeaua: Consumul excesiv de cafea afectează glandele suprarenale care sunt responsabile pentru producerea de hormoni de stres. În timp, funcționarea deficitară a acestor glande poate avea consecințe negative asupra echilibrului hormonal și a apetitului sexual. 2. Îndulcitorii artificiali: Aspartamul afectează absorbția de dopamină din creier, un neurotransmițător care controlează apetitul sexual, și inhibă producția de serotonină, hormonul fericirii care poate afecta libidoul și starea de spirit.

3. Supa la plic: Plină de sodiu și aditivi artificiali, supa la plic ar trebui evitată deoarece o dietă bogată în sodiu și săracă în potasiu poate cauza hipertensiune și poate afecta vascularizarea organelor sexuale.

4. Băuturile carbogazoase: Institutul Național de Sănătate din SUA a publicat recent un studiu care asociază băuturile carbogazoase cu stările depresive, relatează site-ul ivillage.com. Alte consecințe negative ale consumului mare de sucuri sunt cariile, diabetul, obezitatea și deshidratarea.

5. Alimentele procesate din soia: Soia conține fitoestrogeni (substanțe din plante care imită hormonul estrogen), care ar putea perturba sistemul endocrin și echilibrul hormonal atât la bărbați, cât și la femei. În plus, produsele din soia care se găsesc în comerț sunt foarte procesate și nu mai conțin nutrienți benefici pentru sănătate.

6. Chipsurile și covrigeii: Chipsurile sunt de obicei făcute din cartofi prăjiți în uleiuri de proastă calitate și la temperaturi foarte mari. Această combinație de grăsimi rele produce reacții oxidative în organism și interferează cu echilibrul hormonal.

7. Brânza: Multe din sortimentele de brânză din supermarketuri sunt realizate din lapte de vacă tratată cu antibiotice și hormoni de creștere. Consumul mare de produse lactate de acest tip va crește cantitatea de toxine și hormoni artificiali din corp care pot interfera cu hormoni sexuali naturali și pot afecta viața sexuală.8. Alcoolul: Un pahar de alcool poate reduce inhibiții psiholohice și crește dorința sexuală. În schimb, consumul excesiv de alcool poate scădea producția de testosteron din corp, iar acest hormon are un rol foarte important în menținerea unui libidou sănătos atât la bărbați, cât și la femei.

9. Pizza: Deși este delicioasă, pizza poate determina o creștere bruscă a insulinei. O cantitate prea mare de insulină în corp poate afecta funcția ovariană la femei, ceea ce duce la probleme de reproducere și dificultate în conceperea unui copil, susține nutriționistul Rachel Fiske.

10. Uleiul de proastă calitate: Uleiurile vegetale procesate conțin o cantitate mare de radicali liberi ce contribuie la procesele degenerative din organism, inclusiv scăderea libidoului.