Ilie-Sarbu"Aşa cum arată dreapta la ora actuală, nu sperie pe nimeni. Bătălia se dă pe zona de dreapta şi e destul de dură, mai dură decât poate ne aşteptam noi, între candidate care au fost prietene, între candidaţi care au fost în acelaşi partid. Oamenii nu sunt foarte convinşi, oameni ai partidului, vorbesc de membri. Nici PNL-ul nu are un entuziasm deosebit, PDL-ul nici atât. N-au o situaţie foarte clară. N-avem emoţii, pentru că am văzut cum arată dreapta (...).Noi avem sarcina, noi, ca activ al partidului, noi, ca alianţă, să facem ceea ce trebuie să facem în aşa fel încât candidatul nostru în turul doi să nu aibă probleme.Să facem şi anumite alianţe, dacă mai e cazul, cu anumite partide mai mici, ONG-uri,o să vedem".

 

Ilie Sârbu: Nu avem emoţii în turul doi, dreapta nu sperie pe nimeni  PSD nu se teme de o mobilizare a dreptei în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. O spune la RFI liderul senatorilor social-democraţi, domnul Ilie Sârbu. El afirmă că "dreapta nu sperie pe nimeni", aşa cum arată în clipa de faţă. Ilie Sârbu nu exclude noi alianţe ale PSD cu partide mai mici sau ONG-uri.

Ilie Sârbu e optimist în privinţa celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din noiembrie: "N-avem emoţii, pentru că am văzut cum arată dreapta (...). Noi avem sarcina, noi, ca activ al partidului, noi, ca alianţă, să facem ceea ce trebuie să facem în aşa fel încât candidatul nostru în turul doi să nu aibă probleme. Să facem şi anumite alianţe, dacă mai e cazul, cu anumite partide mai mici, ONG-uri, o să vedem. Oamenii nu sunt foarte convinşi, ai partidului, vorbesc de membri. Nici PNL-ul nu are un entuziasm deosebit, PDL-ul nici atât. N-au o situaţie foarte clară", crede Ilie Sârbu.