enigme nedlusite ale omeniri

 

Valea Oamenilor Fără Cap. Harta Creatorului. Anii pierduți ai lui Iisus. Catacombele din Malta. Avionul vechi de mii de ani.

Valea Oamenilor Fără Cap. Această vale cu nume macabru este, de fapt, Parcul Național Nahanni din nord-vestul Canadei. Accesul în această zonă poate fi realizată doar cu avionul sau cu barca, pe râul Nahanni. Un loc plin de mistere, valea este presărată cu gheizere și cascade uriașe, printre altele. Numele sinistru de Valea Oamenilor Fără Cap i-a fost oferit după anul 1908, cand au avut loc primele evenimente ciudate, când frații MacLeod au pornit într-o expediție în această zonă, din care nu s-au mai întors niciodată. La un an distanță, trupurile lor decapitate au fost găsite în valea Nahanni. Ulterior, numeroase alte cazuri de acest tip au mai fost înregistrate.

 

Harta Creatorului. În 1995, Aleksandr Chuvyrov, profesor de științe fizice și matematice la Universitatea Bashkir din Rusia, pornea un studiu privind Migrația chinezilor spre Siberia și munții Urali. Cercetările ulterioare s-au dovedit a fi spectaculoase, asta pentru că profesorul a aflat despre niște plăci de piatră descoperite prin secolul XVII, undeva prin sudul munților Urali, într-un sat numit Chandar.
Ajuns acolo, Aleksandr a căutat în van plăcile. Când speranța, care ce-i drept moare ultima, chiar era pe moarte, un bătrân a venit la profesor, conducându-l până în spatele curții sale, unde se aflau câteva plăci impresionante.Ele aveau sculptate hărți și mesaje într-un limbaj necunoscut. Pe lespedea de piatră sunt trecute cu o precizie incredibilă cele trei râuri principale – Belya, Ufimka și Sutolka, cât și canionul Ufa. După ce a fost studiată cu atenție, cercetătorii au descoperit că aceasta înfățișează un sistem uriaș de irigație, cu canale având o lățime de 500 m, cu 12 baraje, fiecare având o lățime de 400 m, o lungime de 10 km și o adâncime de 3 km.
Hărțile arătau regiunea Ural modificată, cu baraje uriașe și sisteme de irigații pe toate cele trei râuri principale. Cireașa de pe tort a fost reprezentată de analiza materialului: trei straturi de roci diferite, dintre care ultimul un porțelan special cu rol de protecție.
Profesorul Chuvyrov a mărturisit uimit că acele plăci nu puteau fi făcute manual, ci cu anumite mașinării. Testele efectuate au indicat faptul că piatra are o vechime de circa 120 de milioane de ani și că este imposibil ca lespedea să fi fost sculptată manual, dată fiind precizia liniilor. Cum a fost realizată această lespede, de cine și care este scopul ei, rămâne un mister.

 

Anii pierduți ai lui Iisus. Un mister greu de deslușit este acela al perioadei cuprinse între 12 și 30 de ani din viața lui Iisus Hristos. Biserica susține că faptele din acea perioadă nu sunt relevante pentru Biblie, prin urmare, au fost omise. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, numeroase teorii au încercat să afle ce s-a petrecut în toți acei ani cu Iisus Hristos. Una dintre cele mai răspândite susține că Iisus s-ar fi alăturat unei caravane care se îndrepta către Orientul Îndepărtat și că, printre altele, ar fi trăit și învățat alături de calugării budiști timp de 6 ani. Există unele mărturi care spun că a luat calea orientului, mergând spre Irak și Pakistan, apoi până în Tibet, unde a petrecut șase ani. Au fost șase ani de învățături, Iisus întorcându-se plin de pilde în Ierusalem. În 1887, exploratorul rus Nicholas Notovich a ajuns în Tibet, unde a descoperit o scriere veche de cel puțin o mie de ani. În ea se vorbea despre un anume Issa, care a studiat printre calugări. Întrebându-l pe lama ce înseamnă Issa, acesta i-a răspuns "Iisus".
Notovich a scris și o carte intitulată "Viața secretă a lui Iisus". Mai mult, există Bhavishya Maha Purana, o scriere indiană veche, în care Prințul Cașmirului relatează despre întâlnirea sa cu un om cu plete, îmbrăcat în alb și foarte înțelept, care spunea că este nascut dintr-o virgină, nu este iubit de poporul său și este fiul lui Dumnezeu...

 

Catacombele din Malta. Un alt mister mai puțin cunoscut este legat de Malta. Mai precis, în 1902, aici a fost descoperit un complex de galerii subterane datând din perioada preistorică, mai precis de acum circa 3.000 de ani. De atunci, locul a intrat în patrimoniul mondial UNESCO. Cercetările aprofundate întreprinse au dezvăluit scheletele a mai bine de 30.000 de oameni – partea cu adevărat surprinzătoare, însă, este legată de dimensiunea craniilor acestora, mai mari decât ale oamenilor obișnuiți. Ulterior, povești conform cărora acestea ar fi rămășițele unei specii umane care trăia în subteran, au început să se răspândească.

 

Avionul vechi de mii de ani. India a fermecat o lume-ntreagă. De la noi, cele mai bune exemple sunt Eminescu și Eliade, care s-au contopit cu cultura indiană, căutând niște răspunsuri. Scrierile vechi sanscrite sau hindu conțin informații prețioase din toate domeniile, de la astronomie și până la matematică. Anumite texte, vechi de mii de ani, vorbesc despre Vimana, o mașinărie capabilă să zboare. Există planuri detaliate, studii despre energia nucleară, despre electricitate, despre vortexuri cu ioni și invizibilitate.
Poate ar trebui să ne uităm în trecut ca să mergem spre viitor? Mai mult ca sigur. Textele descriu un avion nuclear, lucru imposibil pentru acele timpuri. Cu toate acestea, există informații despre Mohenjo-Daro, un oraș care a fost ras de pe fața pământului acum 3.000 de ani. Studiile moderne au arătat că acolo există un nivel înalt de redioactivitate, iar oasele găsite sunt încărcate cu nivele mult mai mari față de cele de la Hiroshima sau Nagasaki. Să fi avut popoarele vechi de-a face cu energia nucleară?
Sursa: Yuppy, nicepps.ro